Néhány jó tanács, ha gyorsan szeretnél pénzhez jutni

 • 2014.07.16.
 • szerző: bankmonitor

Nyaranta hűsítő vízbombaként csattannak rajtunk a kedvezőbbnél kedvezőbb hitellehetőségek. Ki ne szeretne elmenni végre a tengerhez pihenni, vagy a vízilabda EB-t már egy smart tv-n nézni. Azt már jól tudjuk, hogy nem minden arany, ami fénylik.

A pénzügyi termékeket a THM segítségével tudjuk a leggyorsabban összehasonlítani
  A THM – a teljes hiteldíj mutató – a kölcsönnel kapcsolatban fizetendő költségeket veszi figyelembe, így többek között a hitel kamatát, valamint az olyan egyszeri és folyamatos díjakat, mint a kezelési költség, a folyósítási díj és a hitelbírálati díj. Mivel a bankok jogszabályban meghatározott hitelösszegre és futamidőre –
személyi kölcsön
 esetén 500 ezer forint 3 év vagy 3 millió forint 5 év – vonatkozóan kötelesek feltüntetni a THM- mértékét, így jobban összehasonlíthatóak az ajánlatok. Persze amennyiben a hitel paraméterei ettől eltérnek, a THM értéke is más lesz. Ezért fontos minden esetben az adott konstrukció kapcsán a THM pontos értékéről is tájékozódni.    Ezen kívül a THM nem ad iránymutatást a futamidő alatt felmerülő egyéb költségekre, mint például az idő előtti visszafizetés, vagy egy esetleges szerződésmódosítás díja.   
Amit a THM-ből szintén nem olvashatsz ki
  A reklámok általában nem tartalmazzák az összes, a hitel igénylése szempontjából fontos feltételt, amelyek alapvetően befolyásolják, hogy megkapjuk-e a hitelt vagy sem. Pl. kell-e kezest bevonni egy meghatározott összeg igénylésekor, mekkora jövedelemmel kell rendelkezni, mennyi folyamatos munkaviszony szükséges, hány havi bankszámla múltat kell igazolni, vagy hogy milyen életkori megkötések vannak.   
Amit tőlünk kérnek
  Az alap dokumentáció, amit minden bank kér és jó, ha már az igénylés előtt készülünk ezekre:

 • minimum 3-6-12 hónapos folyamatos munkaviszony; 
 • egyéni vállalkozók és társas vállalkozások tulajdonosai esetén min. 1 teljes és lezárt üzleti év
 • minimum 3 hónapos aktív, lakossági forint bankszámla múlt bármely magyarországi pénzintézetnél
 • készpénzes jövedelem esetén NAV igazolás az előző évről
 • nyugdíjasoknak szükséges az éves nyugdíjértesítő másolata és a nyugdíjhatározat másolata is
 • közüzemi számlák (víz, villany, vagy gáz) az állandó lakcímről
 • telefonos elérhetőség (vezetékes, saját névre szóló előfizetéses, vagy feltöltő kártyás mobil) 

Mire számíthatunk?
 
Tegyük fel, hogy felveszünk 1 millió forintot 3 évre. 12 hónapos folyamatos munkaviszonyunk van és 150.000 forintot keresünk.
Mennyit fizetünk?
  Az így elérhető banki ajánlatok átlagát alapul véve az induló törlesztőnk 36.217 Ft, összesen 1.305.850 Ft-ot fizetünk vissza és a hitelhez átlagosan 21,41%-os THM-mel juthatunk.  
Személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével magad is meggyőződhetsz róla!


Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Nincs találat a megadott paraméterek alapján.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
   
Mik lehetnek a buktatók?
  Ha feltétlenül szükségünk van egy nagyobb összegre és a családon belül nem tudjuk megoldani, akkor nem az a megoldás, hogy pénzt veszünk le a hitelkártyánkról. Ha ugyanis záros határidőn belül nem töltjük vissza a teljes összeget, akkor ez igen drága mulatság! Pár százezres összeghez a legkedvezőbben és leggyorsabban személyi kölcsön formájában juthatunk. Ehhez a típusú kölcsönhöz nem kell ingatlanfedezet és a havi rendszeres bankszámlára érkező jövedelmednek néhányszorosát lehet igényelni. A személyi kölcsönök estében a bank azonban csak az igénylő jövedelmére támaszkodhat (nincs mögötte kézzel fogható fedezet, ezért is drágább, mint egy jelzáloghitel). Ebből adódóan szigorú szemmel megvizsgálnak minden dokumentumot, és már egy „apróságon” is elcsúszhatunk.
Például:

 • A folyószámlánkon lévő hitelkeretet teljesen kihasználjuk, rosszabb esetben a keretösszeget a költségekkel átlépjük
 • Meglévő hitelünket csúszással törlesztjük (már pár nap elmaradás is döntő befolyással bír)
 • Több hitellel rendelkezünk, mint kellene, stb.

 Mit tartsunk feltétlenül szem előtt személyi kölcsön igénylése előtt

 1. Valóban szükségünk van-e az adott összegre?
 2. Váratlan helyzet (betegség, munkanélküliség) esetén mennyit tudunk havonta kifizetni? 
 3. Ennek megfelelően válasszunk futamidőt! 
 4. Nézzük meg az egyszeri költségeket is!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.  

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.