Nukleáris töltettel húzza át a befektetők számításait Észak-Korea

szerző: Bankmonitor
2017. 09. 09.

Az elmúlt hetekben az észak-koreai helyzet súlyosbodásától rettegett a világ, ami rányomja a bélyegét a tőkepiaci hangulatra is. Vannak azonban olyan befektetési eszközök, amelyek még ebből a helyzetből is profitálhatnak, név szerint a nyersanyagok, azonban belül is az olaj, valamint a klasszikus menekülőeszközök. Az Alapblog egyik írásában éppen azt vesézgeti, hogy a nukleáris fenyegetés milyen következményekkel jár a befektetésekre nézve.

Hosszú időn keresztül nem tekintették reális veszélynek az észak-koreai fenyegetést, azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem lehet legyinteni az események felett. Az elmúlt hetekben történt rakétakilövés és nukleáris kísérlet kapcsán igazi geopolitikai kockázattá vált a koreai helyzet, ahol a megoldási lehetőségek terén is igen szűk mozgásteret hagynak az érintett országoknak. Ráadásul az ügy azonban hatása igen súlyos lehet, mert az a világ számos pontján növeli a nukleáris fegyverkezési kockázatokat.

Az Alapblog által megkérdezett szakértő szerint mindenképp egy nyugtalanabb és bizonytalanabb időszakra kell számítani a tőkepiacokon is. Ebből győztesként a nyersanyagok, mindenekelőtt az olaj jöhet ki, ráadásul az árrobbanásuk sem kizárt a közeli jövőben. Másfelől az arany és az egyéb menekülőeszközök, valamint a svájci frank, az ausztrál és a kanadai dollár felé fordulnak a világ mérvadó befektetői, miközben hadiipari és a kiberhadviseléshez hozzájárulni tudó cégek részvényeinek árai szárnyalásba kezdhetnek. A részletekért érdemes az Alapblog „A lehetetlen helyzet, amit túl kell élni” című írásából olvashatunk.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Nagy György

  Virág elvtárs örömmel olvasná: a helyzet már nem csak fokozódni tud, elharapózni is. Nehéz nyelv a magyar, de törhető.
  A csökött mondanivaló lényege: majré lesz. Igen. Vagy nem.

  2017.09.09.10:55

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Céges megbeszélés laptoppal

Nagyot robbantanak a fintech cégek, de mire elég ez?

2018. 06. 23.

Egyre többet lehet ma hallani a fintech cégekről, vagyis az olyan pénzügyi szolgáltatókról, amelyek valamilyen szempontból forradalmasítják a hagyományos pénzügyeket. Az biztos, hogy számos újdonság már rendelkezésre áll, azonban távol...

A jegybank teszi a dolgát – De mennyire független?

2018. 06. 18.

Az elmúlt években a magyar jegybank soha nem látott szintekre tudta levinni a kamatok szintjét. Azt természetesen be kell látni, hogy a jegybank tevékenysége egyáltalán nem független a nemzetközi környezettől....

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Emelkedő ingatlanárak, Bitcoin és robotok e heti ajánlónkban, valamint arról is megnézhet egy videót, hogy nem is azt látjuk a világból, ami a valóság… Jó...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.