Betöltés
loading

Mutasd az okostelefonod, megmondom ki vagy!

Az utcán járva vagy a híreket olvasva az az érzetünk támad, alig akad már olyan magyar polgár, akinek nincs okostelefonja. Akinek pedig van ilyen készüléke, annak eszébe sem jut a korábban nagy népszerűségnek örvendő Nokiát használni, inkább a mostanság legdivatosabbnak számító iPhone-t nyomogatja. Csakhogy egy felmérés szerint az előbb leírtak egyátalán nem felelnek meg a valóságnak.

A legmeglepőbb az, hogy a magyar lakosságnak mindössze kétharmad része rendelkezik okostelefonnal. Az NRC nevű társaság internetet használók körében végzett reprezentatív felmérése szerint főleg a 18-29 esztendős fiatalok használják a mindent tudó készülékeket, csaknem 80 százalékuk zsebében ilyen lapul. Az 50 felettiek viszont idegenkednek az okostelefontól, mindössze harmaduk használja őket. Meglepő lehet, hogy a 18-29 éves fiataloknál is meghökkentően alacsony, mindössze 21 százalék az okostelefon tulajdonosok aránya. Ennek oka minden bizonnyal az, hogy maguktól nem tudnak összespórolni egy ilyen drága készülékre, szüleik pedig nem vesznek nekik.

Szintén meglepő a telefonmárkák elterjedésének alakulása. A régen széles körben használt Nokia cseppet sem ment ki a divatból. Igaz ezt a márkát elsősorban az idősebb korosztály kedveli, de még a 40-49 évesek 15 százaléka is a Nokiára esküszik. Újabb meglepetés, hogy a legnépszerűbbnek tartott iPhone alig-alig terjedt el Magyarországon, az internetet használóknak mindössze 4 százaléka vásárolt az Apple termékéből. A legnépszerűbb márka egyébként a Samsung (minden harmadik internetezőnek ilyen telefonja van), majd ezt követi a Sony és a Nokia.


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Abban viszont semmi meglepő nincs, hogy akinek van okostelefonja, az mit nem szeret benne. A felmérésben részt vevők háromnegyede arra panaszkodott, hogy az okostelefonok túl hamar lemerülnek. A készülékek árával cseppet sem meglepő módon nem elégedettek a magyarok. Az összes megkérdezett 45 százaléka szerint drágák az internetezésre is alkalmas telefonok. Akinek viszont már van ilyenje, az nem panaszkodik az árra, mert csak 12 százalék vallotta azt, hogy készüléke lehetett volna olcsóbb is. Sokan panaszkodnak arra is, hogy az okostelefonok nem túl ellenállóak a használat közben a készüléket érő megpróbáltatásokkal szemben. Gyakran karcolódnak, kopnak és a nedvességet sem bírják. A legtöbben egyébként ez utóbbi hiányosságra az iPhone tulajdonosok közül panaszkodtak: 78 százalék mondta azt, hogy az Apple telefonja bírhatná jobban is a strapát.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Globalizált termelés

    A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület... The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.