Pénz áll a házhoz, örülhetnek a forint hitelesek!

Pénz áll a házhoz, örülhetnek a forint hitelesek!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-09
 

Összesen tizenhat pénzintézetet perelt a jegybank az egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelést lehetővé tevő szerződési kikötések tisztességtelensége miatt a forintos vagy ténylegesen devizában törlesztett hitel, kölcsön, lízingszerződések vonatkozásában. Ez azt jelenti, hogy az érintett forint hitelesek, valamint akik ténylegesen devizában törlesztő adósok, hosszabb időszakra vonatkozóan számíthatnak visszatérítésre, több pénz járhat vissza nekik, mint azt korábban gondolták.

Hosszabb időszakra is járhat a visszatérítés

Az elszámolási törvény szerint a forintos vagy ténylegesen devizában törlesztett hitel, kölcsön, lízingszerződésekre vonatkozó, 2010. november 26-át követően közzétett szerződési feltételeket, valamint a korábbiak e dátumot követő módosításait tisztességesnek vélelmezték. Ezek ellen a Magyar Állam indíthatott közérdekű keresetet, hogy az ellenkezőjét bizonyítsák.

Magyarul a forint alapú, és devizában törlesztő adósok hitelszerződései esetén alapvetően 2010. november 26-ig bezárólag jár visszatérítés, kivéve, ha az említett perek során bebizonyosodik, hogy ez után is történt tisztességtelen kamat-, költség-, díjemelés.

Ezekben a perekben hozott az elmúlt hetekben a Fővárosi Törvényszék első fokon ítéletet, és tizenkét pénzintézet esetén minősítette érvénytelennek a tisztességtelen szerződéses kikötéseket. Ez azt jelenti, hogy az érintett forint hitelesek, valamint akik ténylegesen devizában törlesztő adósok hosszabb időszakra vonatkozóan számíthatnak visszatérítésre, összességében több visszatérítésre számíthatnak.

A forinthitelesek és a devizában törlesztők elszámolása augusztus és szeptember között kerül majd kiküldésre. A deviza alapú hitellel rendelkezők szinte kivétel nélkül megkapták már az elszámoló levelet, amellyel a kézben még mindig nem késő kedvezőbb hitelkonstrukció után nézni.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés