Betöltés

Okostelefon pár tízezerért? Létezik?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-11-28

Az okostelefon, mint annak idején a mobiltelefon forradalmasítja az emberi kommunikációt. Világszerte egyre több ember zsebében lapul ilyen „mindent tudó” készülék, ami csökkenti a készülékek árát. Ám így is sokan vannak olyanok, akik nem tudnak, vagy nem akarnak több százezer forintot fizetni egy ilyen készülékért, viszont szeretnének haladni a korral és élvezni az okostelefon előnyeit. Fel lehet oldani ezt az ellentétet?

A jó hír az, hogy igen!

Az okostelefon után ácsingózó, de az ismert márkák (Samsung, iPhone stb.) csúcsmodelljeit megfizetni nem tudó fogyasztók köre igen széles. Felismerték ezt a nagy gyártók is, akik igyekeznek olcsóbb készülékeket is piacra dobni azok számára, akiknek vékonyabb a pénztárcájuk. Csakhogy ezeknek a modelleknek az ára is túl magas lehet sokak számára.

Itt jönnek a képbe a kisebb gyártók és a kiskereskedelmi vállalkozások. A kisebb gyártók hiába tudnak piacra dobni a menő márkákkal csaknem azonos tudású okostelefonokat, azok eladását nem tudják dollármilliókat felemésztő reklámokkal támogatni. A kiskereskedelmi láncok pedig tudják, hogyha valamire van kereslet, abból hasznot húzhatnak.

Itt ér össze a két érdek, így kerülnek a kevésbé ismert márkák a napi vagy műszaki cikkeket forgalmazó hagyományos vagy internetes üzletek polcaira. Aki tehát olcsó okostelefonra vágyik, annak itt kell kutakodnia. A másik megoldás az lehet, hogy kivárjuk, míg valamelyik mobilszolgáltató akciós áron kínálja okostelefonjait.

Okostelefonra vágysz? Most elég nagy kedvezménnyel juthatsz hozzá. Nézd csak meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A nálunk ismeretlen ám máshol komoly eladásokat produkáló gyártók idehaza is jelen vannak, csak keresni kell őket. Említsünk is meg két példát. Az egyik a kínai Xaomi. A cég teljesen új eladási módszert alkalmaz. Legyárt 200-300 ezer darab okostelefont, majd azokat webshopján keresztül értékesíti. Itt bizony nem árt résen lenni, mert az érdeklődés olyan óriási, hogy a készlet néhány perc alatt el szokott fogyni.

Ennél könnyebb hozzájutni India egyik leggyorsabban növekvő telekom cégének a Karbonn Mobilesnak a készülékeihez. A világ egyik legnagyobb telefonpiacának 13 százalékát uraló vállalkozás ugyanis az egyik hazai webshopban árusítja okostelefonjait, amelyek közül a legolcsóbb már 30 ezer forintért elvihető. A Karbonn csúcskészüléke sem drágább azonban 90 ezer forintnál.

Az ilyen „nóném kategóriájú telefon vásárlásának azonban vannak kockázatai is. Mivel a gyártók nincsenek jelen Magyarországon, a vásárlói jogainknak bizony nehéz érvényt szerezni. Ha nem azt kapjuk, amit szerettünk volna, vagy meghibásodik a készülékünk vagy bármi egyéb dolog miatt szeretnénk reklamálni az nehezen fog menni. Aki azonban bevállalja ezt a kockázatot, az cserébe olcsón juthat okostelefonhoz.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:
Szakértői cikkek
Befektetésekről érthetően
A cikksorozat támogatója logo
Szakértői cikkek
Mobilfizetési megoldások
A cikksorozat támogatója logo
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
A Huawei bemutatja a jövőt
2018. 09. 01.

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a...

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre
2018. 06. 21.

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják...

El sem hinnéd, mit tartogat a jövő
2016. 06. 28.

A digitális forradalom a szemünk előtt zajlik, lassan már ott tartunk, hogy fontosabb szerepet tölt be az életünkben az okostelefonunk, mint a pénztárcánk. A fejlődés nem áll meg, egy neves...

Blogajánló
  • alapblog Vírusmarketing

    Szubjektív kitekintő a magyar bevásárlóközpontok konzervkészleteiről és ennek tőkepiaci hatásairól. A hét elején engedve a nemeztközi hírek nyomásának elmentem bevásárolni. Egy ötbetűs, leginkább nagykereskedőknek célzott... The post Vírusmarketing appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.