Betöltés

Nukleáris töltettel húzza át a befektetők számításait Észak-Korea

szerző: Bankmonitor
2017-09-09

Az elmúlt hetekben az észak-koreai helyzet súlyosbodásától rettegett a világ, ami rányomja a bélyegét a tőkepiaci hangulatra is. Vannak azonban olyan befektetési eszközök, amelyek még ebből a helyzetből is profitálhatnak, név szerint a nyersanyagok, azonban belül is az olaj, valamint a klasszikus menekülőeszközök. Az Alapblog egyik írásában éppen azt vesézgeti, hogy a nukleáris fenyegetés milyen következményekkel jár a befektetésekre nézve.

Hosszú időn keresztül nem tekintették reális veszélynek az észak-koreai fenyegetést, azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nem lehet legyinteni az események felett. Az elmúlt hetekben történt rakétakilövés és nukleáris kísérlet kapcsán igazi geopolitikai kockázattá vált a koreai helyzet, ahol a megoldási lehetőségek terén is igen szűk mozgásteret hagynak az érintett országoknak. Ráadásul az ügy azonban hatása igen súlyos lehet, mert az a világ számos pontján növeli a nukleáris fegyverkezési kockázatokat.

Az Alapblog által megkérdezett szakértő szerint mindenképp egy nyugtalanabb és bizonytalanabb időszakra kell számítani a tőkepiacokon is. Ebből győztesként a nyersanyagok, mindenekelőtt az olaj jöhet ki, ráadásul az árrobbanásuk sem kizárt a közeli jövőben. Másfelől az arany és az egyéb menekülőeszközök, valamint a svájci frank, az ausztrál és a kanadai dollár felé fordulnak a világ mérvadó befektetői, miközben hadiipari és a kiberhadviseléshez hozzájárulni tudó cégek részvényeinek árai szárnyalásba kezdhetnek. A részletekért érdemes az Alapblog „A lehetetlen helyzet, amit túl kell élni” című írásából olvashatunk.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Nagy György

  Virág elvtárs örömmel olvasná: a helyzet már nem csak fokozódni tud, elharapózni is. Nehéz nyelv a magyar, de törhető.
  A csökött mondanivaló lényege: majré lesz. Igen. Vagy nem.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

bedőlt hiteles ingatlan

Hogyan lehetne igazságosabb a hitelezés?

2019. 01. 05.

A lakásértékesítési és a hitelfelvételi adatok egyre nagyobb számokat mutatnak. A lakásárak az utóbbi 5 évben trendszerű növekedést mutattak, ezért a lakáshitelek iránti érdeklődés is ugrásszerűen megnövekedett. Apollo írt meg...

Feje tetejére állhat a világ 2019-ben

2018. 12. 15.

Korszakváltás előtt áll a fejlett tőkés világ, ugyanis olyan dolgok történhetnek 2019-ben, amelyekre a 2008-as válság óta nem volt példa. John Hardy, a Saxo Bank elemzője szerint az Európai Unió...

Még az arany sem mindig fénylik!

2018. 12. 08.

Az arany mindenkinek mást jelent. Egyesek régi idők fizetőeszközének és napjaink valódi pénzének, mások befektetésnek, míg sokan biztosítéknak, kockázatok elleni védelemnek tekintik. A jegybank szemüvegén keresztül pedig stratégiai, stabilizáló eszköz....

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.