Betöltés
loading

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják fizetésre, ha erre van lehetőségük. A következőkben a Mastercard közleményéből emeljük ki a legfontosabbakat.

Nagyon jól indította az évet a legújabb fizetési megoldás Magyarországon, a mobilfizetés. Az látszik, hogy ahogy egyre több bank kínálatában jelent meg ez a fizetési megoldás, annál inkább aktivizálták magukat az eddig kiéhezett okostelefon tulajdonosok. A Mastercard aktuális közleményéből az alábbi főbb információk derülnek ki:

 • öt banknál érhető el jelenleg a mobilfizetés (Budapest, Gránit, K&H, MKB, OTP)
 • a kártyatársaság egyetemisták körében végzett felmérése szerint a tanulók 20%-a már használ mobiltárcát (főleg a nyári fesztiválokon)
 • az év a mobilfizetések terén nagyon jól indult és a kilátások is kedvezőek, hiszen a fesztiválszezon még előttünk van
 • a bolti fizetéseknél elképesztő a növekedés, 2017 és 2018 első öt hónapjának adatai szerint a növekedés huszonhatszoros volt (az új belépőknek köszönhetően)
 • a Mastercard mindent megtesz azért, hogy magas szintű biztonságot nyújtson a mobilfizetésekhez (ezt szolgálja a felhőalapú kódolás is)
 • az EU új szabályozása szerint az ügyfelek védelme érdekében a digitális fizetéseknél erős ügyfélhitelesítésnek kell megtörténnie
 • azért, hogy a biztonság és többszöri azonosítás ne menjen a fizetési élmény rovására, a Mastercard a biometrikus (pl. ujjlenyomat) azonosítás mellett tette le a voksot
 • ez egyébként az ügyféligény is, egy felmérés szerint a magyarok több mint fele jobban bízik a biometrikus hitelesítésben, mint a hagyományos módokban.
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
mobilfizetes

Miért szuper dolog a mobilfizetés?

Amikor mobilfizetésre gondolunk, akkor valójában bankkártyás fizetésről beszélünk, még ha a kis plasztik lapocska a maga materiális formájában nem is vesz részt a tranzakcióban. De miért jó ez a felhasználóknak?...

mastercard

A kezedben van a kulcs, amivel fizetni tudsz a jövőben

A készpénz kicsit elnagyoltan már a múlté, ma már általánossá kezd válni a bankkártyás vagy éppen a mobilfizetés. A digitális fejlődésnek köszönhetően az új fizetési technológiák mellett új kihívásokkal is...

Blogajánló
 • alapblog Nyúl Sándor, új vadászmezőkön

  Mindig több tervem volt, mint időm… Lassít Nyúl Sándor. Demján Sándor üzlettársa és évtizedes bizalmi embere a vírus miatti karantén meghirdetésével egyidőben lépett hátra, és költözött... The post Nyúl Sándor, új vadászmezőkön appeared first on alapblog.