Okostelefon pár tízezerért? Létezik?

2014. 11. 28. szerző: bankmonitor

Az okostelefon, mint annak idején a mobiltelefon forradalmasítja az emberi kommunikációt. Világszerte egyre több ember zsebében lapul ilyen „mindent tudó” készülék, ami csökkenti a készülékek árát. Ám így is sokan vannak olyanok, akik nem tudnak, vagy nem akarnak több százezer forintot fizetni egy ilyen készülékért, viszont szeretnének haladni a korral és élvezni az okostelefon előnyeit. Fel lehet oldani ezt az ellentétet?

A jó hír az, hogy igen!

Az okostelefon után ácsingózó, de az ismert márkák (Samsung, iPhone stb.) csúcsmodelljeit megfizetni nem tudó fogyasztók köre igen széles. Felismerték ezt a nagy gyártók is, akik igyekeznek olcsóbb készülékeket is piacra dobni azok számára, akiknek vékonyabb a pénztárcájuk. Csakhogy ezeknek a modelleknek az ára is túl magas lehet sokak számára.

Itt jönnek a képbe a kisebb gyártók és a kiskereskedelmi vállalkozások. A kisebb gyártók hiába tudnak piacra dobni a menő márkákkal csaknem azonos tudású okostelefonokat, azok eladását nem tudják dollármilliókat felemésztő reklámokkal támogatni. A kiskereskedelmi láncok pedig tudják, hogyha valamire van kereslet, abból hasznot húzhatnak.

Itt ér össze a két érdek, így kerülnek a kevésbé ismert márkák a napi vagy műszaki cikkeket forgalmazó hagyományos vagy internetes üzletek polcaira. Aki tehát olcsó okostelefonra vágyik, annak itt kell kutakodnia. A másik megoldás az lehet, hogy kivárjuk, míg valamelyik mobilszolgáltató akciós áron kínálja okostelefonjait.

Okostelefonra vágysz? Most elég nagy kedvezménnyel juthatsz hozzá. Nézd csak meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A nálunk ismeretlen ám máshol komoly eladásokat produkáló gyártók idehaza is jelen vannak, csak keresni kell őket. Említsünk is meg két példát. Az egyik a kínai Xaomi. A cég teljesen új eladási módszert alkalmaz. Legyárt 200-300 ezer darab okostelefont, majd azokat webshopján keresztül értékesíti. Itt bizony nem árt résen lenni, mert az érdeklődés olyan óriási, hogy a készlet néhány perc alatt el szokott fogyni.

Ennél könnyebb hozzájutni India egyik leggyorsabban növekvő telekom cégének a Karbonn Mobilesnak a készülékeihez. A világ egyik legnagyobb telefonpiacának 13 százalékát uraló vállalkozás ugyanis az egyik hazai webshopban árusítja okostelefonjait, amelyek közül a legolcsóbb már 30 ezer forintért elvihető. A Karbonn csúcskészüléke sem drágább azonban 90 ezer forintnál.

Az ilyen „nóném kategóriájú telefon vásárlásának azonban vannak kockázatai is. Mivel a gyártók nincsenek jelen Magyarországon, a vásárlói jogainknak bizony nehéz érvényt szerezni. Ha nem azt kapjuk, amit szerettünk volna, vagy meghibásodik a készülékünk vagy bármi egyéb dolog miatt szeretnénk reklamálni az nehezen fog menni. Aki azonban bevállalja ezt a kockázatot, az cserébe olcsón juthat okostelefonhoz.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

El sem hinnéd, mit tartogat a jövő

2016. 06. 28.

A digitális forradalom a szemünk előtt zajlik, lassan már ott tartunk, hogy fontosabb szerepet tölt be az életünkben az okostelefonunk, mint a pénztárcánk. A fejlődés nem áll meg, egy neves...

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

2015. 06. 18.

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

2015. 06. 15.

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Blogajánló

  • alapblog

    Észt tervek

    Csökkentsük az állami alkalmazottak számát 50%-kal, a köztársasági elnököt csak egy ciklusra lehessen megválasztani, legyen még függetlenebb a bíróság. 28 ismert észt üzletember összeállt és...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.