Betöltés

Nyugdíj: ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, nyugodtan alhatsz

szerző: Jenei András
2016-11-28

Megtakarítás nélkül a többség nem érheti el a hőn áhított célját, és mennyire igaz ez az állítás, ha a nyugdíjra való felkészülésről van szó. Sokan beszélnek a takarékosság fontosságáról, de a legtöbb esetben ezek csak üres szavak, nem derül ki belőlük, hogy forintosítva mekkora hasznom is származhat belőle. Éppen ezért állítottuk össze az alábbi kvízt is, hogy mindenki számszerűen láthassa, jók-e a megérzései a nyugdíj felkészüléssel kapcsolatos pénzügyi válaszokat illetően. Objektíven, számszerűen… És egy bónusz a végére: kiszámíthatod magadnak, hogy a saját megtakarításaiddal mit tudsz elérni nyugdíjba vonulásod időpontjára.

Share the quiz to show your results !


Just tell us who you are to view your results !

Nyugdíj: ha ezekre a kérdésekre tudod a választ nyugodtan alhatsz %%score%% pontot értél el a maximális %%total%% pontból!
Kalkulálj, számítsd ki, hogy mit érhetsz el nyugdíjas korodra a meglévő havi megtakarítási képességeddel. Mit érhetsz el havi 10-20-30 ezer forinttal, vagy bármilyen más összeggel. 20% állami támogatás is segít elkerülni a közelgő nyugdíjkatasztrófát.

Két adat megadásával 15 másodperc alatt érdemi választ kapsz:

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 150 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
 • Alacsony (átlagban 1% alatti) költség mellett
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?
Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész
A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.
Tudj meg mindent az elérhető nyugdíjmegoldásokról!
 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

18 Hozzászólás

 1. mindegy mar

  A rohadek Brokernet is kecsegtetett es bukta a penz… Kizarolag a parnaciha a jo megoldas

  1. bankmonitor.hu

   Ha a brókerbotrányokra gondol, akkor nem jó irányban keresgél. De még ha nem is erről lenne szó, akkor is teljesen félrement a komment, hiszen a kvízben önkéntes nyugdíjpénztárak szerepelnek, ami teljesen más tészta. És itt nem kecsegtetésről van szó, hanem valós teljesítményekről. Végül egy megjegyzés, mindenki maga dönti el, hogy mit tesz a pénzével, ha otthon akarja tartani, úgy, hogy az ellophatják, biztosan veszít a pénze az értékéből és még állami támogatást sem kap rá, akkor ám legyen. A többség viszont éppen nyitott vagy nyit ilyen számlát, és szépen gyarapodik majd az egyenlege és várhatóan meg is lesz vele elégedve.

 2. én

  Tegye pénzét a Questorba, majd ők megőrzik örökre…

  1. bankmonitor.hu

   Ahogy az előző hozzászólásnál, itt is teljesen félrement a lövés. A kvíz alapvetően az önkéntes nyugdíjpénztárakról szól, míg a brókerbotrányból ismert Quaestor már teljesen más tészta. Óriási hiba a két területet összemosni, mert olyan mintha egy narancsot hasonlítanánk egy dióhoz, itt se és ott se fog semmi értelmes kisülni belőle.

 3. roky

  Egyszer már lenyúlták a MANYUP-rt!!! Semmi biztosíték arra,hogy nem teszik meg még egyszer !!!!!

  1. bankmonitor.hu

   A magánnyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár között óriási különbség, hogy előbbibe adók módjára beszedett járulékokat csatornáztak be (és hívtak vissza az állami kasszába), addig az utóbbinál adózott jövedelemből történik a befizetés. Az ÖNYP-is számlákhoz való hozzányúlás egyenértékű a bankszámlákhoz való hozzányúláshoz.

