Hírdetés

Most kiderül, mennyibe kerül a legolcsóbb személyi kölcsön!

Szklenár Bea
szerző: Szklenár Bea

A megfelelő hitelt kiválasztani csak első látásra tűnik egyszerűnek. Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. A hitelkamatok alacsonyak, a törlesztők kedvezőek. De biztosan a legolcsóbb-e a legjobb? Milyen jövedelmet kell igazolnod, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapd meg? Milyen kamat mellett és milyen feltételekkel vehetsz fel személyi kölcsönt?

Hogyan dönthetsz jól?

Ha egy személyi kölcsön nevében szerepel a hitelcél, akkor az eleve befolyásolhat a döntésedben. A kifejezetten autóvásárlásra, lakásfelújításra igényelhető személyi kölcsönök kamata kedvező, de ha jobban szétnézel, sokszor találhatsz jobbat is a szabad felhasználásúak között.

Az ingatlanfedezet nélküli hitelek kamatát leginkább két tényező határozza meg:

  • jövedelem
  • hitelösszeg

Az, hogy éppen milyen hitelcélhoz kötik a felhasználást, az ingatlanfedezet nélküli hitelek esetében csak az adott bank döntésén múlik, de a kamatokat nem befolyásolja túlzottan. Inkább csak egy erős orientációt adhat a termék neve.

Hírdetés

Hírdetés

Magasabb jövedelemért cserébe alacsonyabb kamat

Sok banknál elérhető már a 10, de akár a 8% alatti kamatú személyi kölcsön. Persze az alacsony kamathoz elengedhetetlen az átlagosnál valamivel magasabb jövedelem. Néha ki kell lépni a komfortzónádból és a számlavezető bankodon kívül máshol is. A megszokás sokba kerülhet. Minden bank azokat az ügyfeleket kedveli a leginkább, akik stabil jövedelemmel rendelkeznek, és magas hitelösszeget vesznek fel.

Amennyiben a nettó jövedelmed eléri legalább a 240-280 ezer forintot havonta, már 7,99%-os kamat mellett is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz.

A legszerencsésebb esetben 7,99%-os kamattal veheted fel a K&H Bank Kiemelt személyi kölcsönét, de 10% alatti kamattal elérhető a CIB Előrelépő személyi kölcsöne, a Raiffeisen Személyi KölcsönSberbank Fair Expressz Plusz Személyi kölcsöne, az FHB Prémium Személyi Kölcsöne és az MKB Mosoly Személyi Kölcsöne is.

Személyi kölcsönt szeretnél? Kalkulátorunk segítségével megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbet.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

Alacsonyabb hitelösszeg és 150 ezer forintos jövedelem mellett sincs ok aggodalomra. Itt is találhatsz olyan bankot, ahol 10% alatti a kamat.

Az MKB Mosoly Személyi kölcsönéhez már 80 ezer forintos havi nettó jövedelemmel is hozzá lehet jutni. Azt azonban szögezzük le, hogy minél alacsonyabb a jövedelem, annál kisebb az igényelhető hitelösszeg.

Alacsonyabb hitelösszegnél nincs túl nagy jelentősége az 1-2 százalékos kamatkülönbségnek. Ahogy az a fenti táblázatból is látszik az első és a második helyen álló bankoknál a havi törlesztők közötti különbség mindössze 441 forint. Mindez úgy, hogy a K&H forint személyi kölcsöne 2%-ponttal magasabb kamat mellett elérhető.

Alapigazság, hogy mielőtt hitelt vennél fel, minél több bank ajánlata között nézz szét. Ehhez nem is kell nyakadba venni a várost, ha kalkulátorainkat használod.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés