Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

  • 2015.06.10.
  • szerző: bankmonitor

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors továbbítására használja elsősorban és nem telefonálásra. A fejlődés azonban nem áll meg. Egy tanulmány arra kereste a választ, mire használjuk okostelefonunkat néhány év múlva?

Két milliárd ember barangol a világhálón valamilyen mobil eszköz segítségével- derül ki Mary Meeker kockázati tőkebefektető, az Internet fejlődésének lehetséges útjait felvázoló tanulmányából. Tavaly 23 százalékkal nőtt ez a tábor. A fejlődés azonban lassul. Az Egyesült Államokban és Kínában már nem nagyon bővül a kör. A fejlődés motorja jelenleg India, ahol 37 százalékkal nőtt a mobilon keresztül internetezők aránya.

Érdekes kérdés, hogy ez a temérdek ember a jövőben vajon mire használja majd a mobiltelefonját. A válasz egyértelműnek tűnik: videók nézegetésére. Tavaly ugyanis az internetes forgalom 64 százalékát a videok tették ki, a mobilos adatforgalomnak pedig a filmek 55 százalékát adták. Érdekes, hogy csak a Facebookon 4 milliárd videot néztek meg az emberek tavaly. Ráadásul a videok 29 százalékát már most is valamilyen hordozható eszközön tekintik meg a fogyasztók. Ez az arány pedig évről évre egyre nagyobb lesz.

Vágd zsebre a jövőt! Vásárolj jutányos áron okostelefont, melynek segítségével bárhonnan, bármikor intézheted ügyes bajos dolgaid! Kattints!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

A videotartartalmak térhódítása ellenére azonban a telefonokon használt alkalmazások (appok) közül az üzenetküldésre alkalmasok a legnépszerűbbek. A tíz legkeresettebb app közül hat ilyen. Ezek az alkalmazások valamint a különféle közösségi oldalak jelenthetik a jövőt. Már most is többet tudnak egyszerű üzenetküldésnél, de a jövőben szinte mindent el lehet majd velük intézni. A közeljövőben a csevegőprogramoknál és a közösségi oldalaknál meg fog jelenni a vásárlás gomb. Így ha ismerőseink üzenetében vagy az ajánlott cikkben megtetszik valami, egy gombnyomással meg is vásárolhatjuk azt.

A változás alaposan átformálja a gazdasági életet is. Az okostelefonok jelentette azonnaliság és folyamatos elérhetőség számos új szolgáltatást hív életre. Ezekkel könnyen, gyorsan, bármikor és bárhonnan intézhetjük napi ügyeinket. Szállást kereshetünk, bevásárolhatunk, közlekedhetünk. A lehetőségek korlátlanok, a fejlődés megállíthatatlan. Mindezek alapján vitathatatlan, hogy néhány év múlva az Internet elérésére alkalmas okostelefon nélkülözhetetlen használati tárgy lesz minden ember számára.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.