Betöltés

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök 2020-ban

szerző: Fülöp Norbert
2020-01-08

Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, köszöngetően a gyors bírálatnak, az évek óta alacsony hitelkamatoknak, valamint annak, hogy akár 10 millió forint hitelhez is hozzá lehet jutni fedezet nélkül, szabad felhasználással. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kölcsön bármire fordítható, ingatlan, autó vagy akár utazás is finanszírozható belőle, de akár egy sürgős, drága orvosi beavatkozásra is elkölthető. Ráadásul a személyi hitel átfutási ideje is lényegesen rövidebb, mint egy jelzáloghitelé, így ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, valamint az igénylő megfelel a hitelképességi feltételeknek, akkor 3-7 nap alatt a számlájára érkezhet a kért összeg.

Mivel a személyi kölcsönnél nem szükséges ingatlanfedezet, a bankok kizárólag az igazolt jövedelem alapján döntenek, a hitelösszeg felső határát pedig a JTM szabály rögzíti. Eszerint 500 ezer forint nettó jövedelem alatt 50%, ezt elérő jövedelemnél 60% lehet maximálisan a havi törlesztők jövedelemhez képesti aránya. A bankok azonban egyedileg bírálják el az igényléseket, így előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél több, míg a másiknál alacsonyabb hitelösszegre „jó” ugyanaz a jövedelem.

A 13 hazai bank hitelajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor alapján 2020-ban olcsóbban lehet hozzájutni gyorskölcsönhöz, mint egy évvel korábban. A kalkulátor szerint azonban nem minden hitelösszeg esetén látható árcsökkenés, mert míg egy 1 millió forintos kölcsönnél a csaknem minden hitelhez kapcsolódó költséget tartalmazó THM (teljes hiteldíj mutató) egy év alatt nem változott, addig 5 millió forint felvételekor összességében 119 000 forinttal kevesebbet kell visszafizetnie az adósnak most, mint egy éve, legalábbis akkor, ha a legkedvezőbb ajánlatokat hasonlítjuk össze.

A személyi kölcsönök árazásában jelentősek a különbségek, van, ahol olcsóbban, míg máshol drágábban kínálják ugyanazt a kölcsönt. A személyi kölcsön kalkulátor szerint most januárban a legkedvezőbb és a legdrágább 5 millió forintos hitelek között havi törlesztőben 19 000 Ft a különbség, ami teljes visszafizetésben 5 év alatt 1,2 millió forintot jelent.

Nagy eltérést láthatunk az induló költség nagyságát illetően is, hiszen sok banknál azonnal levonnak az 5 millió forintos hitelből 50 000 forint folyósítási díjat, míg másutt nem számolnak fel ilyet. A hitelhez kapcsolódó havi költségek sem azonosak: akad bank, ahol a személyi kölcsönhöz szükséges bankszámla 490 forint kiadással jár havonta, míg máshol ez díjmentes. Az előtörlesztés költségeit is érdemes összevetni, különösen akkor, ha ezt kifejezetten tervezzük, mert van ahol díjmentes, míg máshol az előtörlesztett összeg 1%-át számítják fel ilyenkor.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Gyengül a forint, épülnek a gyárak

  Amikor a forint gyengülése előkerül, általában negatív felhanggal történik és részben érthető is: az importtermékek drágulnak, a fizetések leértékelődnek a külföldhöz képest.  Van azonban ennek... The post Gyengül a forint, épülnek a gyárak appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.