Mit nyújt a legújabb biztonságos lakáshitel?

  • 2016.02.08.
  • szerző: bankmonitor

Megjelent az ötödik bank a sorban, amelyiknél 10 évre rögzíthetjük a lakáshitel törlesztőrészletét. Megnéztük, hogy 7 millió Ft hitel felvétele esetén tízéves futamidő mellett mit kínálnak ezek a pénzintézetek. Jelentős, egész pontosan több, mint 10 ezer Ft különbség van a legolcsóbb és legdrágább végig fix hitelajánlat törlesztőrészletében!

Idehaza soha nem lehetett még ilyen olcsón lakáshitelt felvenni. Ha minden az MNB tervei szerint alakul, akkor még 2 évig élvezhetjük a szuper alacsony kamatokat. Azonban nem árt résen lenni, hiszen forint hiteleknél a legnagyobb rizikó faktor pont a kamatemelkedés, ami akár több tízezer forinttal is megdobhatja a havi törlesztőrészletet.

Éppen ezért, ha elővigyázatosak vagyunk, akkor most érdemes minél hosszabb időre rögzíteni a lakáshitel törlesztőrészletét.

Tapasztalataink szerint is egyre több hitelfelvevő keresi a kiszámítható törlesztőrészletet. Mindez összecseng azzal, hogy egy éven belül az Erste bank immár a 4. a sorban, aki bevezette a 10 évre fix törlesztőrészletet kínáló hitelkonstrukcióját.

Egy átlagos jövedelmű család (két kereső, fejenként havi nettó 155 ezer forintos fizetéssel) 10 éves futamidőre egy 7 milliós hitelt már havi 75 ezer forintért megkaphat úgy, hogy a hitel részlete a kölcsön visszafizetése során mindvégig változatlan marad.

10 évig fix lakáshitel

Fontos, hogy számos banknál az ügyfélminősítéstől függ a kamat mértéke, ezáltal pedig a felvehető hitel törlesztőrészlete is. Ez azt jelenti, hogy mindig az egyedi igényünkre kérjünk teljes körű kalkulációt, amikor tájékozódunk. Ekkor a munkáltató típusa, az iskolai végzettség, és az esetlegesen fennálló hitelek is befolyásolhatják a végleges és reálisan megkapható hitelkonstrukciót!

Természetesen a minél hosszabb időre rögzített kamatnak (=kamatperiódusnak) ára van. A legolcsóbb 3 havonta változó hitelekhez képest némi felárért cserébe választhatunk gránit szilárdságú törlesztőrészletet 5, 10 vagy akár 20 évre is.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen törlesztővel vehetsz fel hitelt eltérő kamatperiódusok esetén, akkor töltsd ki az alábbi kalkulátort!

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.