Betöltés

Most igazán megéri kiváltani régi személyi kölcsönünket!

szerző: Argyelán József
2019-08-22

Az utóbbi években érdemleges kamatcsökkenés történt a személyi kölcsönök piacán. Ez a jelenlegi kedvező kamatkörnyezet kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy hitelkiváltással megszabaduljunk korábbi, drága hitelünktől. Egy jó választással több, mint 100 ezer Ft pénzügyi előnyre is szert tehetünk, mutatjuk hogyan. Csábráki Dávid írása

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

2017-hez képest akár 6 %-kal alacsonyabb kamatokkal (THM) is találkozhatunk jelenleg személyi kölcsönök piacán. A Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátora alapján két évvel ezelőtt a legjobb fix kamatozású személyi hitel ajánlatokat alapul véve átlagosan 14,77%-os kamat mellett juthattunk 1,5 millió Ft összegű, 5 év futamidejű hitelhez (nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett), mely a teljes visszafizetésben 2,13 millió Ft-ot jelentett. Ma ezt már sokkal olcsóbban megtehetjük, ugyanis ezen feltételek mellett a piacon jelenleg elérhető legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlat évi 7,99%-os kamattal kecsegtet.

Abban az esetben, ha a két évvel ezelőtt folyósított személyi kölcsönünket kiváltjuk a ma elérhető legkedvezőbb 3 év futamidejű, fix kamatozású ajánlat igénybevételével, akkor havi 3 300 Ft-tal alacsonyabb törlesztőt érhetünk el, mely 1%-os előtörlesztési díj megfizetése mellett is közel 109 ezer forint megtakarítást érhetünk el a teljes futamidő alatt. Mindezt csupán korábbi, drága hitelünk kiváltásával.

  1. A kiváltással további szabadon elkölthető pénzhez is juthatunk változatlan törlesztőrészlet mellett

A hitelkiváltás akkor is előnyős lehet számunkra, ha szükségünk van plusz, szabadon elkölthető összegre is. Ha a példában említett két évvel ezelőtt felvett hitelünk 35 500 Ft-os havi törlesztőrészletének megfizetése nem okoz számunkra anyagi nehézséget, akkor megéri, a fennálló tartozásnál nagyobb összeget igényelni. Az alacsonyabb kamatok miatt ugyanis 105 ezer Ft-tal magasabb új kölcsön felvétele esetén sem szembesülünk nagyobb havi hitelkiadással, hanem továbbra is változatlan összeget, azaz 35 500 Ft-ot kell törlesztenünk havonta.

Ezzel a konstrukcióval egyrészt megszabadulhatunk meglevő drága hitelünktől, másrészt továbbá 105 ezer forint szabadon felhasználható forrás is a rendelkezésünkre fog állni. Ez a plusz hitelösszeg jelentős segítséget nyújthat olyan eseti, nagyösszegű kiadások finanszírozásához, mint például a tanévkezdés költségei, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet egy gyermekes családnak.

Az előbbi példa alapján látható, hogy a csökkenő kamatkörnyezet kedvez a hitelek kiváltásának, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert. Sok múlik azonban a megfelelő ajánlat kiválasztásán, ugyanis az egyes bankoknál továbbra is jelentős eltéréseket tapasztalhatunk a kölcsönök feltételeiben. A számodra legkedvezőbb ajánlat felkutatásához a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát hívhatod segítségül.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.