Betöltés

Mire elég a minimálbér, ha bankszámláról van szó?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-02-11

Idén újra emelkedett az alapbér kötelező legkisebb összege, így 73.815 Ft-ot kapnak kézhez azok a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók, akik minimálbérből gazdálkodnak. Mivel széles réteget érintő kérdés, hogy ilyen összegű jövedelem mellett hol lehet a legolcsóbban bankolni, ezért a Bankmonitor aktuális körképében erre adunk választ. Mégsem mindegy, hogy 300 Ft-ot, vagy több mint 1.500 Ft-ot fizetsz ki havonta a banknak.

A kérdés megválaszolásához vegyünk egy minimálbérrel rendelkező banki ügyfelet, aki jövedelméből adódóan csekély bankszámlaforgalmat bonyolít. Számára a bankok kínálatát szemügyre véve az alábbi bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást.

 legolcsóbb bankszámlák

A fenti bankszámla használati szokások mellett a legjobb választás jelenleg a Gránit Digitális számlacsomag. Nem kell fizetni a számlavezetésért, olcsó a bankkártya, amit számlanyitáskor azonnal kézhez kapunk, és kedvezően alakulnak az utalási díjak is. Hagyományos SMS tájékoztató szolgáltatás viszont nincs. Kizárólag okostelefonokra letölthető alkalmazáson keresztül tudjuk a kártyaműveleteket követni. Pontosan úgy egyébként, mintha SMS-t kapnánk, azzal a lényegi különbséggel, hogy nem kell érte fizetni.

A második legjobb ajánlat az OTP Simple számlacsomag. Arra viszont feltétlenül ügyeljünk, hogy kizárólag 35. életévünk betöltéséig. Ettől kezdve ilyen bankszámla használati szokások mellett a 307 Ft helyett 1.027 Ft-ot kell fizetnünk.

Harmadik legolcsóbb lehetőségként a Sberbank Fair számlacsomag kínálkozik. Számlavezetési díj esetünkben itt sincs, viszont a második évtől már fizetni kell a bankkártyáért, ami miatt jócskán megemelkednek a költségeink. Tehát, ha hosszabb távra tervezünk, akkor találunk ennél kedvezőbb lehetőségeket is.

Fontos, hogy saját bankszámla használati szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Kétség nem férhet hozzá, hogy érdemes időt szánni a megfelelő bankszámla felkutatására. Pár perc alatt, néhány kattintással könnyen elkerülheted, hogy feleslegesen több ezer forintot dobj ki évente az ablakon.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • alapblog

    Red herring

    A red herring, magyarul vörös hering – a filmeken azt a nyomot jelöli, ami bár tökéletesen érthető és megmagyarázható, mégis rossz irányba visz. Például egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.