Pénzt szeretnél veszíteni? Ezt a befektetést neked találták ki!

Pénzt szeretnél veszíteni? Ezt a befektetést neked találták ki!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-02-13
 

Az állampapírok a legbiztonságosabb befektetések közé tartoznak, amelyek extrém kivételektől eltekintve kamatokkal együtt visszafizetik a befektetők pénzét. Ennek egy érdekes jelensége figyelhető meg jelenleg Japánban. Az emberek ott hajlandóak úgy hitelezni az államnak, hogy az negatív hozamot számol fel, vagyis a kölcsönadott pénzt sem fogja visszaadni. Hogy miért teszik mindezt, kiderül az alábbiakból!

Garantáltan veszteséges befektetést keresel? A japán 10 éves állampapírral most erre lehetőséged van, hiszen története során először negatív tartományba esett ezeknek a hozama.

Erről az Alapblog idevágó cikkében értesültünk, olvasd el, érdemes. Amúgy is érdemes figyelemmel kísérni ezt az oldalt, az ország egyik legelismertebb alapkezelőjének, a Concorde Alapkezelő szakemberei készítik.

A jelenség gyakorlatilag azt jelenti, hogy úgy adsz kölcsön a japán államnak 10 évre, hogy azt követően az odaadott pénznél is kevesebbet kapsz majd vissza. Azok az emberek pedig, akik ilyen feltételek mellett is belemennek a dologba, nem őrültek meg.

Röviden és közérthetően megfogalmazva pillanatnyilag annyira negatívak a kilátások a japán gazdasággal kapcsolatban, hogy sokan még ezt is jobb megoldásnak látják, mint ami szerintük kialakulhat a későbbiekben.

Hirdetés
Hirdetés