Betöltés

Mitől félted leginkább a lakásod? Mástól kéne!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-21

Érdekes kérdés, vajon ki mitől félti a legjobban a lakását? Attól, hogy leég? Attól, hogy elönti a víz? Attól, hogy leviszi a tetőt a vihar? Ha tartunk valamitől az ellen megpróbálunk védekezni. Főleg, ha legértékesebb vagyontárgyunkról, az otthonunkról van szó. A lakásbiztosítás az összes fent felsorolt kár ellen megvéd. De vajon megkötésekor jó ötlet a félelmeinkre hallgatni?

Semmitől nem félsz? Veled úgysem történhet baj? Ez nem szerencsés hozzáállás! A magyar biztosítótársaságok statisztikái szerint a lakásbiztosítással rendelkezők durván 70 százalékával történt már kisebb-nagyobb baj. Persze könnyen lehet, hogy valaki a szerencsés egyharmadba tartozik, de azt semmi sem garantálja, hogy ezután sem történik semmi baj. Főként, ha tekintetbe vesszük, hogy az elmúlt években a szélsőséges időjárás (viharok, ár- és belvíz, jégverés, orkán erejű szél stb.) évről-évre nő a káresemények száma.

Érdekes az is, vajon mitől tart a leginkább az emberek többsége. A felmérések szerint a lakástulajdonosok legjobban a betörőtől félnek. A második leggyakoribb félelem az, hogy leég a lakásunk, míg a harmadik helyre az időjárás okozta károk kerültek a félelmek rangsorában. Érdekes, hogy a felmérésekben mindig akad egy olyan réteg is, aki cseppet sem aggódik mondván: az ő lakását biztosan nem éri kár.

Tanulságos, hogy az ügyfelek félelmét a hivatalos biztosítási statisztikák egyáltalán nem igazolják vissza. A lakásokat ért káresemények közül a leggyakoribb a csőtörés, így értelemszerűen erre fizetik ki a legtöbb kártérítést is. A második leggyakoribb káreseményt az elmúlt években az elemi károk, elsősorban a viharkár jelentették. A harmadik legnagyobb összeg pedig az üvegtörések miatti kárra ment el. Utóbbiban persze nem csak az időjárás miatti üvegtörések vannak benne.

A statisztikák azért hasznosak, mert lakásbiztosítás megkötésekor elég jól meghatározhatjuk, pontosan mi ellen szeretnénk védeni az otthonunkat, így a díjakat is le tudjuk szorítani. Szerencsére az imént felsorolt leggyakoribb káresemények ellen minden biztosítónál kaphatunk megfelelő védelmet. Ezt a lehetőséget mindenképpen érdemes is kihasználnunk, hiszen a csőtörés, az elemi kár vagy az üvegtörés esélye az átlagosnál nagyobb.

A leggyakoribb káresemények elleni óvó lakásbiztosítás nem kerül sokba, hiszen havonta 1000-1500 forintból megköthetjük. Ám még ezt a díjat is lejjebb lehet szorítani. Érdemes vállalnunk, hogy a mindössze néhány ezer forintba kerülő úgynevezett bagatell károkat magunkra vállaljuk. Ez az önerő, melyért a biztosítók díjkedvezményt adnak. Sokat spórolhatnak ugyanis azon, hogy a kisebb káreseményekkel így nem kell dolgozniuk.

Az alábbi űrlap kitöltése után hamarosan te is megtudhatod, hogy mennyit tudnál megtakarítani a megfelelő biztosítás kiválasztásával!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Megindultak a kamatok, mi lesz a hitelemmel?

2018. 07. 12.

A lakáshitelek törlesztői az utóbbi két hónapban emelkedésnek indultak, ami azért érdekes jelenség egy laikus számára, mert a jegybanki alapkamat eközben egy tapodtat sem mozdult. Joggal tehetné fel egy hitelesben...

Sürgős felújítás fillérekből lakástakarékkal

Érdekes kérdés merült fel egy érdeklődőben, azt akarta ugyanis tudni, hogy a közeljövőben (szinte azonnal) esedékes közel 3 millió Ft-os felújításához egyáltalán fel tud-e használni lakástakarékot. Egyébként lakásfelújítási hitelben gondolkozott,...

Blogajánló

  • alapblog

    FANG: az évtized sztárbefektetései

    Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.