Nincs további tétovázás, a CIB Bank is módosít díjain

 • 2013.07.31.
 • szerző: bankmonitor

Arról már korábbi írásunkban is beszámoltunk, hogy a CIB Bank sem fog kilógni a sorból és a többi bank gyakorlatát követve a megemelkedett tranzakciós illetékből származó terheket szintén átterheli majd az ügyfeleire. A jövőben életbe lépő változások eddig nem voltak publikusak, viszont az új hirdetmények mára végre napvilágot láttak.

Különösebb meglepetést az már nem okoz, hogy a megemelkedett tranzakciós illeték hatására egy bank az illeték áthárítása mellett dönt, az azonban tartogat érdekességeket, hogy milyen formában valósul ez meg. A CIB Bank eddig halogatta nyilvánosságra hozni új hirdetményeit, de tovább már nem tétovázik. A változások 2013.09.30-ától lépnek életbe, amely értelmében
nem csak a tranzakciós illetékhez kötődő banki jutalékok emelkednek, hanem az összes díjtétel. Többek között a számlavezetési díjat és a bankkártyák éves díját sem hagyják érintetlenül az emelések.

Véget ért a banknál a díjmentes utalások korszaka is. Lényeges változás, hogy még a CIB Online számlacsomag esetében is megszűnik ez a lehetőség, ugyanis szeptember 30-ától a netbanki utalások után is 39 forintot kell majd fizetni.
Szokatlan gyakorlatot alkalmaz a bank
a kártyás vásárlások árazásánál. Míg elektronikus kártyák esetében fix 10 forintos díjjal kell majd számolni, addig a dombornyomott kártyákkal történő vásárlás továbbra is díjmentes lesz. Eddig a belföldi kártyás
készpénzfelvételek díja a kártya típusától függetlenül egységesen alakult, szeptembertől azonban ez is módosul. A standard elektronikus és dombornyomott kártyáknál a díjak emelkednek, míg a dombornyomott Gold kártyánál csökken, vagy nem változik.

A nagybankok megváltozott hirdetményei mára ismertek, amelyek fényében mindannyian a megemelkedett tranzakciós illeték áthárításáról döntöttek. Kérdés, hogy valóban végleges a kialakult kép, vagy a bankok közötti verseny hatására a díjak esetleg még módosulnak az ügyfelek számára kedvezően.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.