Betöltés
loading

Mutatjuk Budapest legfelkapottabb kerületeit

Egyre több lakásvásárló érdeklődik a külső budapesti kerületek iránt, derül ki a Duna House Barométer novemberi adataiból. A belső kerületek iránti kereslet eközben jelentősen visszaesett, amiben nagy szerepe lehet a befektetői céllal vásárlók eltűnésének.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Idén novemberben is a II. (15,8%), a XI. (16,5%) és a XIII. (16%) kerületben szerettek volna lakást vagy házat vásárolni a legtöbben, ám az utóbbi iránt már némileg csökkent az érdeklődés (-1,1%). Ezzel párhuzamosan az összes belvárosi kerület (V., VI., VII., VIII., IX.) veszített a népszerűségéből valamelyest, ami a befektetési céllal vásárlók elmaradásának tudható be. (A Duna House Barométer szerint egy év alatt 43%-ról 25%-ra csökkent az arányuk Budapesten.) A belváros azonban még most is kifejezetten keresett, és ahogy az a táblázatunkból is kiderül, még mindig megelőzi a külső kerületeket. Ez utóbbiak közül egyedül a 17. kerület „rontott” valamicskét, míg a XVIII. és a XXI. kerületek népszerűsége egy év alatt jottányit sem változott.

Mely budapesti kerületeket keresik a lakást vásárolni szándékozók

A központtól messzebb elhelyezkedő városrészek iránti nagyobb vásárlói figyelem már tart egy ideje, ennek elsődleges oka az, hogy itt még mindig alacsonyabbak a négyzetméterárak, ám az otthoni munka miatt is mind többen vállalják be a nagyobb távolságokat, hiszen heti egy-két nap bejárást még megoldhatónak tartanak. A járvány miatti korlátozások is rásegítettek a trendre, hiszen felértékelődtek a családi házak, valamint az olyan társasházak, amelyekhez önálló kert is tartozik.

Érdekes látni, hogy az ingatlant keresők zöme még mindig inkább Budán néz szét, illetve a pesti oldalon a XIII. és a XIV. kerületek felkapottak még. Azt azonban tudni kell, hogy minden kerületnek vannak népszerűbb, illetve kevésbé népszerű részei, így ezeket sem lehet (vagy inkább nem érdemes) egyetlen homogén tömbként kezelni.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
millió Ft hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló
  költséggel
  számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Az irigy adás

  Kedves Olvasóink, Hallgatóink! A Hold After Hours-ban podcast, azaz csak audio formátumban tárgyaljuk meg azokat az eseményeket, amelyeket a piacon, gazdaságban, politikában, vagy akár a...

 • KonyhaKontrolling Amikor az állami támogatás rosszabb helyzetbe hoz

  A címet olvasva valószínűleg sokaknak a CSOK jut először eszébe. Ahogy korábban írtam is, abban az esetben ez szerintem pont nem igaz. Azonban a jószándékú állami/kormányzati támogatás, még ha indokolt is lenne, sokszor rosszabb helyzetbe hoz, mint amiben voltál. Hasonlóról írtam már egyébként, itt például a bérleti díjak maximalizálása ellen emeltem fel a hangom. Azt Tovább olvasom "Amikor az állami támogatás rosszabb helyzetbe hoz" →