Betöltés
loading

Mennyibe kerül az okostelefon használata külföldön? Itt a válasz!

Mi értelme külföldre vinni az okostelefonunkat, ha tartunk attól, hogy a magas hívás- és adatroaming díjak miatt sokba kerül a használata? Semmi. De ha előfizetésünk mellé valamelyik nagy mobilszolgáltató napi vagy heti roamingjegyét is megvesszük, akkor nem kell lemondanunk az okoskészülék előnyeiről. Kérdés, mindez mennyibe kerül?

Hol találunk szállást? Merre van a legközelebbi benzinkút? Vajon nyitva van-e a múzeum? Mennyibe kerül a belépő a tengerparti strandra? Mind-mind fontos kérdés egy turista szempontjából, ám megválaszolásuk általában nem túl egyszerű. Kivéve, ha az embernek van okostelefonja! Azzal ugyanis kapcsolódhat a világhálóra és egy okos keresőprogram segítségével néhány perc alatt választ talál a kérdéseire.

Feltéve, ha nem félünk használni az okostelefonunkat. A külföldi mobilinternet használat ugyanis nem olcsó mulatság. Az adatroamingért ugyanis jóval magasabb árakat kérnek el a szolgáltatók, mint ha csak beszélgetésre használjuk a telefonunkat. Szerencsére a netezni vagy nem netezni dilemma eldöntésében két segítségünk is akad. Egyrészt az Európai Unió maximalizálta az adatroaming díját. Tavaly július 1-től 1 megabájtnyi adat forgalmazása az EU-n belül legfeljebb nettó 61,4 (bruttó 78,2) forintot kell fizetni.

Külföldi utazás közben sem szeretnéd félszemmel azt nézni, mennyit használtad telefonodon az Internetet? Akkor érdemes az alábbi ajánlatra kattintanod!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A külföldön okostelefonját használó turista másik segítsége a piaci verseny. Ha külföldön használjuk a telefonunkat, akkor nem kell hűek maradnunk ahhoz a mobilszolgáltatóhoz, amelyiknek otthon ügyfele vagyunk. Szabadon válogathatunk bármelyik társaság ajánlatai között. A verseny miatt pedig a mobilcégek ügyelnek arra, hogy az adatroaming ára ne érje el az unió által megadott plafont.

Az ajánlatok végigböngészésekor abból indultunk ki, hogy a magyar turisták döntő többsége általában az EU területén belül pihen. A nyaralás időtartama pedig legfeljebb két hét, de ezen idő alatt nem sokan használják minden nap használja a telefonjukat. A jellemzőknek megfelelően néztük át a három nagy mobilszolgáltató (T-Mobile, Telenor, Vodafone) roamingjegy kínálatát. Az ajánlatok közül a legolcsóbbat igyekeztünk kiválasztani. Nem az előfizetési díjak alapján válogattunk, hanem az alapján, hogy mennyibe kerül egy megabyte adat letöltése külföldön.

A T-mobile legolcsóbb ajánlata a fentiek alapján a Travel&Surf M. Ez naponta 1490 forintba kerül, ami Mbyte-onként 29,8 forintos díjat jelent. A pénzünkért napi 50 Mbyte adatot vehetünk igénybe, ha ezt elérjük az internetszolgáltatás leáll. A Telenor ugyancsak 50 Mbyte-ot kínál az EU Duó Napijegyéhez, ám itt az előfizetési díj magasabb 1790 forint. A csomagban a telefonhívások után is kedvezményt kapunk, így egy Mbyte adatért csak 17,9 forintot kell fizetnünk. Ha túllépjük a keretünket, akkor plusz pénzért vehetünk adatmennyiséget: 50 Mbyte 590, 100 Mbyte pedig 1290 forintba kerül. A legjobb ajánlat a roaming napijegyek tekintetében a Vodafone Európa Napijegye. Ennek díja mindössze 990 forint, amiben alapból 100 Mbyte adatforgalom van benne, így egy Mybte adat 9,9 forintért tölthető le külföldön.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon?

    Ebben még nem nagyon van benne a lezárás hatása. Az “örökre” alacsony (és/vagy negatív) kamat valószínűleg jó nagy támaszt jelent majd a jövőben az európai... The post Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon? appeared first on alapblog.