Betöltés

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre

szerző: Bankmonitor.hu
2018-06-21

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják fizetésre, ha erre van lehetőségük. A következőkben a Mastercard közleményéből emeljük ki a legfontosabbakat.

Nagyon jól indította az évet a legújabb fizetési megoldás Magyarországon, a mobilfizetés. Az látszik, hogy ahogy egyre több bank kínálatában jelent meg ez a fizetési megoldás, annál inkább aktivizálták magukat az eddig kiéhezett okostelefon tulajdonosok. A Mastercard aktuális közleményéből az alábbi főbb információk derülnek ki:

  • öt banknál érhető el jelenleg a mobilfizetés (Budapest, Gránit, K&H, MKB, OTP)
  • a kártyatársaság egyetemisták körében végzett felmérése szerint a tanulók 20%-a már használ mobiltárcát (főleg a nyári fesztiválokon)
  • az év a mobilfizetések terén nagyon jól indult és a kilátások is kedvezőek, hiszen a fesztiválszezon még előttünk van
  • a bolti fizetéseknél elképesztő a növekedés, 2017 és 2018 első öt hónapjának adatai szerint a növekedés huszonhatszoros volt (az új belépőknek köszönhetően)
  • a Mastercard mindent megtesz azért, hogy magas szintű biztonságot nyújtson a mobilfizetésekhez (ezt szolgálja a felhőalapú kódolás is)
  • az EU új szabályozása szerint az ügyfelek védelme érdekében a digitális fizetéseknél erős ügyfélhitelesítésnek kell megtörténnie
  • azért, hogy a biztonság és többszöri azonosítás ne menjen a fizetési élmény rovására, a Mastercard a biometrikus (pl. ujjlenyomat) azonosítás mellett tette le a voksot
  • ez egyébként az ügyféligény is, egy felmérés szerint a magyarok több mint fele jobban bízik a biometrikus hitelesítésben, mint a hagyományos módokban.

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

mastercard

A kezedben van a kulcs, amivel fizetni tudsz a jövőben

2019. 01. 24.

A készpénz kicsit elnagyoltan már a múlté, ma már általánossá kezd válni a bankkártyás vagy éppen a mobilfizetés. A digitális fejlődésnek köszönhetően az új fizetési technológiák mellett új kihívásokkal is...

A Huawei bemutatja a jövőt

2018. 09. 01.

A kínai magáncégek közül 2017-ben a Huaweinek lett a legtöbb bevétele, mely 15,7 százalékkal, 88,8 milliárd dollárra nőtt. A mobiltelefon értékesítésben a Samsung után a 2. a világon és a...

Blogajánló