Mire elég a minimálbér, ha bankszámláról van szó?

 • 2016.02.11.
 • szerző: bankmonitor

Idén újra emelkedett az alapbér kötelező legkisebb összege, így 73.815 Ft-ot kapnak kézhez azok a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók, akik minimálbérből gazdálkodnak. Mivel széles réteget érintő kérdés, hogy ilyen összegű jövedelem mellett hol lehet a legolcsóbban bankolni, ezért a Bankmonitor aktuális körképében erre adunk választ. Mégsem mindegy, hogy 300 Ft-ot, vagy több mint 1.500 Ft-ot fizetsz ki havonta a banknak.

A kérdés megválaszolásához vegyünk egy minimálbérrel rendelkező banki ügyfelet, aki jövedelméből adódóan csekély bankszámlaforgalmat bonyolít. Számára a bankok kínálatát szemügyre véve az alábbi bankszámlák jelentik a legolcsóbb megoldást.

 legolcsóbb bankszámlák

A fenti bankszámla használati szokások mellett a legjobb választás jelenleg a Gránit Digitális számlacsomag. Nem kell fizetni a számlavezetésért, olcsó a bankkártya, amit számlanyitáskor azonnal kézhez kapunk, és kedvezően alakulnak az utalási díjak is. Hagyományos SMS tájékoztató szolgáltatás viszont nincs. Kizárólag okostelefonokra letölthető alkalmazáson keresztül tudjuk a kártyaműveleteket követni. Pontosan úgy egyébként, mintha SMS-t kapnánk, azzal a lényegi különbséggel, hogy nem kell érte fizetni.

A második legjobb ajánlat az OTP Simple számlacsomag. Arra viszont feltétlenül ügyeljünk, hogy kizárólag 35. életévünk betöltéséig. Ettől kezdve ilyen bankszámla használati szokások mellett a 307 Ft helyett 1.027 Ft-ot kell fizetnünk.

Harmadik legolcsóbb lehetőségként a Sberbank Fair számlacsomag kínálkozik. Számlavezetési díj esetünkben itt sincs, viszont a második évtől már fizetni kell a bankkártyáért, ami miatt jócskán megemelkednek a költségeink. Tehát, ha hosszabb távra tervezünk, akkor találunk ennél kedvezőbb lehetőségeket is.

Fontos, hogy saját bankszámla használati szokásaid alapján a fenti táblázatban szereplő értékektől eltérő eredmények adódhatnak. Használd bankszámla kalkulátorunkat, módosítsd az előre paraméterezett beállításokat, így biztos, hogy „személyre szabott” ajánlatokat kapsz.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Kétség nem férhet hozzá, hogy érdemes időt szánni a megfelelő bankszámla felkutatására. Pár perc alatt, néhány kattintással könnyen elkerülheted, hogy feleslegesen több ezer forintot dobj ki évente az ablakon.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.