Miben hasonlít a bank és a karácsonyfa?

 • 2013.12.23.
 • szerző: bankmonitor

Első ránézésre rengeteg a különbség mind a forma, mind a színvilágot illetően. Döbbenetesen más a felhasználási cél is. Valamiben azonban nagyon hasonlítanak. A Bankmonitor.hu első pénzügyi egypercese.

Elindultunk karácsonyfát vásárolni. A helyszín: Budapest, egy viszonylag nagy választékot kínáló árusító pont. Ki is szúrjuk az első szimpatikus fát. Megkérdezzük, mennyibe kerül? X ezer Ft. A szám hallatán csak egy rövid reakciónk van: „Viszontlátásra!” 

Elsétálunk 30 métert. Azonos típusú fa, azonos magassággal… és még szebbnek is látjuk, mint az előzőt. Mennyibe kerül? Pontosan 40%-kal (!!!) olcsóbb, mint a korábbi fa. Megvettük. 

És ezen a ponton jön a hasonlóság a bank és a karácsonyfa között. Ma becsléseink szerint a lakosság döntő többsége olyan banki szolgáltatást vesz igénybe, aminél rendelkezésre áll sokkal, de sokkal olcsóbb alternatíva is. Igaz, hogy ehhez kérdezni kell, keresni kell és alá kell írni egy-két papírt. Bankszámla esetén az éves költségkülönbség 15-25 ezer Ft lehet a jó és a rossz választás között. Hitel esetében ugyanez a 100 ezer Ft-ot is könnyen meghaladhatja…

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.