Betöltés
loading

Segít a munkádban az okostelefon? Itt a válasz!

Ha van egy okostelefonom, sokkal hatékonyabban tudok majd dolgozni. Sok alkalmazott igyekszik meggyőzni ezzel az érvvel a főnökét azért, hogy munkahelye segítségével hozzájuthasson a hőn áhított készülékhez. Ám bebizonyosodott, hogy a fenti érv egyáltalán nem állja meg a helyét.

Az okostelefon sokat segíthet a munkánkban. Jóformán bárhol és bármikor azonnal olvashatjuk és meg is válaszolhatjuk az e-mailjeinket, beszerezhetjük a feladatunk elvégzéséhez szükséges információkat, bárhonnan csatlakozhatunk a belső munkahelyi hálózathoz. Ezt a megállapítást támasztják alá egyes statisztikák is. A Forrester felmérése szerint a megkérdezettek 47 százaléka szerint az okostelefon nagyon hatékonnyá teszi a gazdáját.

Ám ha megvizsgáljuk, hogy az okostelefon tulajdonosok körében melyek leggyakrabban használt alkalmazások, akkor bizony egészen más következtetésre jutunk. A legtöbbet használt alkalmazások ugyanis a játékok, amelyek kétségkívül oldják a munkahelyi feszültséget, de aligha járulnak hozzá egy-egy vállalkozás üzleti sikereihez. Határeset lehet a második legtöbbet használt alkalmazás: a közösségi kapcsolattartásra alkalmas applikácók. Ha ugyanis nem a barátainkkal csetelünk, hanem mondjuk munkahelyünk Facebook oldalát gondozzuk, abból még munkaadónk is profitálhat. 

Ha úgy érzed a te munkád is könnyebb lenne okostelefonnal, vizsgáld meg az alábbi ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankmonitor
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


A harmadik legtöbbet a személyes adatokat kezelő, pénzügyi vagy kereskedelmi alkalmazásokat használjuk. Ezek már egyértelműen hatékonyabbá tehetik a munkavállalót, hiszen ha így intézi ügyeit, akkor nem kell előbb távoznia vagy később érkeznie a munkahelyéről, a megspórolt időt pedig  munkavégzésre használhatja a dolgozó.

Mindezek ellenére aligha vitatható, hogy az okostelefonok elterjedésének komoly gazdasági hatása van. Ezt a hatást azonban meglehetősen nehéz számszerűsíteni. A neves amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal is erre a következtetésre jutott, amikor azt vizsgálta, az Egyesült Államokban működő 130 millió mobiltelefon milyen hatással van az ország gazdaságára.

Az okostelefonok gazdasági hasznát könnyebben megérthetjük, ha megnézzük, milyen alkalmazások futnak a készülékeken. Ezen applikációk között ugyanis sok olyan van, amely már most is egyértelműen pénzt hoz egy-egy cég konyhájára. Elég belegondolni abba, hogy okostelefonunkkal könnyen megvásárolhatunk egy kiszemelt terméket. Ha ezt tesszük, akkor a kereskedő megspórolhatja az üzlet fenntartásának és működtetésének költségeit.

Egyelőre kevés ilyen üzleti alkalmazás működik, de egyértelműnek tűnik, hogy a jövő útja ez. Az okostelefon így egész iparágakat formálhat át. Már erre is van példa. A taxisok világszerte háborognak az Uber nevű  okostelefon alkalmazás miatt, amely feleslegessé teszi a fuvarszervezőket és ezáltal sokkal olcsóbbá teszi a városi személyszállítást. Ma még tehát az okostelefon sokak számára csak egy játékszer. A készülék azonban pár éven belül nélkülözhetetlen munkaeszközzé válhat, amellyel sok időt és pénzt takaríthatunk meg.

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Így fogsz mobilozni öt év múlva!

Már több világcég is dolgozik azon az új fajta mobilhálózaton, amely a ma ismertnél jóval gyorsabb és jobb minőségű adatforgalmat tesz lehetővé. Ez az úgynevezett 5G hálózat öt év múlva...

Még nincs okostelefonod? Akkor erről le fogsz maradni!

Öt év. Mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy alapjaiban átalakuljon a világunk. Ebben az új rendszerben pedig, akinek nincsen okostelefonja, az kívülállónak fogja érezni magát és nehezen boldogul majd a...

Olcsó vásárlás telefonnal? Nem lehetetlen!

Okostelefon. Bár neve alapján egy ilyen készülék az emberi hang továbbítására alkalmas, ám lassacskán ezt a tudását használjuk a legkevésbé. Az átlag felhasználó ma már inkább csetelésre, azaz üzenetek gyors...

Menő okostelefonra vágysz? Ezeket válaszd!

Napjainkban megkerülhetetlennek számító használati tárgy az okostelefon. Munkában, szórakozásban, a hétköznapi teendők intézésében hasznos segítőtárs. A számunkra legmegfelelőbb készülék kiválasztása nem könnyű feladat. Ehhez jó kapaszkodó lehet az eladási statisztika,...

Blogajánló
  • alapblog Jó hírek Norvégiából

    Norvégiában jelenleg a magyarhoz (és európaihoz) hasonló szigor van életben a mindennapi életre vonatkozólag. A halálozási és megbetegedési számok pedig lényegesen rosszabbak, mint Magyarországon. Ennek... The post Jó hírek Norvégiából appeared first on alapblog.