Betöltés

Miért jó a virtuális bankkártya, ha sokat vásárolsz az interneten?

szerző: Fülöp Norbert
2019-04-15

Egyre többen vásárolnak az interneten, ahol a bankkártyás fizetés az egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb fizetési mód. Mindig kockázatos azonban megadni bankkártyánk adatait, hiszen ha rossz kezekbe kerül, ahogy erre több példa is volt mostanság, akkor könnyen a pénzünk bánhatja. Erre kínálnak megoldást a virtuális bankkártyák. De mit is tudnak ezek?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

A virtuális bankkártya – más néven webkártya vagy internetkártya – minden olyan adattal rendelkezik, ami a „normál” bankkártyákon is megtalálható, hiszen ezek nélkül nem tudnál fizetni vele az interneten.

Vagyis minden virtuális kártyánál van:
– kártyatulajdonos neve,
– kibocsátó bank neve,
– bankkártya típusa (Visa vagy Mastercard),
– lejárat ideje,
– CVC2 kód (ez a hátlapon látható háromjegyű számsor).

Ugyanakkor ez mégsem teljes értékű bankkártya, mert nincs rajta mágnescsík, chip vagy éppen aláírás sáv, néhány banknál pedig semmilyen fizikai formája sincs, vagyis még csak egy kis műanyag lapocskát sem kap kézhez az ügyfél. Így aztán POS terminálnál nem lehet fizetni, ATM-nél pedig készpénzt felvenni vele. Egyetlen dologra alkalmas a virtuális bankkártya: rajta keresztül lényegesen biztonságosabban fizethetünk az interneten.

Miért biztonságos?

Egyrészt azért, mert fizetéskor nem a „normál” bankkártyánk adatait adjuk meg, így ha belefutnánk egy csaló webshopba, amire sajnos van esély, akkor elég a virtuális kártyát letiltani. Persze a letiltás minden esetben ingyenes, a kártyapótlás banktól függően 1-2 ezer Ft-ba is is belekerül majd.

További fontos előny, hogy a virtuális kártyához minden esetben egy elkülönített kártyaszámla (alszámla) tartozik, vagyis online fizetésnél ehhez adunk „csak” hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is legfeljebb az alszámlán lévő pénzt bukhatjuk, a főszámlát, amin valószínűleg lényegesen nagyobb összeget tartunk, ezen keresztül nem lehet megcsapolni. Ezért aztán javallott a webszámlán mindig annyi pénzt tartani, amennyire a következő vásárlások alkalmával majd szükségünk lesz, ezzel is minimalizálva a kockázatot. A gyakori utalgatás azonban nem jár költséggel, mert a saját számlák közötti átvezetés rendszerint díjtalan.

Mindenképp tudnod kell azonban, hogy a virtuális kártyáknak is van 1-2 ezer Ft-os éves díja, ami bankonként változik, mint ahogy az is bankfüggő, hogy Visa vagy Mastercard típusú kártyát kapnak az ügyfelek. Rossz hír ugyanakkor, hogy nem minden bank kínál ilyen szolgáltatást, ezért ha ez fontos számodra, akkor bank- és bankszámla választásakor mindenképp kérdezz rá erre is!

ITT megnézheted a Bankmonitoron keresztül történő igénylés esetén ingyenes CIB ECO bankszámla feltételeit (igényelhető mellé CIB Internetkártya), vagy az alábbi Bankszámla Kalkulátorral megkeresheted a számodra legjobb kondíciókat kínáló bankszámlát.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Mennyit fizetünk az államnak?

    A gazdasági válságból valló kilábalás óta kedvezően alakult a magyar költségvetés bevételi oldala, az erős munkaerőpiacnak, magas fogyasztásnak és a dinamikus béremelkedésnek köszönhetően. A 2008-2009-es... The post Mennyit fizetünk az államnak? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.