loading

Nem kell értékbecslés és közjegyzői okirat a lakáshitelekhez

Az MNB a mai napon új intézkedési csomagot fogadott el, melyből az egyik legérdekesebb pont a lakáshitelekre vonatkozik. A folyamatban lévő ügyleteknél a jegybank felmentést ad a közjegyzői okirat és az értékbecslés elkészítése alól.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Egy ma délután megjelent MNB közlemény alapján a lakáshitel igénylések folyamata könnyebbé válik. A folyamatban lévő igényléseknél ugyanis átmenetileg felmentést ad a jegybank a bankoknak a közjegyzői okirat és az értékbecslés elkészítése alól. 

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeket utólagosan, a folyósítást követően pótolni szükséges. Ettől függetlenül ez a lépés a jelen helyzetben komoly segítség lehet a lakáshitelek gördülékeny és gyors lebonyolításában. Megosztjuk olvasóinkkal, ha megtudjuk, az egyes bankok hogyan élnek ezzel a lehetőséggel.

Kapcsolódó tartalmak
5 tévhit a gyermekek után járó lakástámogatásokkal kapcsolatban

A lakástámogatások széles köre komoly segítséget jelent a családok számára új otthonuk megvásárlásában, felépítésében. Az egyes kedvezmények feltételei azonban jelentősen eltérhetnek, emiatt sokan nem tudnak eligazodni a konstrukciók előírásai között....