Betöltés
loading

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika, hiszen többszázmillió fogyasztó csak nem téved!

Samsung vagy Apple. Ha e két márka valamelyik modelljét választod, akkor nagyot nem tévedhetsz. Feltéve, ha hiszel 145 millió fogyasztónak. 2015 első három hónapjában ugyanis ennyi ember választotta a Samsung vagy az Apple valamelyik telefonját. Ez pedig azt jelenti, hogy 2015 első negyedében a világon eladott okostelefonok 42 százaléka e két cég logoját viselte.

Ha viszont úgy döntesz, hogy semmiképpen sem két nagyágyútól veszel telefont, akkor kissé nehezebb dolgod lesz. Több szempontból is. Egyrészt, jobb, ha legyűröd magadban a kínai telefonok iránti ellenszenvedet. A világon legkeresettebbnek számító 10 márkából ugyanis a legtöbb kínai. Ilyen például a Lenovo, a Huawei vagy éppen a Xiaomi. Másrészt innentől nehéz megtalálni a legjobb ajánlatott, mert a harmadik és a tizedik legtöbb eladott telefonnal büszkélkedő gyártó eladásai között nagyon kicsi a különbség. Ez pedig azt jelenti, hogy a fogyasztók megítélése szerint nagyjából azonos képességű gyártókról van szó.

Nem tudsz okostelefon nélkül élni? De sajnos nincs túl sok pénzed egy készülékre, Az alábbi ajánlatot mintha pont neked találták volna ki!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A kínai telefongyártók offenzívájának a többi nagy név nehezen tud ellenállni. A korábban például nagy népszerűségnek örvendő Nokia még a szoftveróriás Microsofttal megerősítve sem nagyon tud javítani piaci helyzetén. Idén kiesett a legtöbb eladást produkáló tíz cég közül. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: az okostelefonok piaca elsősorban Kínában nő ütemesen. Márpedig a kínai fogyasztók elsősorban hazai márkákat választanak, ami torzítja a statisztikákat.

A késhegyig menő versengésnek a közeljövőben nagy nevű áldozatai is lehetnek. A Nokia sokak szerint állja a sarat. Ám a korábban ugyancsak sok vevőt meghódító Sony nem áll ilyen jól. Ez a vállalkozás is kikerült a legjobb tízből, hiába igyekezett újabbnál újabb fejlesztésekkel növelni eladásait. A mérsékelt sikerek miatt piaci pletykák szerint a Sony azt fontolgatja, hogy eladja mobiltelefongyártó üzletágát.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog A Hold azé, aki megműveli?

    A Hold státuszáról szóló alapvető jogforrás a „Szerződés az államok tevékenységét szabályozó elvekről a világűr kutatása és felhasználása terén, beleértve a Holdat és más égitesteket”... The post A Hold azé, aki megműveli? appeared first on alapblog.