Betöltés

Mit tegyek, ha evásként akarok hitelhez jutni? Mutatjuk a trükköt, amivel sikeres lehetsz!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-04-26

Az élet írja a legjobb történeteket, és ez nincs másként a pénzügyek világában sem. A következőkben egy evás vállalkozó lakáshitel felvételének a történetét írjuk le, ami előfordul, hogy nem is olyan egyszerű, még akkor sem, ha megfelelő jövedelemmel rendelkezünk. Hiszen azt nem elég állítani, bizonyítani is kell, ami nem is megy olyan egyszerűen.

Adott egy vállalkozó házaspár, akik evás vállalkozásukból szerzik a jövedelmük egy részét, többek között osztalék formájában, és szerettek volna lakáshitelhez jutni. Azt gondolták, hogy mivel igazoltan megfelelő jövedelemmel rendelkeznek, ezért nem lesz gondjuk a lakáshitel felvételénél. Megpróbálták saját maguk végigvinni az egyik banknál a hitelfelvétel folyamatát, viszont az ügyük már a legelején elakadt, hónapokig nem is kaptak választ.

A fő probléma ott volt, hogy itthon előfordul, hogy egy bank automatikusan nem ad hitelt az evás vállalkozóknak. Míg azok, amelyek adnának is, azoknál is elég nyögvenyelősen mehet a hitelfelvétel, mert a banki tanácsadó sem tudja feltétlenül, hogy mit kell ilyenkor tenni.

A porszem a gépezetbe akkor kerül, amikor a vállalkozónak magánszemélyként jövedelemigazolást kell benyújtania a banknak. A cég kettős könyvvezetést választott és mivel az eva megfizetése után más adókötelezettségük nincsen, így a magánszemélyként elkészített bevallásban sem kellett semmilyen a cégből osztalék formájában kivett jövedelmet szerepeltetni.

Az szja-bevallás alapján tehát hibádzik az a jókora jövedelem, ami a cégből érkezett osztalékként. A házastársnak szintén ilyen jellegű jövedelme volt, tehát nem kerültek közelebb a megoldáshoz. Ezt követően kérték a Bankmonitor segítségét, hátha tudunk megoldást adni a helyzetükre.

Jelentősen megkönnyítette a folyamatot, hogy a hatályos törvények szerint kérhetnek a NAV-tól közvetlenül jövedelemigazolást, ami tartalmazza az evás vállalkozás bevételét és a megfizetett adót. Ezek alapján már a bank, ha a kellő hajlandóság megvan rá, akkor vélelmezni tudja, hogy mekkora jövedelme származhatott a házaspárnak a cégből. Ezt kiegészítve még az szja-bevallással és a céges beszámolóval, már tudták bizonyítani a hitelképességüket.

Még úgy is, hogy a valós helyzethez képest kevesebb jövedelmet ismert el a bank a hitelfelvételi folyamat során, sikerült hitelhez jutniuk. Valószínűleg saját erőből nem tudták volna a bankok ajánlatait összehasonlítani és ilyen gyorsan elintézni a hitelfelvételt, de a segítségünkkel még erre az elsőre megoldhatatlannak tűnő problémára is sikerült megnyugtató választ találni.

Nézd meg egyszerűen, melyik lakáshitel illik hozzád a leginkább!

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Szakértői cikkek
Befektetésekről érthetően
A cikksorozat támogatója logo
Szakértői cikkek
Mobilfizetési megoldások
A cikksorozat támogatója logo
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Vírusmarketing

    Szubjektív kitekintő a magyar bevásárlóközpontok konzervkészleteiről és ennek tőkepiaci hatásairól. A hét elején engedve a nemeztközi hírek nyomásának elmentem bevásárolni. Egy ötbetűs, leginkább nagykereskedőknek célzott... The post Vírusmarketing appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.