loading

Online igényelhetjük és akár 3 nap alatt megkaphatjuk a Babaváró hitelt!

Bár a bankfiókok és a banki háttércsapatok a járvány ellenére a lehető legnagyobb teljesítménnyel dolgoznak, sokan nem szívesen mennek most közösségbe. Ez azonban nem lehet akadálya a Babaváró igénylésének, hiszen az első öt évben mindenképpen kamatmentes kölcsön akár otthontól, számítógépen keresztül is igényelhető, és mindössze egyetlen alkalommal, a szerződést aláírni kell bemennetek a fiókba. Ráadásul 10 nap helyett már 2 napon belül dönt a bank a kérelmetekről.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

A Babaváró hitel (más néven Babaváró támogatás) kifejezetten azon fiatal házasok számára jelenthet komoly pénzügyi előnyt, akik gyermekvállalást terveznek a következő években. Az első öt évben az hitel mindenképpen kamatmentes, amennyiben pedig ezen idő alatt megszületik az első gyermek, akkor a törlesztés három évre szüneteltethető, a kamatmentesség pedig a futamidő végéig megmarad. A második gyermek születésekor újabb három évig nem kell törleszteni a hitelt, valamint elengedik a fennálló adósság 30%-át, míg a harmadik babánál a teljes fennmaradó tartozást lenullázzák. Így, ha igényléskor már úton van a baba, a következő két gyermek pedig 6 éven belül születik, akkor elképzelhető, hogy végül egyetlen forintot sem kell visszafizetni az akár 10 millió forintos Babaváróból.

A Babaváró hitelt azonban nem igényelheti bárki, az állam számos személyi feltételhez kötötte ugyanis a jogosultságot, ráadásul a banki hitelbírálaton is át kell esnie a pároknak:

A legfontosabb feltételek:

 • Kizárólag házasok igényelhetik
 • A pár hölgy tagja nem töltheti be a 41. életévét
 • Legalább 3 éves folyamatos Tb-jogviszonyt kell a pár egyik tagjának igazolnia
 • Az utolsó 180 napról magyar alkalmazotti vagy vállalkozói jogviszonyt kell igazolnia legalább a pár egyik tagjának
 • Nem lehet a párnak köztartozása
 • Hitelképesnek kell lennie a párnak: például rendelkezniük kell megfelelő nagyságú jövedelemmel, illetve nem lehetnek rossz adósként nyilvántartva a KHR adatbázisban

Így lehet a Babaváró hitelt online igényelni:

1. Amikor Babavárót szeretne igényelni egy pár, akkor az első lépés mindenképpen az, hogy ellenőrzik, hogy egyáltalán jogosultak-e rá. Erre használhatják akár a Bankmonitor Babavásó hitel kalkulátorát, ami egy kérdéssoron keresztül ellenőrzi a jogosultság szempontjából lényeges paramétereket.

2. Amennyiben az alapadatok alapján jogosultak az igénylésre, akkor a kalkulátorban azonnal kitölthetik az úgynevezett online adatbekérőt, ami minden olyan információt tartalmaz, amire a banknak a bírálathoz szüksége lehet. Itt kell megadni a feleség és a férj nevét, a lakcímet, az elérhetőségeket, az igazolt jövedelmeket, a számlavezető bank nevét, a meglévő hiteleket, de lehetőség van azt is jelezni, ha például lakáshitel, személyi kölcsön vagy éppen csok mellé vennék fel a Babavárót. Ez azért lényeges, mert a hiteleket érdemes egy banknál intézni, különösen lakáscél esetén.

3. A kitöltött adatbekérőt a Bankmonitor.hu hitelszakértői elkezdik feldolgozni, majd 24-36 órán belül felveszik a párral a kapcsolatot az általuk megadott telefonszámon.

4. Ezt követően a szükséges dokumentumokat kell beszerezniük, illetve ezeket és a személyes okmányok másolatait feltölteni a Bankmonitor.hu személyes pénzügyi felületére. (Amennyiben igényléskor a magzat már elmúlt 12 hetes, akkor a várandósgondozási kiskönyvre, vagy a terhesség orvos általi igazolására lesz szükség.)

5. Amennyiben ez sikerült, és nincs szükség hiánypótlásra, akkor az igénylést a Bankmonitor.hu továbbítja az Erste Bank részére, ahol a jogszabályban biztosított 10 nap helyett mindössze 2 nap alatt elvégzik a bírálatot.

6. Pozitív bírálat esetén ismét jelentkezik a Bankmonitor.hu szakértője, hogy megbeszélje a párral, hogy mikor, melyik bankfiókban szeretnék aláírni a hitelszerződést.

7. A szerződés aláírását követően az Erste Bank hamarosan elutalja a megadott összeget az igénylők számlájára.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Vége a befagyasztott lakbéreknek

  A német alkotmánybíróság megsemmisítette azt a berlini görögdinnye (kívül zöld, belül vörös) rendeletet, amely 5 évre befagyasztotta a lakbéreket. Azt a problémát, hogy sok nagyvárosban...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Riasztást adott ki a Lidl, a pénzedre utaznak a csalók

  Az áruházlánc nevével visszaélő csalók a neten indítottak támadást a vásárlók megtévesztésére. Kedves Vásárlóink!Szeretnénk felhívni figyelmeteket egy online terjedő csalásra, melyben a csalók vállalatunk nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen okostelefont nyertek. Ennek fejében a postázási költség kiegyenlítését, valamint postázási cím megadását kérik.Szeretnénk jelezni, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag hivatalos felületeinken adunk tájékoztatást,...