Ne bánkódjunk, ha lecsúszunk a 0%-os THM-ről!

 • 2017.04.27.
 • szerző: bankmonitor.hu

Évente több alkalommal is elcsábulhatunk a kamatmentes áruhitelek kapcsán, azonban nem árt óvatosnak lenni és bővebben tájékozódni, mielőtt döntést hoznánk. Ha valamilyen okból lemaradnánk ezekről az akciókról, akkor megéri személyi kölcsönt választani alternatívaként, hiszen már 8%-os THM-mel is találunk ajánlatot. Sőt, akár egy lakásfelújítás esetén az elektromos gépek cseréjét is megvalósíthatjuk ebből a hitelből.

Az egyik nagyobb elektronikai áruház egészen különleges akciót hirdetett, ami még néhány napig kitart. Azon nem kapnánk fel a fejünket, hogy bizonyos termékeket 0%-os THM-mel vásárolhatunk meg hitelből. Viszont arra már sokkal inkább, ha korlátozott ideig akár a teljes termékkínálatára kiterjeszti ezt a lehetőséget.

Az áruhitelek általánosságban a legdrágább hiteltermékek közé tartoznak, viszont bizonyos időszakokban kifoghatunk 0%-os THM-mel hirdetett ajánlatokat. Ezek lényege, hogy a termék árából nem enged az áruház, a kedvezményt inkább olyan formában nyújtja, hogy nem kell egy összegben kifizetni a terméket, elég, ha azt például 20 havi részletre vesszük meg.

Ha szemfülesek vagyunk, akkor jól időzítve mi is kihasználhatjuk ezeket a promóciókat. Persze, még mielőtt csukott szemmel beleugranánk a mélyvízbe, érdemes kideríteni a részleteket. Például, van-e termékkapcsolás a hitelhez, esetleg egy hitelkártya vagy vásárlói kártya formájában. De azt is jó kideríteni, hogy az áhított termék máshol éppen nem akciós-e.

Nem általános, de előfordulhat, hogy kedvezőbb áron egy összegben meg tudjuk venni a kinézett árucikkek, míg a részletfizetésért elképzelhető, hogy mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, a 0%-os THM ellenére. Persze havi alapon kis összeget fizetünk, de a végső számla már magasabb lesz. Ilyenkor azt kell eldönteni, hogy mennyire nagy szükség van a termékre és mennyire van kicentizve a költségvetésünk.

De akkor sem dől össze a világ, ha lemaradunk az évben többször is előforduló akciókról. Ma már kifejezetten gyorsan és már egészen kedvező hitelkamat mellett vehetünk fel személyi kölcsönt, aminek nagy előnye, hogy bármire elkölthetjük, és nem kell mögé jelzálogfedezetet adni.

A Bankmonitor kalkulátorával készítettünk egy gyors lekérést és azt találtuk, hogy míg 150 ezer forintos jövedelem mellett már 11,7%-os, addig 250 ezer forint mellett már 8%-os THM-mel vehetünk fel hitelt. 700 ezer forintos kölcsön esetében a törlesztőrészlet 23 ezer és 21,6 ezer forint.

Mindenképpen gondoljuk át többször is, hogy mire van igazán szükségünk és mi az, amiről megtakarítás hiányában le tudunk mondani. Az is egy járható út, ha egyszerre több dolgot csinálunk meg a felvett hitelből. Most szezonja van a felújításoknak, amire személyi kölcsönt is felvehetünk, de ha már itt tartunk és a lakást megszépítjük, akkor a régóta tervezett tévé vagy hűtő cseréjét is hozzácsaphatjuk a kiadásokhoz.

A következő kalkulátor segítségével könnyen kiderítheted, hogy a legolcsóbb személyi kölcsön!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

1 Hozzászólás

 • Gondolkodó 2017-04-27 18:24:56 - Válasz

  A 0%-os thm. hitelű áruk ára magasabb a szokásosnál. Bele van építve kb 10% kamat. Egy vagy két éves részletfizetésre bizonyos értékhatárig így is megéri a vásárlás.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.