Betöltés

Mutatjuk a 8 legjobban kereső focistát!

szerző: Bankmonitor.hu
2018-06-16

Nagy üzlet a sport és azon belül is a labdarúgás, hatalmas összegek fordulnak meg a sportágban és ebből persze nagyon sokat profitálnak a top játékosok. A Forbes összegyűjtötte, hogy ki szerepelnek a földkerekség legjobban fizetett játékosai között. A következőkből kiderül, hogy Messi, Ronaldo vagy éppen Neymar vitte haza 2017-ben a legtöbb pénzt.

A labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon, a 2014-es világbajnokságot például a közvetítési statisztikák szerint 1 milliárdnál is többen látták. Óriási pénz van a fociban, amit az is jól mutat, hogy a FIFA 2011-2014 közötti bevétele elért az 5,7 milliárd dollárt. De nemcsak a FIFA-nál vannak horribilis összegek, hanem egyes játékosok is nagyot kaszálnak a tehetségükkel.

A Forbes a közelmúltban elkészítette a világ 100 legjobban fizetett sportolójáról szóló összesítését, érdekesség, hogy az 5 legjobban megfizetett sportoló közül 3 labdarúgó. A CNBC összegyűjtötte a listán szereplő játékosokból a TOP8-as listáját, melyen jól ismert nevek szerepelnek természetesen.

Megjegyeznénk, hogy a lista millió dollárban tartalmazza a kereseteket és az a tavalyi (2017-es) évre vonatkozik. A játékosoknak két fő bevételi forrása van, az egyik a klubtól kapott kereset és bónusz, a másik a reklámbevételek. Mind a kettő kimagasló összeget tehet ki és a játékosok között is nagyon eltérő, hogy a 2017-es összes kereseten belül mennyi volt egyik és másik részesedése.

A legjobban kereső játékos a Forbes szerint Lionel Messi, a Barcelona játékosa volt, aki a becslések szerint 111 millió dollárt kalapozott össze. Mindez forintosítva 31 milliárdnak felel meg, ami józan ésszel nehezen felfogható összeg. Például a hazai vizes-vb költségvetése volt a legutóbbi összesítések szerint 170 milliárd forint.

A képzeletbeli dobogó második fokán állt a Real Madrid klasszisa, Cristiano Ronaldo, aki 108 millió dollárt kapott 2017-ben. Meglepő, de nála például a többiekhez képest jóval nagyobb összeg származott a szponzori bevételekből (47 millió dollár).

A harmadik legjobban kereső játékos Neymar volt, aki 90 milliójával éppen csak lemaradt a 100 millió felettiek klubjából. De érdemes hozzátenni, hogy még így is a 4-6. helyezettek összesített keresete volt annyi, mint amit Neymar összefocizott 2017-ben.

Az első hármas után érezhetően nagy szakadék tátong, mindezek alapján úgy tűnik, hogy ma a legnagyobb névnek Messi, Ronaldo és Neymar számít. A szemfülesek észrevehették, hogy az európai csapatokon kívül egy olyan klub is mélyen a zsebébe nyúl a játékosáért, Oscar például a Shanghai SIPG játékosaként keres 27,4 millió dollárt.

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Blogajánló

  • alapblog

    Ez vajon a Jupiter?

    A mintázat és a szín alapján akár erre is gondolhatunk, de természetesen itt is a Holdat látjuk. Méghozzá a kelő Holdat, nagyjából fél órával a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.