Reggeli kávé kártyával? Csodák csodája!

Reggeli kávé kártyával? Csodák csodája!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-05-08
 

A mai nap, sőt a hónap felfedezése inkább: végre egy pékség, ahol lehet kártyával fizetni! Rengetegszer volt már, hogy fizettem volna, fizettünk volna kártyával, de a pékségekben, kisebb boltokban ritkán van erre példa. Hát most végre született egy követendő.

A munkába menet alatt sokszor térek be egy pékségbe valami reggelire. A mai nap a bizonytalan kérdésre, hogy lehet-e kártyával fizetni, végre igenlő választ kaptam. Vissza is kérdeztem, mert nehéz elhinni, de tényleg.

Az ok, amiért a legtöbb pékség nem használ POS terminált, vagyis kártyaelfogadót, az az, hogy lassítja a forgalmat. A kártyás fizetés egyelőre valóban lassíthatja a forgalmat, de több lehetőség is van arra, hogy ez változzon.

Először is a mobil GPRS alapú kártyaelfogadók sokkal gyorsabbak a telefonos alapú változatoknál (a bankkártyás fizetésnél az elfogadó telefonon és GPRS vonalon is kommunikálhat a bankkal). Ez könnyen érthető, hiszen a GPRS internetes alapú, míg a többi a telefonhálózaton keresztül működik.

A második lehetőség a PayPass kártyák elterjedése. Ezzel a kártyával egy érintéssel lehet fizetni, ami – a boltosok örömére – a készpénzes fizetésnél is jóval gyorsabb lehet. Az ilyen típusú bankkártyákat egyébként egyre többet látni a banki kínálatban, sokszor többe se kerül, mint egy chipes kártya.

Mindenesetre reméljük, hogy ahogy változik az elfogadás, úgy egyre több lehetőség lesz egy sütit vagy egy kávét is kártyával fizetni. A reggeliért pedig köszönet a pékségnek a Batthyány utcában!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés