Betöltés

Mit tud az OTP csodafegyvere?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-02

Az elmúlt időszak egyik legkedveltebb lakossági banki terméke az OTP Simple számlacsomag. De vajon minek köszönheti a népszerűségét? Utánanéztünk.

A Simple weboldalát felkeresve az az első benyomásunk, hogy az alapcsomagban sok minden díjmentes:

 • díjmentes a számlanyitás
 • díjmentes a számlavezetés
 • díjmentes az érintés nélküli fizetést lehetővé tevő PayPass kártya az első évben
 • nem kell fizetnünk az internetbankért, de akár
 • díjmentes euró számlánk is lehet

De ne hagyjuk, hogy a szirénhangok elcsábítsanak bennünket! Vizsgáljuk meg alaposan milyen feltételek rejlenek az ingyenesség mögött! A legfontosabb, hogy a számlavezetést csak akkor adják ingyen, ha 35 év alatt a minimálbérnek megfelelő, 35 év felett pedig minimum 150 ezer forint havi jövedelem érkezik a számlánkra. A Simple bankkártya is csak az első évben díjmentes, ezért koncentráljunk arra, hogy egy év elteltével mennyit kell fizetni érte? A kártya éves díja 35 év alatt 2.310 forint, míg 4.055 forint, ha idősebbek vagyunk. Ez egyébként piaci viszonylatban még abszolút elfogadható.

A számlán végzett műveleteknek is értelemszerűen van díja. Szerencsére, ezek igencsak alacsonynak számítanak. A netbanki utalás díja csupán 0,3% maximum 6.000 Ft, míg a csoportos beszedési megbízás díja 24 forint, az állandó átutalásé pedig 38 forint. Viszont rosszul járunk, ha telefonon vagy a bankfiókban adunk ezekre megbízást, mert ilyenkor 249 illetve 499 forintot kell fizetni az ügyintézésért.

Ezt követően jön azonban csak az igazi különlegesség: magunk válogathatjuk össze, milyen szolgáltatásra van szükségünk és mire nem. Ennek köszönhetően nem kell megelégednünk a fenti díjakkal, mert mód van azok lefaragására. A Simple egyik legnagyobb előnye éppen abban rejlik, hogyha pontosan ismerjük bankhasználati szokásainkat, akkor komoly megtakarítást érhetünk el!

 • Sokszor van szükségünk készpénzre?
  Havi 599 forintért 5 alkalommal ingyen vehetünk fel pénzt az OTP Bank saját ATM-jeiből, a törvény által biztosított 2 készpénzfelvételen felül.
 • Szeretnénk szemmel tartani a pénzmozgásokat a számlán?
  Havi 299 forintért mindenről tudni fogunk, mert a bank mindenről SMS-ben értesít bennünket.
 • Sokat utalunk?
  35 éves korig 199, afelett 349 forintért minden internetes és okostelefonos utalás (eseti, állandó, és csoportos beszedés) ingyenes.

Tévedés ne essék, azért ennek a számlacsomagnak is vannak hátrányai. Vegyük ezeket is sorra! A legfontosabb, hogy a régi, megszokott banki ügyintézési megoldásokat (telefon, bankfiók) előnyben részesítők számára ez a számlacsomag nem lesz jó. A telefonos ügyintézés díja alkalmanként naponta 299 forint, a bankfiókban ugyanez 499 forint.

A Simple megtakarítási célokra nem igazán alkalmas, ha a klasszikus megtakarítási termékeket (megtakarítási számla, lekötött betét) kedveljük. Nyithatunk ugyan Takarékszámlát, akár többet is, ám az itt elhelyezett pénzért nem kapunk túl vonzó kamatot. A Simple Extra Betét is 2,5 millió forint alatt 2 havi lekötésre csupán 0,3 százalékot fizet. Ehhez havi 399 forintért vásárolhatunk megtakarítási csomagot, amellyel 1 százalékra tornázhatjuk fel a kamatot. Csakhogy ezt a kamatszintet más banknál extra díjak nélkül is elérhetjük. Persze, ha már túlléptünk a bankbetéteken, akkor a befektetési alapok terén igen kedvező megoldásokat találhatunk banknál.

Összességében elmondható, hogy aktív bankhasználat mellett a Simple kiváló választás azoknak, akik mindennapi pénzügyeik intézéséhez a netbankot részesítik előnyben. Ezzel a számlával egy életre elfelejthetjük „az előre dobozolt megoldásokat”, hiszen a kedvezménycsomagoknak köszönhetően tetszőlegesen testre szabhatjuk, amelyek összetételét nem mellesleg, ha kell, bármikor módosíthatjuk.


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.