Betöltés

Mennyit és hogyan kapnak vissza a svájci frank hitelesek?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-10

A Kúria hétfői döntése…

Cikkünket technikai okok miatt a következő linkre kattintva tudod elolvasni: 
Mennyit és hogyan kapnak vissza a svájci frank hitelesek? 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

0 Hozzászólás

 1. djagrasto

  A 180 Ft-os végtörlesztésnél a 9M-s svájci devizahitelemet 9,4M Ft-on fizettem vissza úgy, hogy három évig törlesztettem kamatot és tőkét tisztességesen, elmaradás nélkül. Természetesen forinthitelből tudtam csak megoldani. A bank három évig engem is átvert az árfolyamréssel és az indokolatlan kamatemelésekkel. Emiatt a kezdő 52e Ft-os részletek 120e Ft-ig emelkedtek. Miért írtok hülyeséget, hogy ránk nem vonatkozik ez a döntés?

 2. Briella65

  Mi történik például abban az esetben, ha ugyan 2007-ben vettük fel 2 évre a 13.056.000 Ft értékű hitelt svájci frankban, de 2012-ben átváltottuk forint hitelre ugyanannál a banknál. A kezdő törlesztő részletem 74 ezer forint volt, mely 150 ezerre emelkedett. Ekkor fixáltuk úgy, hogy befitzettünk a banknak 3 millió forintot és innentől már “csak”13.100.000 Ft tartozást fixáltunk, havi 150 ezerrel, a hitel lejárati ideje nem változott.Ilyen esetben milyen kompenzációra számíthatunk?
  Épp most váltottunk bankot, mert 4 ezerrel kevesebb havi törlesztő részlettel és 5 évvel közelebb kerülhettünk így a hitel végéhez… 🙂 – megjegyzem ez 10 millió megtakarítást fog jelenteni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Kényelmes vagy körülményes az online bankszámlanyitás?

2018. 08. 14.

A bankok egyre inkább igyekeznek az online felületek felé terelni az ügyfeleiket. Ennek egyik formája az online számlanyitás, illetve a számlanyitáshoz szükséges online adatfelvétel. Az idősek bizonyára kevésbé élnek vele,...

Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!

A lakásárak az utóbbi 5 évben hatalmas növekedésen mentek keresztül, aminek köszönhetően az önerőnk az ingatlanok árának egyre kisebb részét teheti ki, és ezzel párhuzamosan nagyobb összegű lakáshitelre van szükség...

Blogajánló

 • alapblog

  Megvalósult álom

  Korábban már két írásomban is foglalkoztam (itt és itt) a magyar labdarúgó csapatok nemzetközi kupaszereplésével, pontosabban fogalmazva annak sikertelenségével. Tegnap este a székesfehérvári MOL Vidi...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.