Személyi kölcsön alacsonyabb jövedelemmel? Nem lehetetlen!

Személyi kölcsön alacsonyabb jövedelemmel? Nem lehetetlen!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-06-16 Frissítve: 2021-10-12
 

Húszas éveid elején jársz és még nincs túl magas jövedelmed? Tényleg csak pár százezer forintra van szükséged? Egy év alatt vissza is fizetnéd? Bankot nem szívesen váltanál, de a jelenlegi bankod nem tud megfelelő megoldást kínálni? Nagy kihívás, de nem lehetetlen! Megmutatjuk, hol igényelhetsz hitelt ezekkel a feltételekkel!

Mikor fordulunk a bankhoz személyi kölcsönért?

Személyi kölcsönt felvenni olyankor igazán jó megoldás, ha pár százezer, legfeljebb 1-2 millió forintra van szükségünk. Azonban, ha nem tudjuk kellően magas jövedelemmel alátámasztani a hiteligényünket, ne gondoljuk, hogy bármely bank milliókat fog jóváhagyni számunkra. Bármelyikünk életében adódhat olyan váratlan esemény, amelynek költségeit nem tudjuk hirtelen előteremteni. Például egy váratlan betegség kezelésének költségei, egy csőtörés helyreállítása, vagy akár egy hirtelen utazás.

Ez a hitelfajta ugyan fedezet nélkül igényelhető, viszont ennek az az ára, hogy magasabb a teljes hiteldíj mutatója (THM), mint az ingatlanfedezetű hiteleknek. A hitelt folyósító bank igyekszik teljes körűen megismerni leendő ügyfelét.

Ezért megnézi, hogy

  • mennyit keresünk,
  • mióta dolgozunk az adott munkahelyen,
  • mit mutat a bankszámlakivonatunk,
  • határidőre fizetjük-e a közüzemi díjakat, stb.

Hogyan csökkentsük a kamatot?

A személyi kölcsönök kamata relatív magas, ez tény. Azonban lefaraghatjuk, ha teljesítünk néhány feltételt. Bár nem alapkövetelmény, hogy az adott banknál legyen folyószámlánk és oda is érkezzen a fizetésünk, de ha bevállaljuk, akkor azt általában alacsonyabb kamattal díjazza a bank.

Legyünk reálisak!

Személyi hitelben pár százezer forintig érdemes gondolkodni, ha nem szeretnénk ingatlant felajánlani biztosítékként. Viszonylag alacsony jövedelem és hitelösszeg, valamint rövid futamidő esetén sajnos nem ontják a bankok az ajánlatokat.

Mit mutatnak a számok?

Vegyünk egy elég gyakori esetet. Jövedelmünk 100.000 Ft, rövid időre (1 év) szeretnénk egy kisebb összeget (300.000 Ft). Fentiek tükrében van-e egyáltalán bármilyen lehetőségünk az áhított hitelt felvenni?

Válaszunk igen!

Két százalékos kamatkedvezményt kaphatunk a CIB Banknál és nem is kell lehetetlen feltételeket teljesítenünk. Mindössze 85.000 Ft havi jövedelem-jóváírásról kell gondoskodnunk. Ráadásul ezt több részletben is teljesíthetjük. Azonban vigyázzunk, mert ha egyszer elmarad a vállalt jóváírás, akkor a kamatkedvezményt a futamidő alatt többé nem nyerjük vissza.

A Sberbanknál amennyiben a havi törlesztőrészleteket maradéktalanul, szerződésszerűen és késedelem nélkül teljesítettük az adott teljes ügyleti évben, a folyósított kölcsönösszeg 10%-ának 1/7-dének megfelelő összeg kerül visszatérítésére. Sőt, 3 százalékos kamatkedvezményt is kaphatunk, amennyiben a teljes futamidő alatt legalább havi 100.000 forint jövedelem érkezik a banknál vezetett számlánkra.

Az OTP-nél picit csalóka a kép, mert a minimális futamidő 13 hónap. Viszont már minimálbér megléte esetén is igényelhetjük a kölcsönt. Engedmény a korábbiakhoz képest, hogy már nem szükséges 12 havi folyamatos munkaviszonyt igazolnunk. A bank megelégszik 6 hónappal is.

Arra azonban figyeljünk, hogy bármely bankot is választjuk, legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk, nem lehetünk próbaidőn és felmondás alatt sem állhatunk.

A személyi hitelek nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért összeg. Az igénylést pedig még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed.

Kalkulátorunk segítségedre lesz, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés