Segít a munkádban az okostelefon? Itt a válasz!

  • 2014.07.10.
  • szerző: bankmonitor

Ha van egy okostelefonom, sokkal hatékonyabban tudok majd dolgozni. Sok alkalmazott igyekszik meggyőzni ezzel az érvvel a főnökét azért, hogy munkahelye segítségével hozzájuthasson a hőn áhított készülékhez. Ám bebizonyosodott, hogy a fenti érv egyáltalán nem állja meg a helyét.

Az okostelefon sokat segíthet a munkánkban. Jóformán bárhol és bármikor azonnal olvashatjuk és meg is válaszolhatjuk az e-mailjeinket, beszerezhetjük a feladatunk elvégzéséhez szükséges információkat, bárhonnan csatlakozhatunk a belső munkahelyi hálózathoz. Ezt a megállapítást támasztják alá egyes statisztikák is. A Forrester felmérése szerint a megkérdezettek 47 százaléka szerint az okostelefon nagyon hatékonnyá teszi a gazdáját.

Ám ha megvizsgáljuk, hogy az okostelefon tulajdonosok körében melyek leggyakrabban használt alkalmazások, akkor bizony egészen más következtetésre jutunk. A legtöbbet használt alkalmazások ugyanis a játékok, amelyek kétségkívül oldják a munkahelyi feszültséget, de aligha járulnak hozzá egy-egy vállalkozás üzleti sikereihez. Határeset lehet a második legtöbbet használt alkalmazás: a közösségi kapcsolattartásra alkalmas applikácók. Ha ugyanis nem a barátainkkal csetelünk, hanem mondjuk munkahelyünk Facebook oldalát gondozzuk, abból még munkaadónk is profitálhat. 

Ha úgy érzed a te munkád is könnyebb lenne okostelefonnal, vizsgáld meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ


A harmadik legtöbbet a személyes adatokat kezelő, pénzügyi vagy kereskedelmi alkalmazásokat használjuk. Ezek már egyértelműen hatékonyabbá tehetik a munkavállalót, hiszen ha így intézi ügyeit, akkor nem kell előbb távoznia vagy később érkeznie a munkahelyéről, a megspórolt időt pedig  munkavégzésre használhatja a dolgozó.

Mindezek ellenére aligha vitatható, hogy az okostelefonok elterjedésének komoly gazdasági hatása van. Ezt a hatást azonban meglehetősen nehéz számszerűsíteni. A neves amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal is erre a következtetésre jutott, amikor azt vizsgálta, az Egyesült Államokban működő 130 millió mobiltelefon milyen hatással van az ország gazdaságára.

Az okostelefonok gazdasági hasznát könnyebben megérthetjük, ha megnézzük, milyen alkalmazások futnak a készülékeken. Ezen applikációk között ugyanis sok olyan van, amely már most is egyértelműen pénzt hoz egy-egy cég konyhájára. Elég belegondolni abba, hogy okostelefonunkkal könnyen megvásárolhatunk egy kiszemelt terméket. Ha ezt tesszük, akkor a kereskedő megspórolhatja az üzlet fenntartásának és működtetésének költségeit.

Egyelőre kevés ilyen üzleti alkalmazás működik, de egyértelműnek tűnik, hogy a jövő útja ez. Az okostelefon így egész iparágakat formálhat át. Már erre is van példa. A taxisok világszerte háborognak az Uber nevű  okostelefon alkalmazás miatt, amely feleslegessé teszi a fuvarszervezőket és ezáltal sokkal olcsóbbá teszi a városi személyszállítást. Ma még tehát az okostelefon sokak számára csak egy játékszer. A készülék azonban pár éven belül nélkülözhetetlen munkaeszközzé válhat, amellyel sok időt és pénzt takaríthatunk meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.