 4. Nagyapa

  Ha dolgozol még,tedd Önkéntes nyugdíjba a megtakarításodat.Megéri.
  Tudom,mert én is azt tettem és nem bántam meg.
  25 év alatt beraktam cirka 2.2 milliót.Idén nyugdíjba jöttem és kivettem majdnem 6 milkót,de a tagságomat nem szüntettem meg,és még egy milkó most is ott pihen.Hagy kamatozzon ott is.A többit befektettem másba.Remélem nyugodt nyugdíjas éve(i)m lesznek.

 5. buga bela

  Az is hülye aki a történtek után még felül a körhintátokra, megis érdemli . Egyébként nem értem miért kellene a bankokat bevonni az állam és az ügyfelei a leendő nyugdasai közti ügyletbe. Amit adna az állam az önkéntes nyugdíjmegtakarításhoz a nyugdíjpénztárnak azt adja közvetlenül az állampolgárnak, így egy enyves kézzel kevesebb ér a közpénzhez és talán nekünk is marad valami belőle. A bankárok pedig nézhetnének valami munka után ,ahol hasznot is hajthatnának a közöségnek és nem eltulajdonítínák a közjavakat.

  1. bankmonitor.hu

   Már sokszor leírtuk, de úgy látszik még sokak számára most sem ment át az üzenet. Még egyszer nyomatékosítanánk, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak nem bankok és nem is bankárok irányítják. Az ÖNYP-k egy teljesen elkülönülő szervezet, aminek az anyacége lehet bank, biztosító, valamilyen munkáltató, de akár független is lehet. Totálisan más szabályok vonatkoznak rájuk, és kellő védelmet adnak a tagoknak. És biztosíthatunk mindenkit, nem ez a terület az, ami egy pénzügyi csoport profitját megdobná, azt máshol kell keresni. Aki benne van, és már használta is, az tudja, hogy miről beszélünk. Érdemes lenne ennek tudatában újragondolni a leírtakat.

 6. Mamut

  A parommal fejenkent 150 eurot teszünk felre egy külön erre a celra nyitott szamlara.
  35 evesek vagyunk, most kezdtük par honapja. Majd meglatjuk, hogy mi lesz belöle.
  De szerintem a sporolas kepessegehez nincs szükseg biztositora, illetve allami ösztönzöre
  ( adojovairas es tarsai ) . 🙂

 7. Mándoky Béla

  doky

  Nagyapa! Az egy milkó kamu, mert csak az egészet lehet kivenni.A többi stimmel, annyi kiegészítéssel ,hogy a nyugdíjbiztosítás többet hoz.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Mándoky Béla!

   Az önkéntes pénztárból részkivétel is lehetséges. Illetve több cikkünkben is utánaszámoltunk, és a NYESZ-t és az ÖNYP-t tartjuk jobbnak nyugdíj-előtakarékossághoz.

 8. tamasbacsi

  SZÁMOLJ ! Mennyi a Nypénztarból kapott éves hozamod ebből levonod a havi költséget és meg fogsz lepődni. (-) Persze egy dokumentumban nem fogod megtalálni)

 9. laci

  Aki nem kezdi el a pénzügyi alapismeretek elsajátítását azt újra át fogják verni és megint másokat fog szidni miatta. Pedig nem olyan bonyolult.

 10. Peti

  Nyugdíjpénztárba nem állami támogatást kapok, hanem 20%szja-t tudok visszaigényelni,feltéve hogy fizetem be adót!

 11. Ásvány Attila

  Bankmonitornak a magánnyugdij ágazatnál nemcsak az adók formájában beszedett járulékokat –csatornázták — ??? be és hivták vissza / érdekes megfogalmazás, közgazdász szemmel is / az állami kasszába, hanem az adózott jövedelemből befizetett összegeket is ! Az Alapot amibe ellopták 2 év után megszüntették de a 3000 milliárdból csak 500 milliót raktak az Alapba, majd az ÁKK ba került a maradék 200 millió ! Az egyéni számlákat , amik pontosan és korrekten müködnek europa sok országában , nem is vették figyelembe és nem is fogja soha megcsinálni a Fidesz ! Az ÖNYP számlákra is keresik a — megoldást- csak még nincs 3000 milliárd rajtuk ! A bankszámlákra is már megvan a jogi megoldás, hogy lehet csökkenteni !!– A MANYUP- tagok soha nem kapják vissza az állami kasszából a megtakaritott pénzüket ! Nagyon korrekt ! Igaz ? Magyarországon még a biztositók akik kivül esnek ezen a körön , EGYELŐRE!! Ők még biztos befektetési forrás meg a külföldön lévő bankok !!
  egy 72 éves repszerelő

