Mikor kapják meg az utolsó devizahitelesek az elszámoló levelet?

 • 2015.05.26.
 • szerző: bankmonitor

Továbbra is jelentős számban érkeznek be a Bankmonitorhoz észrevételek még meg nem érkezett elszámoló levelekkel kapcsolatban. A felfokozott izgalom érthető, hiszen ezen értesítésből derül ki az ingatlan fedezetes hitelekkel kapcsolatban: 1. a bank által visszafizetett összeg, 2. a forintosított hitel kondíciói, ezen belül 3. az új törlesztő részlet.

A nagybanki szereplők közül a K&H az a bank, amely még nagyobb mennyiségben fog postázni elszámoló leveleket. A Bank által kiadott hivatalos tájékoztató szerint legkésőbb június 15-ig kerülnek postai feladásra a levelek. Az általános szabályozásban szereplő április 30-i határidővel szembeni jelentős csúszást az indokolja, hogy a Bank által indított vonatkozó per az állammal szemben elhúzódott.

A június 15-i végső határidő természetesen nem jelenti azt, hogy a K&H ügyfelek korábban biztosan nem fogják megkapni az elszámoló levelet. A postázás vélhetően többé-kevésbé folyamatos lesz és egyes csoportokhoz előbb is megérkezhet a levél.

Az elszámoló levelet már kézhez vett adósok számára ajánljuk alábbi kalkulátorunkat, mely azt segít számszerűsíteni, hogy van-e kedvezőbb hitelajánlat az immár forintosított hitel kiváltására. A tét nem kicsi, akár több százezer forintos megtakarítás is elérhető egy hitelcserével.

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

0 Hozzászólás

 • sanyover 2015-05-29 21:07:38 - Válasz

  Jó napot kívánok!
  Nekem szabadfelhasználású chf alapú deviza hitelem volt, aminek részleteit forintban törlesztettem, és végtörlesztettem is amikor volt a 180 Ft-on való végtörlesztési lehetőség. 9 milló ft-ot fizettem vissza, mikor a kezdő felvett összeg 7,8m ft volt , ami (törzstőke) a végtörlesztés idejére 12 mFt körüli összegre duzzadt föl(2008-ban vettük föl)
  Én annyit hallottam, hogy május végéig meg kell kapni az elszámolást, ami nem jött meg. Ezért május 28.-án panaszlevelet írtam a banknak. A válasz az volt, hogy nekem ez év március 31-ig kérnem kellett volna az elszámolást, és ezért már nem tudják befogadni a kérelmet. Hogy lehet ez a válasz jogos, amikor én semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam sem a banktól, sem más helyről, hogy nekem kell kérni az elszámolást. A médiából csak az az információ jutott el hozzám, hogy mindenkit köteles a bank kiértesíteni, illetve a tavalyi év során telefonos érdeklődésemre olyan választ kaptam, hogy aki kedvezményesen végtörlesztett, az nem vehet részt, még egy kedvezményes elszámolásban. Úgy tűnik félretájékoztattak, ami elaltatta az éberségemet az ügy irányában.
  Mit lehet ezzel kezdeni? Úgy érzem, ezzel meg lett sértve az egyenlő elbánáshoz való jogom. Mert miért értesítik ki az aktív hiteleseket, és miért nem azokat, akik pénzt energiát nem kímélve, új adósságokat felvállalva menekült a kilátástalan helyzetből. Ha nem a bank hibázott, akkor a törvény nem biztosít ugyanolyan jogot mindenkinek. Sokkal inkább azokat kellene értesíteni, akik már egy lezárt fiókba tették az ügyet- mivel végtörlesztettek és nem foglalkoznak vele napi szinten. (Nekem is 4 gyermekem van, napi robot, utána otthon helytállni, ráadásul tv csatorna nincs hozzánk bekötve. Lehet-e ilyenkor alkotmánybírósághoz , vagy ombutsmanhoz fordulni, hogy vizsgálják, vizsgáltassák meg a törvényt, amely erről rendelkezik, nem sérti-e az egyenlő elbánáshoz (lehet nem jól fogalmaztam) való jogot, és orvosoltassák ezt a problémát.
  Köszönettel várom válaszukat, akár a tsani@freemail.hu címre is

 • Nakem 2015-06-12 09:35:44 - Válasz

  Jó napot kívánok!május 8.-án ajánlott levélben feladtuk a visszajáró összegre vonatkozó kérésünket az érintett bankszámlaszám közlésével, de még mind a mai napig nem érkezett meg a pénz. Mi a teendő?
  nagymatene21@t-online.hu

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Kereskedelmi háború

  Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek. Kína ugyanis csal. A világ Kínát azért vette be a WTO-ba, mert...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.