Betöltés
loading

Mik a bankszámla igénylés legfontosabb lépései?

A bankszámla mindennapi életünk meghatározó részévé vált, azonban közel sem mindegy, hogy végül melyik pénzintézet melyik terméke mellett döntünk. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy mire kell odafigyelni a bankszámla kiválasztásakor és mik az igénylés legfontosabb lépései. Szerző: Csábráki Dávid
A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.
1. A banki ajánlatok megversenyeztetése

Az ajánlatok összehasonlítása során óriási különbségeket tapasztalhatunk a bankszámlák díjai között.  Az egyes díjtételek nagyságáról a pénzintézetek hirdetményében tájékozódhatunk, ám a legjobb ajánlatok felkutatása nagyon bonyolult és időigényes. A Bankmonitor bankszámla kalkulátora kényelmes és egyszerű megoldást biztosít, melynek segítségével rövid időn belül megtalálhatjuk a számunkra elérhető legkedvezőbb ajánlatot.

Bankszámla igénylés előtt a következőket szükséges átgondolnunk:

 • Milyen célra használjuk majd a bankszámlát?
 • Mekkora összegű és milyen jellegű havonta beérkező jövedelemmel rendelkezünk? (Sok esetben a kedvező számladíjak feltétele egy meghatározott összegű jövedelem rendszeres érkeztetése.)
 • Milyen típusú bankkártyát szeretnénk igényelni? (Mindenképp dombornyomott kártya kell, vagy elég nekünk az elektronikus lap? Az utóbbival nem csak pénzt vehetünk fel ATM-ből, de fizethetünk vele az üzletekben és az internetes áruházakban egyaránt.)
 • Mekkora átlagos számlaegyenleggel rendelkezünk?
 • Mekkora átlagos megtakarítási állománnyal rendelkezünk, és hogyan kívánjuk ezt kezelni?
 • Milyen gyakran és mekkora összegben teljesítünk különféle átutalásokat (netbankos átutalás, bankfióki átutalás, csoportos beszedési megbízás)?
 • Havonta hány alkalommal és mekkora összegben veszünk fel készpénzt a bankszámlánkról? (Két alkalommal minden bank esetében díjmentesen juthatunk pénzhez maximum 150 ezer Ft erejéig. Efölött azonban már nagyon különbözőek a díjak.)
 • Havonta hányszor és mekkora összeget fizetünk bankkártyás vásárlásaink során? (Kedvezmény járhat azért, ha havonta meghatározott értékben bankkártyával fizetünk.)
 • Milyen kiegészítő szolgáltatásokat (pl. e-bank, mobilbank, SMS értesítés, postai számlakivonat) szeretnénk igénybe venni a bankszámlánk mellé?

A bankszámla kalkulátor által kapott eredmények figyelembevételével átfogó képet kapsz a személyesen rád szabott legkedvezőbb bankszámla ajánlatokról és azok feltételeiről. A bankszámla kalkulátor használatával így nem csak pénzt, hanem időt és energiát is megspórolhatsz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy egy jó választással akár 20-30 ezer Ft-ot is megspórolhatsz évente.

2. A bankok vagy egy szakértő megkeresése

A bankszámla kalkulátor eredménye alapján te magad is felkeresheted személyesen a legjobb ajánlatot kínáló pénzintézetet, azonban szakmai tanácsadásért szakértőnkhöz is fordulhatsz, akinek iránymutatásával könnyedén intézheted a számlaigénylés minden folyamatát. Szakértőnk az általad megadott adatok feldolgozásával egyéni igényeid figyelembevételével segít megtalálni számodra az összes banki ajánlat közül a legkedvezőbbet.

Szakértőnk nem csak az ajánlatok kondícióinak megértésében segít, hanem közreműködik a teljes ügyintézési és szerződéskötési folyamatban, és válaszol az esetlegesen felmerülő kérdésekre. Az érdeklődés leadása során megadott adatok továbbításra kerülnek a kiszemelt pénzintézet felé, így az adminisztráció nagy részét gyakorlatilag ekkor már le is tudtad.

Rendszeresen nyomon követjük az igénylési folyamat előrehaladását, így ha az valahol elakadna, akkor azonnal beavatkozunk és megoldjuk a problémát. Mindez ráadásul számodra teljesen ingyenes, így nem kell semmilyen plusz költséggel számolnod. (A szakértő részére a sikeres szerződéskötést követően a bankok fizetik a jutalékot.)

A szakmai tanácsadáson túl olyan egyedi kedvezményekhez is hozzájuthatsz, melyek a bankfiókokban nem elérhetők, mint például a 2 éven keresztül ingyenes CIB ECO Bankszámla.

3. Szerződéskötés

A bankszámla megnyitásához feltétel a személyazonosság igazolása, így a szerződés megkötéséhez személyazonosító okmányainkra, elsősorban személyi igazolványunkra és lakcímkártyánkra lesz szükség. Abban az esetben, ha valamilyen kedvezményes számlacsomagot igényelünk, akkor szükséges a jogosultságot igazoló dokumentumok bemutatása is (például diákszámla esetén tanulói jogviszony igazolás).

A szerződéskötéshez személyesen kell megjelenni a bankfiókban a személyazonosság igazolása és a dokumentumok aláírása céljából. Ez alól kivételt jelent az online ügyintézés és szerződéskötés folyamata, amikor is videochates ügyintézés mellett előfordulhat, hogy egyetlen alkalommal sem kell a bankfiókba fáradnunk.  Ezzel a teljes ügyintézés folyamata is meggyorsítható. A Bankmonitor szakértője itt is segítségedre lesz: megkeresi a bank hozzád legközelebbi fiókját, és időpontot egyeztet velük a számodra.

Minden feltétel teljesülése esetén rövid időn belül (akár néhány óra) már használhatjuk is új bankszámlánkat.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Díjakat emel a Revolut!

A Revolut emailben értesítette az ügyfeleit arról, hogy hamarosan megemeli a díjakat bizonyos tranzakciókra vonatkozóan. A döntés hátterére magyarázatot adhat a turizmus jelentős visszaesése, amely az elmúlt hónapokban világszerte tapasztalható...

6 szempont, ami alapján érdemes bankszámlát választani

Napjainkban a mindennapi élet szerves részévé vált a bankszámla. A legtöbben oda kapjuk a fizetésünket és onnan intézzük a vásárlásainkat, egyéb kiadásainkat. Sokan azonban a bank, a számla kiválasztásánál nem...

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Ez most a 10 legolcsóbb bankszámla Magyarországon

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, melyek most a legkedvezőbb bankszámlák a számtalan elérhető piaci ajánlat közül. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert aki okosan választ, az több tízezer forintot is nyerhet az évek...

Blogajánló
 • alapblog Globalizált termelés

  A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület... The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.