Betöltés

Nem lehet letaszítani trónjáról a legjobb bankszámlát

szerző: Bankmonitor.hu
2017-01-20

Az elmúlt egy évben egy kivételtől eltekintve nem sok változás történt bankszámla fronton, már ami a költségeket illeti, így még mindig toronymagasan vezet az átlagos jövedelem mellett legolcsóbb feltételeket biztosító ajánlat. Ez havi szinten alig több, mint 200 forintos fenntartási költséget jelent a bankkártya díjával együtt számolva, míg a legdrágább ajánlat közel 1500 forint havonta. A megfelelő választással így jelentős összegeket spórolhatunk, és a bankváltástól sem kell már visszariadni.

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Nem változott érdemben a lista

Korántsem egyszerű feladat a bankszámlákat összehasonlítani, mert a bankok nagyon eltérő árazási logikát használnak. Ma már nem tehetjük meg azt, hogy csak az alapján hozunk döntést, mekkora a havi számlavezetési díj, mert számtalan egyéb költség rakódik erre. Tapasztalatból mondjuk, hogy előfordult olyan eset, amikor a havi rendszeres számlavezetési díj többszörösét kellett kifizetni más formában a bank részére.

Megvan viszont annak a módja, hogy egy közös nevező alapján mérjük össze a számlákat. A Bankmonitor kalkulátora a lakosság átlagos bankolási szokásaihoz leginkább illeszkedő feltételek mentén méri össze az ajánlatokat. Átlagos havi jövedelmet és számlahasználatot feltételezve az alábbiak szerint alakulnak a legjobb bankszámlák. Jól látható, hogy a legolcsóbb és legdrágább számlacsomag között több, mint 1 000 forint a havi különbség, amely éves szinten a 14 000 forintot is meghaladja.

A listát töretlenül vezeti az Erste Bank Privilégium „L” bankszámlája, amely havi 150 000 forint jóváírás esetén jelentős kedvezményeket biztosít. Nem véletlenül fordulhatott elő, hogy a tavalyi évben kiemelkedő népszerűségnek örvendett ez a számlacsomag, hiszen az első évben a havi költség kevesebb mint fele a sorrendben második csomagnak.

Az egy évvel ezelőtti állapothoz képest a CIB Bank javított pozícióján és a második legkedvezőbb csomagot ajánlja. Ez annak köszönhető, hogy tavaly tavasszal bevezette a CIB ECO bankszámlát, amely ezekkel a szokásokkal olcsóbban fenntartható, mint a régebbi Online bankszámlája. A harmadik legolcsóbb megoldást a Gránit Bank kínálja, amely Digitális számlacsomagjának díján nem változtatott az elmúlt egy évben.

Nem csak a költségek döntenek

A tapasztalatok alapján a megfelelő bankszámla kiválasztásakor nem csak a pénztárcánkra vagyunk tekintettel. Sok esetben korábbi bankkapcsolataink is befolyásolják a döntésünket, illetve a bankszámlához kapcsolódó szolgáltatások minősége. Emellett változatlanul fontos szempont a bankfiók közelsége, valamint az adott bank automatáinak elérhetősége.

Ettől függetlenül a bankváltás gondolatával jellemzően akkor kezdünk el foglalkozni, amikor kiderül, hogy felesleges összegeket költünk a bankszámlánk fenntartására. Ahhoz, hogy biztosan olcsóbb megoldást találjunk, a legfontosabb, hogy a szokásainknak megfelelően célirányosan keressünk a bankszámla ajánlatok között.

Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy jövedelmedhez melyik bankszámla jelenti a legkisebb kiadást!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A bankváltást kellően gyorsan elintézhetjük

Már két hét alatt át lehet vinni egy bankváltást úgy, hogy a teljes folyamattal az új bankot bízzuk meg. Persze az ügyintézés során közreműködik a régi számlavezetőnk is, de nekünk tulajdonképpen semmit nem kell csinálni azon kívül, hogy az új számla megnyitásakor megbízzuk a bankunkat.

Persze dönthetünk úgy is, hogy mi magunk vesszük kezünkbe az irányítást, ez esetben viszont érdemes figyelni a részletekre is a bankváltás során. Elsőre nehéznek tűnhet, viszont a tipikus buktatók ismerete és kikerülése gyors sikert hozhat számunkra. Márpedig az összehasonlítások alapján is látszik, hogy akár havi 1000 forintnál is többet spórolhatunk meg egy jó döntéssel.

Ha mindezek ellenére még mindig vonakodunk a procedúrától, érdemes megvizsgálni a bankszámlakivonatunkon felmerülő költségeket. Könnyen lehet, hogy az évekkel ezelőtt még kedvezőnek számító bankszámla anno a legjobb választás volt, azóta azonban változhattak mind a fenntartási költségek, mind pedig a saját számlahasználati szokásaink.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

6 Hozzászólás

 1. Sipka Gáspár

  Összeállítom, hogy milyen tranzakciókat bonyolítok, s ehhez kellene a bankoknak megállapítani a költségeket! Ez lenne a szolgáltató barát ügyintézés! Ők legyenek az ügyfélért, s nem fordítva! Végül is belőlünk élnek, nem is akárhogyan!

 2. Pat

  @Sipka Gáspár: a moduláris számlacsomagok pont így működnek, és már nem egy bank kínál ilyen összeállítható csomagot itthon is.

 3. segeta

  Egyáltalán nem mérvadó a lista. Csak nem reklám? Az én kalkulációm szerint az itteni “legjobb bankszámla” a 7. helyen található. Nem kell feltétlenül ragaszkodni a csoportos beszedéshez, vagy az átutaláshoz. Létezik iCsekk, vagy bankkártyás befizetés a közüzemi számlákhoz is, ami minden esetben ingyenes.

  1. bankmonitor.hu

   A lista az alapján készült, hogy egy átlagos ügyfél milyen kiadásokkal rendelkezik. A lista ezen paraméterek mentén mérvadó. Amit említ, azt a részletes keresőben be lehet állítani, vagyis mindenki a saját igényei szerint állíthatja be a szokásokat. Mindettől függetlenül, bárhogyan is számoljuk át a paramétereket, a legjobb bankszámla továbbra is ott van az élen, ha minden költséget figyelembe veszünk.

 4. Demeter Jánosné

  Takarékszövetkezet miért nem szerep miért nem szerepel a listán? Kíváncsi vagyok, hogy szerepelének.

 5. JoE

  Én a Takarékszövetkezeteket részesítem elõnyben még ha drágábbak is esetenként. Érdemes kutakodni. Ha valaki a fotelbõl 2-3 kattintással szeretne ideális csomagot találni az ne csodálkozzon ha nem a számára legjobb csomag mellett dönt. Érdems keresni.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

2019 nagy dobása a két évig ingyenes bankszámla

2019. 01. 18.

Egy lakossági bankszámla költsége átlagos használat mellett akár 260 000 Ft is lehet két évre, de ha csak a bankok legolcsóbb számláit vesszük, akkor is 26 000 Ft-os átlagot kapunk....

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.