Betöltés

Nem csak a kamatok változnak

szerző: Bankmonitor.hu
2013-07-29

A múlt heti jegybanki alapkamat csökkentés nyomán több bank is módosított a lekötött betéti kamatain. Ma is érdekes változásokkal találkoztunk az AXA Bank, a K&H Bank és az Erste Banknak köszönhetően. Szomorú hír, hogy a K&H Bank egyik népszerű betéti terméke került a mai nappal megszüntetésre, míg pozitívum, hogy az AXA Bank 3 hónapos feltételhez kötött betétének kamata jócskán emelkedett. Az Erste Bank számlahasználat ösztönző programját újította meg, amely keretében változtak a feltételek.

Kevesebb, mint két hónapos életpályát futott be a
K&H Bank „gyümölcsöző betétre” keresztelt forint lekötött betéti akciója, amely
keretében új lekötést már nem tudunk indítani a jövőben. A betét keretében elérhető magasabb kamatok ugyan feltételekhez voltak kötve, de ezek teljesítése esetén meglehetősen kedvező lehetőséget biztosított az ügyfelek részére. A sorozatos jegybanki alapkamat csökkentések természetesen a betét kamatain is érezhetőek voltak, de ennek ellenére 3 hónapos futamidőre még mindig 5,00%-os, vagy 6,00%-os éves kamatot biztosított a bank. Míg az előbbi esetében a bankhoz érkező új megtakarítási összegről kellett gondoskodnunk, addig a másiknál ezen felül munkabérünket is a banknál vezetett számlánkra kellett utaltatnunk.

Ezzel szemben akad olyan piaci szereplő, amely a csökkenő kamatkörnyezet ellenére döntött úgy, hogy
emel 3 hónapos futamidőre szóló betéti kamatán. Így akciós ajánlata keretében
az AXA Bank új megtakarításokra, 3 hónapos futamidőre, 500.000 forinttól 50.000.000 forintig a korábbi 4,75%-os éves kamat helyett mától 6,00%-os kamatot biztosít ügyfelei részére. Azért a kép némileg árnyaltabb, ugyanis míg egyes futamidők esetében kamatemelés valósult meg, addig más futamidők esetében csökkenések történtek. Kétségkívül azonban 3 hónapos futamidő esetén a feltételekhez kötött betétlekötések ranglistájában a bank átvette az első helyet.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankbetét
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Ezen kívül
az Erste Bank is változtatott promóciójának feltételein. „Most igazán megéri az Ersténél bankolni!” kampánya keretében az eddigi 15.000 forint jóváírást két részre bontotta: 10.000 forint jár annak az új ügyfélnek, aki minimum 60.000 forint egyösszegű munkabérét, vagy nyugdíját érkezteti a banknál vezetett számlájára. A jóváírás feltétele az SMS szolgáltatás igénybevétele. A promóció második részeként új csoportos, valamint állandó megbízás beállítása esetén további maximum 5.000 forint jár vissza az első teljesült csoportos beszedési megbízásából.

A folyamatosan csökkenő betéti kamatok mellett igen csábító az AXA Bank betéti ajánlata. Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy csökkenő kamatok mellett érdemes legalább megtakarításunk egy részét hosszabb futamidejű, fix kamatozású lekötésben elhelyezni, így az időközben bekövetkező kamatcsökkentés már nem érinti a korábban lekötött pénzünket. Persze azt se feledjük, hogy egy körültekintően kiválasztott bankszámlával akár 10.000 forintot is spórolhatunk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Olcsó bankszámla megoldás egyéni vállalkozóknak

2018. 07. 17.

Amikor egyéni vállalkozóvá válunk, fontos dolgoknak kell utánajárnunk. Sokan azt hiszik, hogy kötelező vállalkozói számlát nyitniuk, pedig ez sok esetben nincs így. Számos esetben elegendő a már meglévő lakossági számlánk...

Elemző munkatársat keresünk!

Elemzőt keresünk, aki napi szinten a pénzügyi összefüggéseket kutatja és tárja közérthető nyelven (lebontva a felesleges misztikumot a pénzügyekről) a nagyközönség elé. A munka elsődleges célja, hogy a piaci változásokat...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

  • alapblog

    FANG: az évtized sztárbefektetései

    Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.