Okostelefont vennél? Most ezek a legmenőbbek?

2015. 05. 22. szerző: bankmonitor

Nem vagy egyedül! Idén az első három hónapban világszerte nem kevesebb, mint 291 millió darab okostelefont adtak el. Érdekes azonban megvizsgálni, melyek a legnépszerűbb márkák és melyek azok legkedveltebb modelljei.

Nagy meglepetések a toplista élén nincsenek – állítja a mobiltelefon piacot figyelő Trendforce kutatócég. A legtöbb a Samsung telefonokból fogy, az eladások csaknem 28 százalékát ez a társaság tudhatja magáénak. Nem is csoda, hiszen nemrégiben dobta piacra legújabb modelljeit, a Galaxy S6-ost és az S6 Edge-t, melyeket azonnal megszerettek a vásárlók. A második helyen az Apple áll. Pedig az amerikai cég már tavaly ősszel bemutatta legújabb fejlesztéseit, az iPhone6 és 6 Plus-t. Ám a jelek szerint az emberek kedvelik ezeket a modelleket és még mindig keresik őket a boltokban.

Vágysz egy új okostelefonra, de nem szeretnél túl sokat költeni rá? Akkor vess egy pillantást az alábbi ajánlatra!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A mobiltelefon tulajdonosok jobban teszik, ha leszámolnak a kínai műszaki cikkek iránti ellenszenvükkel, hiszen az ázsiai ország mobilgyártói egyre jobb telefonokat fejlesztenek és dobnak piacra, ráadásul a többi gyártó csúcsmodelljeihez versenyképes áron kínálják a telefonjaikat. Csak a kínai gyártók 2015 első három hónapjában 106 millió készüléket adtak el! Közülük is a legsikeresebb a Huawei, mely a világ mobilpiacából már 7 százalékot birtokol. Nem sokkal van tőle lemaradva a szintén kínai Lenovo.

A korábban bikaerős márkákat, a Sony, az LG vagy éppen a WindowsPhone sem szabad azonban temetni. Ők együtt ugyanis a piac egyharmadát birtokolják. Ráadásul a mobiltelefon piac jellemzője, a gyors technikai fejlődés. Márpedig sosem lehet tudni, hogy valamelyik gyártó mikor rukkol elő egy olyan forradalmi újdonsággal, ami teljesen felforgatja az egész piacot és átrendezheti az erőviszonyokat. Rebesgetik például, hogy a mobiltelefongyártását a Microsoftnak eladó Nokia az adásvételi szerződésben foglalt piacra lépési tilalom lejárta után, valamikor jövőre újra okostelefont dob majd piacra.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Forintgyengülés és lakáshitelek? Megmutattuk mi a kapcsolat!

2018. 05. 27.

Forintgyengülés, hozamemelkedés és a hatásuk a hitelekre és a befektetésekre. Többek között ezek voltak a hét izgalmas témái, így most egy rövid ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik. Használd hitelkalkulátorunk az...

Az EU-s pénz úgy kell hazánknak, mint egy falat kenyér!

2018. 05. 26.

Az Európai Uniós támogatások kétségtelenül fontos szerepet játszanak a hazai gazdasági növekedés szempontjából. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy mi lesz, ha részben elzárják a csapokat, amire előreláthatólag elsősorban a kis-...

Mi a legjobb megtakarítás nyugdíj előtt?

2018. 05. 25.

A nyugdíj-megtakarításokat érdemes már pályánk elején elkezdeni. De nem mindenkinek volt olyan szerencséje, hogy rögtön a munkába állás után félre tudott tenni nyugdíjára. Talán egyszerűen azért, mert akkoriban még nem...

Megrogytak a kötvényalapok – Mi lesz így velük?

Besötétedett az ég a kötvényalapok felett ebben az évben, a számításaink szerint a legnagyobb 15 alap átlagosan 1,5%-ot vesztett közel 6 hónap leforgása alatt. A trendforduló szerintünk tartós lesz, ezért...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.