Okosabb lesz a kabátod, mint te?

 • 2015.04.17.
 • szerző: bankmonitor

Az okostelefon legfontosabb adatait közlő okosóráról egyre többet hallani. Ez a termék megjelent ugyan a boltokban, de egyelőre nem túl sokat adnak el belőle. Időközben a fejlesztők már a következő nagy dobáson dolgoznak.

Tavaly világszerte 19 millió darab okoseszközt adtak el. Ez szép növekedés, tekintve, hogy 2013-ban még mindössze 6 millió darab okosóra, okosszemüveg vagy fitness karkötő talált gazdára. Az igazán komoly érdeklődés azonban várat magára néhány évet. A Berg Insight piackutató arra számít, hogy 2019-re már 168 millió darab okoseszközt adnak majd el a világon. Hogy a jóslat beteljesedik-e, az nem lehet kétséges. Az okoseszközök fejlesztői (Fitbit, Garmin, stb.) mellé már az olyan nagy multinacionális telefongyártók is felzárkóztak, mint a Samsung, a Microsoft, a Sony vagy az LG.

Ezek a kütyük elsősorban a zsebünkben lapuló okostelefonnal fognak kommunikálni, csak tíz százalékuk rendelkezik majd saját mobilinternet kapcsolattal. A legtöbbet az edzések adatait (elégetett kalória, megtett méterek stb.) és a különféle egészségügyi mutatókat (vérnyomás, pulzusszám stb.) fitness eszközökből fognak eladni. A jóslatok szerint 2019-ben 42 millió ember dönt úgy, hogy vásárol ilyet magának. A második legnépszerűbb termékkör várhatóan az okosóra lesz. Már piacon van a Samsung, az Apple és a Peeble terméke, ami jól mutatja, hogy a gyártók is hisznek a termék iránti érdeklődés növekedésében. Még akkor is, ha ma még nehéz arra a kérdésre válaszolni, mit tud egy okosóra, amit egy okostelefon nem?Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ


Nagy kérdés, mi lesz az okosszemüvegek sorsa? A Google rengeteg pénzt ölt ebbe a termékbe, ám értékesítését egyelőre felfüggesztette. Más gyártók piacra dobtak ugyan hasonló terméket, ám ezekből meglehetősen keveset adtak el. Könnyen lehet azonban, hogy vállalatok vagy az egészségügyben dolgozók felfedezik majd az eszközt és ez fellendítheti az eladásokat a hétköznapi emberek körében is. Főként, ha az oksozemüvegek képesek lesznek megjeleníteni a virtuális valóságot is.

Persze könnyen elképzelhető, hogy mindez nem egyéb képzelgésnél, mert a fejlesztők végül valami olyan okos eszközzel rukkolnak elő, amelyet ma még elképzelni sem tudunk. Hírek ugyan vannak arról, hogy a kutatók okos gyűrűk, okos kesztyűk, sőt okos kabátok fejlesztésén dolgoznak, ám hogy ezek mire lesznek képesek, azt még megtippelni is nehéz.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  16 év drágulása

  Az alábbi infografikánkon az elmúlt 16 év inflációját ábrázoltuk, lebontva néhány érdekesebb KSH termékcsoportra is. Mint látható, az átlagos infláció ez idő alatt összesen 81%...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.