Betöltés
loading

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök 2020-ban

Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, köszöngetően a gyors bírálatnak, az évek óta alacsony hitelkamatoknak, valamint annak, hogy akár 10 millió forint hitelhez is hozzá lehet jutni fedezet nélkül, szabad felhasználással. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kölcsön bármire fordítható, ingatlan, autó vagy akár utazás is finanszírozható belőle, de akár egy sürgős, drága orvosi beavatkozásra is elkölthető. Ráadásul a személyi hitel átfutási ideje is lényegesen rövidebb, mint egy jelzáloghitelé, így ha minden szükséges dokumentum rendelkezésre áll, valamint az igénylő megfelel a hitelképességi feltételeknek, akkor 3-7 nap alatt a számlájára érkezhet a kért összeg.

Mivel a személyi kölcsönnél nem szükséges ingatlanfedezet, a bankok kizárólag az igazolt jövedelem alapján döntenek, a hitelösszeg felső határát pedig a JTM szabály rögzíti. Eszerint 500 ezer forint nettó jövedelem alatt 50%, ezt elérő jövedelemnél 60% lehet maximálisan a havi törlesztők jövedelemhez képesti aránya. A bankok azonban egyedileg bírálják el az igényléseket, így előfordulhat, hogy az egyik pénzintézetnél több, míg a másiknál alacsonyabb hitelösszegre „jó” ugyanaz a jövedelem.

A 13 hazai bank hitelajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor alapján 2020-ban olcsóbban lehet hozzájutni gyorskölcsönhöz, mint egy évvel korábban. A kalkulátor szerint azonban nem minden hitelösszeg esetén látható árcsökkenés, mert míg egy 1 millió forintos kölcsönnél a csaknem minden hitelhez kapcsolódó költséget tartalmazó THM (teljes hiteldíj mutató) egy év alatt nem változott, addig 5 millió forint felvételekor összességében 119 000 forinttal kevesebbet kell visszafizetnie az adósnak most, mint egy éve, legalábbis akkor, ha a legkedvezőbb ajánlatokat hasonlítjuk össze.

A személyi kölcsönök árazásában jelentősek a különbségek, van, ahol olcsóbban, míg máshol drágábban kínálják ugyanazt a kölcsönt. A személyi kölcsön kalkulátor szerint most januárban a legkedvezőbb és a legdrágább 5 millió forintos hitelek között havi törlesztőben 19 000 Ft a különbség, ami teljes visszafizetésben 5 év alatt 1,2 millió forintot jelent.

Nagy eltérést láthatunk az induló költség nagyságát illetően is, hiszen sok banknál azonnal levonnak az 5 millió forintos hitelből 50 000 forint folyósítási díjat, míg másutt nem számolnak fel ilyet. A hitelhez kapcsolódó havi költségek sem azonosak: akad bank, ahol a személyi kölcsönhöz szükséges bankszámla 490 forint kiadással jár havonta, míg máshol ez díjmentes. Az előtörlesztés költségeit is érdemes összevetni, különösen akkor, ha ezt kifejezetten tervezzük, mert van ahol díjmentes, míg máshol az előtörlesztett összeg 1%-át számítják fel ilyenkor.

Személyi hitel kalkulátor
A bankok jelenleg ÚJ, OLCSÓBB személyi kölcsönöket dolgoznak ki.
AMINT EZEK ELÉRHETŐK LESZNEK, AZONNAL FELHÍVUNK ÉS SEGÍTÜNK, hogy megkaphasd a számodra megfelelő kölcsönt adott esetben akár online, személyes ügyintézés nélkül!
Már most megtudhatod szakértőinktől, mennyi személyi kölcsönt kaphatsz!
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan vehetsz fel lakáshitelt a válság közepén?

Pár hét leforgása alatt gyökeresen megváltozott a bankok hozzáállása a hiteligénylőkhöz. Mi és miért változott? És ami még ennél is fontosabb: a Bankmonitor gyakorlati tanácsai azoknak, akik most kívánnak lakáshitelt...

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.