Betöltés

Most kiderül, mennyibe kerül a legolcsóbb személyi kölcsön!

szerző: Szklenár Bea
2017-02-10

A megfelelő hitelt kiválasztani csak első látásra tűnik egyszerűnek. Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. A hitelkamatok alacsonyak, a törlesztők kedvezőek. De biztosan a legolcsóbb-e a legjobb? Milyen jövedelmet kell igazolnod, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapd meg? Milyen kamat mellett és milyen feltételekkel vehetsz fel személyi kölcsönt?

Hogyan dönthetsz jól?

Ha egy személyi kölcsön nevében szerepel a hitelcél, akkor az eleve befolyásolhat a döntésedben. A kifejezetten autóvásárlásra, lakásfelújításra igényelhető személyi kölcsönök kamata kedvező, de ha jobban szétnézel, sokszor találhatsz jobbat is a szabad felhasználásúak között.

Az ingatlanfedezet nélküli hitelek kamatát leginkább két tényező határozza meg:

  • jövedelem
  • hitelösszeg

Az, hogy éppen milyen hitelcélhoz kötik a felhasználást, az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében csak az adott bank döntésén múlik, de a kamatokat nem befolyásolja túlzottan. Inkább csak egy erős orientációt adhat a termék neve.

Magasabb jövedelemért cserébe alacsonyabb kamat

Sok banknál elérhető már a 10, de akár a 8% alatti kamatú személyi kölcsön. Persze az alacsony kamathoz elengedhetetlen az átlagosnál valamivel magasabb jövedelem. Néha ki kell lépni a komfortzónádból és a számlavezető bankodon kívül máshol is. A megszokás sokba kerülhet. Minden bank azokat az ügyfeleket kedveli a leginkább, akik stabil jövedelemmel rendelkeznek, és magas hitelösszeget vesznek fel.

Amennyiben a nettó jövedelmed eléri legalább a 240-280 ezer forintot havonta, már 7,99%-os kamat mellett is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz.

A legszerencsésebb esetben 7,99%-os kamattal veheted fel a K&H Bank Kiemelt személyi kölcsönét, de 10% alatti kamattal elérhető a CIB Előrelépő személyi kölcsöne, a Raiffeisen Személyi KölcsönSberbank Fair Expressz Plusz Személyi kölcsöne, az FHB Prémium Személyi Kölcsöne és az MKB Mosoly Személyi Kölcsöne is.

Személyi kölcsönt szeretnél? Kalkulátorunk segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Alacsonyabb hitelösszeg és 150 ezer forintos jövedelem mellett sincs ok aggodalomra. Itt is találhatsz olyan bankot, ahol 10% alatti a kamat.

Az MKB Mosoly Személyi kölcsönéhez már 80 ezer forintos havi nettó jövedelemmel is hozzá lehet jutni. Azt azonban szögezzük le, hogy minél alacsonyabb a jövedelem, annál kisebb az igényelhető hitelösszeg.

Alacsonyabb hitelösszegnél nincs túl nagy jelentősége az 1-2 százalékos kamatkülönbségnek. Ahogy az a fenti táblázatból is látszik az első és a második helyen álló bankoknál a havi törlesztők közötti különbség mindössze 441 forint. Mindez úgy, hogy a K&H forint személyi kölcsöne 2%-ponttal magasabb kamat mellett elérhető.

Alapigazság, hogy mielőtt hitelt vennél fel, minél több bank ajánlata között nézz szét. Ehhez nem is kell nyakadba venni a várost, ha kalkulátorainkat használod.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Drágábbak most a lakáshitelek, mint egy éve?

2019. 04. 12.

Jó ideje minden arról szól, hogy hamarosan emelkedni fognak a kamatok. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával megnéztük, mi is történt az elmúlt egy évben. Felemás eredménnyel jártunk, ami kifejezetten előnyös lehet...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.