 12. Ásvány Attila

  bankmonitornak
  Hibás válasz, ugyanis az ŐNYP ügyfélszabályzatában is benne van , a 2.19-és 2.21pont leirása amely a küldött közgyülés kizárólagos hatáskörét tartalmazza-ebben sajnos ?? az áll-hogy a közgyülés 2/3 -os többsége –KELL—a,b, c ÉS d.pont szerint –döntés a pénztár megszünéséről és szétválásáról ! Ez a feltétel pedig EGYIK MANYUP ágazatnál sem volt végrehajtva, NEM VOLT KÜLDÖTT KÖZGYÜLÉS , igy 2/3 -os többség sem volt !!!! Ilyen egyszerü , ha a törvényeket betartanák, ugy hogy bármilyen szépre fényezik bárkik a megtakaritás elméletét ma Magyarországon, és nincsenek totális más szabályok és nincsenek kellő védelmek az állam ellen ! Ne biztositsanak senkit arról , hogy ez nem az a terület ami egy pénzügy csoport profitját megdobná! MERT még ma sem tudja az átlag ember hogy a 3000 milliárdból 2500 milliárd kinek a magánvagyonát gyarapitotta ??? Érdemes lenne nem gondolni, hanem megbizni abban akire a pénzemet rábizom , nem ?? Például ugy , hogy a ŐNYP.sek visszafizetési garanciát adnának a a szerződések végére is ! Ma még ilyen szerződés nagyon -nagyon kevés van !
  egy 72 éves repszerelő

 13. Ásvány Attila

  Petinek !! 2016,11.29.
  Abban igazad van , hogy nem támogatást kapsz, hanem 20 % szja-t , mégpedig –igéret szerint 150 000 Ft-ot ÉVENTE ! Nagyon sok pénz ! DE–gondolkodj egy kicsit !! A Szja amit tudsz visszaigényelni , azt minek nevezik ?? Adók módjára odaadott–/most nem beszedettnek hivják / JÁRULÉKNAK !! Tehát ez is az állam adja szja -cimen és akkor vonja meg Töled kedves Péter , amikor csak akarja, 5év , 10 év 15 év ! Nem tőled függ!–a pénzed –!!! Az állami kasszába akkor rakják vissza ami csak -PAPIRON- létezik , mert a számla csak PAPIR és virtuális , amikor ugy döntenek , hogy egyszer csak megszünik , az hogy Téged támogatnak szja jóváirással, mert igy csak az egyéni számlád nő , nem az államkassza. Inkább tarsd otthon , vagy tedd be Ausztriai bankba, vagy biztósitóhoz , mert az még biztos vagy 10.15 évig és korrekt !
  Sok szerencsét és gondolkodj !!
  üdv
  egy 72 éves repszerelő

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Tedd, amiket mondunk, és lesz nyugdíjad

2018. 08. 24.

Sokan nem is gondolnak arra, hogy az állami nyugdíj évtizedek alatt egyre kevesebb lehet. Vannak megoldások, melyekkel az állam szeretné ösztönözni a nyugdíjcélra történő megtakarítást. Az ilyen lehetőségek kiaknázásával visszakaphatjuk...

Blogajánló

 • alapblog

  Orosz meló

  Államközi megállapodás szerint több száz cseh állami tulajdonban lévő prágai lakás fölött rendelkezik az orosz követség, hogy azokat diplomaták rendelkezésére bocsássa. Ehelyett elkezdtek üzletelni az...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.