Soha nem hitted volna: 2 milliós különbség a legjobb és legrosszabb lakáshitel között!

szerző: Sulcz Gábor
2016. 06. 29.

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora lehet a különbség bank és bank között…” Minden nap hallunk ehhez hasonló megállapításokat, amikor bemutatjuk a szinte teljes hazai bankpiac lakáshitel kínálatát. Egy teljesen átlagos, 8 millió Ft értékben felvett 20 éves lakáshitel esetében a legjobb és a legrosszabb alternatíva között 2 millió Ft különbség mutatkozik a teljes visszafizetésben.

A történelmi mélyponton lévő forint kamatok mellett soha nem volt olyan kedvezőek a lakáshitelek a magyar bankpiacon, mint ma. Ez azonban nem jelenti azt, hogy érdemes bemenni az első bankba és felvenni az ott ajánlott lakáshitelt. A piaci kínálat hatalmas eltéréseket mutat lakáshitel és lakáshitel között.

Több, mint 2 millió forint a tét

Egy teljesen átlagos hiteligényre megvizsgáltuk a pillanatnyi banki kínálatot. A hitelfelvevő család két keresővel rendelkezik, akik összesen 300 ezer Ft nettó jövedelemmel bírnak. A kinézett 14 millió Ft értékű lakáshoz szeretnének 20 évre hitelt felvenni.

Az alábbi ábrán minden egyes pont egy adott lakáshitel teljes visszafizetési összegét mutatja. A legjobb és a legrosszabb alternatíva között összesen 2,1 millió Ft a különbség. Ez több, mint a felvett hitelösszeg 25%-a…

20160628lakashitel
A legjobb hitelhez 3,95%-os THM, 47.500 Ft havi törlesztés tartozik. Ezzel szemben a legrosszabbhoz 5,99%-os THM és 56.200 Ft-os havi törlesztés kapcsolódik.

Az elérhető hitelt minden esetben jelentősen befolyásolja két fő tényező: (1) a hitelfelvevő jövedelmének nagysága, és (2) a hitel nagysága az ingatlan értékéhez viszonyítva. Az aktuális piaci kínálat áttekintéséhez használd alábbi kalkulátorunkat.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

1 Hozzászólás

 1. Pintérné

  Már onnan abba hagytam az olvasást, hogy 2 kereső 300.000 Ft nettó jövedelemmel számoltak. Hol vannak ilyen a magas jövedelműek?
  Az én környezetemben nincsenek ilyen magas jövedelmek. Mi közép végzettséggel rendelkezünk, az ismerősök, barátok nagy része főiskolával és mesterképzéssel, de náluk sincsenek ilyen magas nettó jövedelmek.

  2016.06.29.08:40

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Kapcsolódó tartalmak

Szaúd-Arábia nyert, amivel nagyon sok pénz jár együtt

2018. 06. 22.

Fontos döntésre jutott az MSCI, az indexszolgáltató jövő nyártól a feltörekvő piaci indexébe teszi Szaúd-Arábiát. Óriási pénz érkezhet intézményi befektetőktől jövőre az országba, ami jótékony hatással lehet a tervezett olajcég...

Eltörlik a tranzakciós illetéket! Részben.

2018. 06. 21.

2019. január 1-jétől mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól a lakosság által bonyolított átutalások, utalásonként 20 ezer Ft-ig. Megvizsgáltuk, mennyit jelent ez egy aktív számlahasználó ügyfél esetében.  Nézd meg aktuális...

Rákattantak az emberek a mobilfizetésre

Már öt kereskedelmi banknál is elérhető Magyarországon a mobilfizetés, a tavalyi évhez képest brutális növekedés következett be a bolti fizetésekkor. Úgy látszik, hogy a plasztikkártya helyett sokan a mobiljukat használják...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.