Pocsék negyedév után vonuljunk fedezékbe a befektetéseknél!

Pocsék negyedév után vonuljunk fedezékbe a befektetéseknél!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-21 Frissítve: 2021-08-06
 

Sokan tapasztalhatták, hogy az elmúlt időszak nem volt sétagalopp a tőkepiacokon. Mindig érdekes, amikor egy alapkezelő szakemberei mesélik el, hogy az ő meglátásaik mik aktuálisan a befektetésekkel kapcsolatban. A Hold Alapkezelő portfólió menedzserei szerint is izgalmas negyedévet zártunk, ugyanakkor olyan korszakba léptünk, ami nem kedvez a kockázatos befektetéseknek, így érdemes óvatosnak maradni.

Az év a tőzsdéken még páratlanul jó hangulatban indult, amikor is szintem minden részvénypiac többéves csúcsra érkezett. A február azonban már fordulatot hozott és zuhanni kezdtek a részvénypiacok, a korábbi rendkívül nyugodt piaci környezet is egy csapásra megszűnt. A március is rendkívül ideges, rángatózó kereskedést hozott a tőkepiacokon, a nemzetközi részvénypiacok is kezdtek egyre rosszabbul teljesíteni.

Ha ez nem lett volna elég a rossz hírekben is bővelkedtünk, hiszen a kereskedelmi háború, az USA-Kína kiéleződése egyre fenyegetőbb lett, ráadásul a globális világgazdaság is a lassulás jeleit mutatta. Összességében a részvények többsége, a fejlett piaci kötvények és a magyar állampapírpiac is mínuszban zárták az első három hónapot.

Azonban a Hold szakemberei megjegyzik azt is, hogy az árfolyamok esése ellenére nem dúskálunk az olcsó részvényekben. Ráadásul az alacsony kamatok korszaka után a monetáris politika további normalizálódása várható, ami szintén nem túl ideális környezet a kockázatos eszközöknek, így indokolt lehet az óvatosság. Az Alapblog „Az első negyedév a tőkepiacokon – Ahogy mi láttuk” című írásában bővebben is olvashatsz erről a témáról.

Hirdetés
Hirdetés