Betöltés
loading

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors továbbítására használja elsősorban és nem telefonálásra. A fejlődés azonban nem áll meg. Egy tanulmány arra kereste a választ, mire használjuk okostelefonunkat néhány év múlva?

Két milliárd ember barangol a világhálón valamilyen mobil eszköz segítségével- derül ki Mary Meeker kockázati tőkebefektető, az Internet fejlődésének lehetséges útjait felvázoló tanulmányából. Tavaly 23 százalékkal nőtt ez a tábor. A fejlődés azonban lassul. Az Egyesült Államokban és Kínában már nem nagyon bővül a kör. A fejlődés motorja jelenleg India, ahol 37 százalékkal nőtt a mobilon keresztül internetezők aránya.

Érdekes kérdés, hogy ez a temérdek ember a jövőben vajon mire használja majd a mobiltelefonját. A válasz egyértelműnek tűnik: videók nézegetésére. Tavaly ugyanis az internetes forgalom 64 százalékát a videok tették ki, a mobilos adatforgalomnak pedig a filmek 55 százalékát adták. Érdekes, hogy csak a Facebookon 4 milliárd videot néztek meg az emberek tavaly. Ráadásul a videok 29 százalékát már most is valamilyen hordozható eszközön tekintik meg a fogyasztók. Ez az arány pedig évről évre egyre nagyobb lesz.

Vágd zsebre a jövőt! Vásárolj jutányos áron okostelefont, melynek segítségével bárhonnan, bármikor intézheted ügyes bajos dolgaid! Kattints!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A videotartartalmak térhódítása ellenére azonban a telefonokon használt alkalmazások (appok) közül az üzenetküldésre alkalmasok a legnépszerűbbek. A tíz legkeresettebb app közül hat ilyen. Ezek az alkalmazások valamint a különféle közösségi oldalak jelenthetik a jövőt. Már most is többet tudnak egyszerű üzenetküldésnél, de a jövőben szinte mindent el lehet majd velük intézni. A közeljövőben a csevegőprogramoknál és a közösségi oldalaknál meg fog jelenni a vásárlás gomb. Így ha ismerőseink üzenetében vagy az ajánlott cikkben megtetszik valami, egy gombnyomással meg is vásárolhatjuk azt.

A változás alaposan átformálja a gazdasági életet is. Az okostelefonok jelentette azonnaliság és folyamatos elérhetőség számos új szolgáltatást hív életre. Ezekkel könnyen, gyorsan, bármikor és bárhonnan intézhetjük napi ügyeinket. Szállást kereshetünk, bevásárolhatunk, közlekedhetünk. A lehetőségek korlátlanok, a fejlődés megállíthatatlan. Mindezek alapján vitathatatlan, hogy néhány év múlva az Internet elérésére alkalmas okostelefon nélkülözhetetlen használati tárgy lesz minden ember számára.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Buborékok találkoznak

    A Qualcomm az a chipgyártó, amely a 2000-es technológiai lufi egyik sztárpapírja volt, nőttek a bevétel és profit sorai, de hát az egy év alatt huszonhatszorozó... The post Buborékok találkoznak appeared first on alapblog.