Olcsóbbak lehetnek a használt hétszemélyes autók

Olcsóbbak lehetnek a használt hétszemélyes autók
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-02-19
 

Biztosan te is hallottál már arról, hogy 2019. július 1. után a nagycsaládosok komoly támogatást kapnak a legalább 7 személyes, új autók megvásárlásához. Akkor is hasznot húzhatsz majd ebből, ha éppen nincs három vagy több gyermeked! Mutatjuk, hogy miért!

A nagyméretű, hétszemélyes autók nagyon népszerűek, ráadásul nem csak azoknál, ahol három több gyermek van. A dolog érthető, hiszen bármikor jól jöhet a plusz ülés, ha pedig kiveszik a középső és a hátsó üléseket, elképesztően nagy tér áll rendelkezésre a pakoláshoz. Amiért nem vesznek még többet ezekből a kocsikból, az valószínűleg az áruk, hiszen a 3,5 millió Ft-tól induló Dacia Lodgy magányos farkas a piacon, igazi választékról (Fiat Doblo, Citroen C3 Grand Picasso, Renault Grand Senic, Peugeot 5008 stb.) inkább az 5,5-7 milliós sávban beszélhetünk, de akadnak 10-14 milliós autók is szép számmal.

Hirdetés
Hirdetés

Mennyit hoz az új állami támogatás?

A nagycsaládosok számára fontos információ, hogy az ártámogatás maximum 2,5 millió Ft lesz, de ez legfeljebb az autó vételárának 50%-a lehet. Az árak alapján persze jól látszik, hogy ez a legtöbb modell esetében nem jelent majd korlátozást, mert 5 millió alatt csak a déli szomszédunk autói férnek bele a büdzsébe. A támogatásnak nem feltétele egyébként, hogy a pár házas legyen, ám az igen, hogy legalább 3 (akár felsőoktatási intézménybe járó) gyermek után kapjanak családi pótlékot. (Azoknak a kétgyerekeseknek is jár a 2,5 millió, akiknél már pocakban van a harmadik jövevény.) 

Nyerhetnek a „kiscsaládosok” is

Összesen 200 ezer nagycsaládost érinthet a friss állami támogatás, akik közül sokan már most is birtokolnak hétszemélyes autót, ezek közül a korosabbakat (6-8 éveseket) pedig aki teheti, biztosan lecseréli majd. Ha ez a hullám elindul, akkor sok hétüléses autó dőlhet rá a használt autó piacra, letörve ezek árát. Ez jó belépési lehetőséget jelent azoknak, akik nem jogosultak a nagycsaládos kedvezményre, hiszen az értékvesztés 6-8 év alatt már most is 50-70% körül van, vagyis 2,5-6 millió Ft közötti számok szerepelnek az árcédulákon.

A használt autók esetében a személyi kölcsön jelenti a legjobb megoldást akkor, ha nem áll rendelkezésre a teljes vételár. (Persze akár a teljes ár is megfinanszírozható személyi kölcsönnel.) A személyi kölcsön előnye, hogy 24-72 óra alatt hozzájuthatsz a pénzhez, vagyis ha találsz egy neked tetsző autót, jó eséllyel nem viszik el az orrod elől. Előny az is, hogy a személyi kölcsönök alapvetően szabad felhasználásúak, vagyis nem az autó a fedezet, így ha úgy alakul a helyzet, bármikor eladhatod a kocsit.

Mivel nincs fedezet a hitel mögött, a személyi kölcsönnél kulcsfontosságú a megfelelő nagyságú igazolt jövedelem. Az adósságfék szabály alapján ugyanis 400 ezer Ft vagy ennél nagyobb jövedelemből 60%-ot, míg alacsonyabb jövedelemből 50%-ot lehet legfeljebb összességében hiteltörlesztésre fordítani. 

Ebből a szempontból például egy 3 millió Ft-os hitelnél nem jelenthet igazán gondot, hiszen ennek (5 éves futamidővel) 60 ezer Ft a havi terhe, ráadásul fix kamattal, vagyis a havi penzum biztosan nem fog emelkedni a jövőben. Ha a drágább 6-8 éves autók között keresgélsz, és a vételárat teljes egészében hitelből finanszíroznád, akkor 6 millió Ft esetében (szintén 5 éves futamidővel) 120 ezer Ft körül alakul majd a havi törlesztő. Ezt persze lehet csökkenteni a futamidő kitolásával, ám ez nem feltétlenül célszerű, mert a hosszabb ideig fizetett kamatok jelentősen megdrágítják a teljes visszafizetést.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
 

Hirdetés
Hirdetés