loading

Miért jó a kártyás fizetés? (X)

A bankkártyás fizetésnek számtalan előnye van a készpénzzel szemben. Legfőbb ezek között a biztonság, és a külföldi használat lehetősége, de még a számláinkat is ezzel egyenlíthetjük ki.

Mindig nálunk van a pénzünk, de mindig biztonságban 

Kártyával akár az egész havi fizetésünket is magunknál tarthatjuk, akkor sem kell veszélyben éreznünk, hiszen bármi történik a kártyával, azonnal letilthatjuk.A kártya elvesztése, ellopása esetén (amikor a kártyát valaki más használja), ezt könnyen észrevehetjük, ha a bankunktól sms-értesítő szolgáltatást igényeltünk, hiszen így minden tranzakcióról értesítést kapunk. 

Széles elfogadói hálózat

A bankkártyáknak ma már egyre nagyobb az elfogadottsága: a kereskedői elfogadóhelyek közel harmadában van kártyás fizetés, ami nagyon nagy fejlődés a korábbi évekhez képest, amikor ez az arány alig érte el az egy tizedet. 

Pontosan követhető (bankszámla kivonat, sms-értesítő)

Egyre gyakrabban halljuk azt, hogy manapság a banki díjak emelkedésével drága egy kártyát fenntartani. Azt azonban tudni kell, hogy ez olyan szolgáltatás, amely olyan lehetőségeket kínál, amit a készpénz nem. Például lehet vele interneten fizetni, elvesztés vagy ellopás esetén le lehet tiltani, értesítőt kaphatunk a tranzakciókról SMS-ben, az internet bankon követhetjük azokat, így a költéseink jobban tervezhetővé válnak. 

A gyorsaság minden felett

A kártyás fizetés meglepően gyors, hiszen ma már a PayPass fizetéssel éppen annyi idő alatt tudunk fizetni a kártyával, mintha valaki pontosan kiszámított összeget adna át a pénztárosnak, hiszen a kártyát csak oda kell érinteni a terminálhoz és már meg is történt a fizetés. 


Külföldön is mindig kéznél

Külföldi váratlan kiadások esetén a bankkártyával egyszerűen kifizethetjük a költséget készpénzfelvétel nélkül. Hiszen, ha belegondolunk, egy nemzetközi logós pl. MasterCard kártyát egy olyan országban is elfogadnak, ahol még soha nem is hallottak az adott bankról, ahol a kártyát igényeltük. 

Számlafizetés egyszerűen, gyorsan

A bankszámla és a bankkártya előnye, hogy megkönnyíti a pénzügyek kezelését a mindennapokban. Például, ma már a legegyszerűbb az interneten befizetni a közüzemi és szolgáltatói számlákat, egyszerűen a bankkártya regisztrálásával. Ugyanerre használható a mobiltelefonokra elérhető MasterCard Mobile alkalmazás is. 

Átlátható pénzügyek

Egy jól működő gazdasági környezetben a fogyasztás után mindenki befizeti az adót, és ezzel részt vállal a közterhekből. A kártyás fizetésnek biztos nyoma van, hiszen ezután adót kell fizetni annak a kereskedőnek és szolgáltatónak, akinél a vásárlás történt, így a kártya a szürke és a feketegazdaság meggátolásának egyik legjobb módja.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Majd a robotok megmentik a nyugdíjasokat!

    Archívumunkból (2017): Igaz, előbb elveszik a munkájukat A társadalom elöregedése napjaink egyik legaggasztóbb kérdése. Mi lesz a nyugdíjjal? Mi lesz a nyugdíjasokkal? Egyelőre a fiókomba...

  • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

    Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

  • Haszon.hu A Bankszövetség szerint gyorsabb és olcsóbb lesz az ingatlanhitelezés

    Hamarosan számos új jelzáloghitel-kihelyezéshez is alkalmazzák majd a bankok a statisztikai alapú értékbecslés módszerét - közölte a Magyar Bankszövetség. A szervezet felidézte, hogy az érintetteknek sok könnyebbséget hozó csomag egyik elemeként a Pénzügyminisztérium a Magyar Bankszövetséggel egyeztetve februárban kibővítette az egyszerűsített, statisztikai alapú ingatlan értékbecslés lehetőségét, és módosította annak szabályrendszerét. Ennek alapján a hitelfedezetek rendszeres felülvizsgálata során, ahol a jogszabály...