loading

Személyi kölcsön alacsonyabb jövedelemmel? Nem lehetetlen!

Húszas éveid elején jársz és még nincs túl magas jövedelmed? Tényleg csak pár százezer forintra van szükséged? Egy év alatt vissza is fizetnéd? Bankot nem szívesen váltanál, de a jelenlegi bankod nem tud megfelelő megoldást kínálni? Nagy kihívás, de nem lehetetlen! Megmutatjuk, hol igényelhetsz hitelt ezekkel a feltételekkel!

Mikor fordulunk a bankhoz személyi kölcsönért?

Személyi kölcsönt felvenni olyankor igazán jó megoldás, ha pár százezer, legfeljebb 1-2 millió forintra van szükségünk. Azonban, ha nem tudjuk kellően magas jövedelemmel alátámasztani a hiteligényünket, ne gondoljuk, hogy bármely bank milliókat fog jóváhagyni számunkra. Bármelyikünk életében adódhat olyan váratlan esemény, amelynek költségeit nem tudjuk hirtelen előteremteni. Például egy váratlan betegség kezelésének költségei, egy csőtörés helyreállítása, vagy akár egy hirtelen utazás.

Ez a hitelfajta ugyan fedezet nélkül igényelhető, viszont ennek az az ára, hogy magasabb a teljes hiteldíj mutatója (THM), mint az ingatlanfedezetű hiteleknek. A hitelt folyósító bank igyekszik teljes körűen megismerni leendő ügyfelét.

Ezért megnézi, hogy

 • mennyit keresünk,
 • mióta dolgozunk az adott munkahelyen,
 • mit mutat a bankszámlakivonatunk,
 • határidőre fizetjük-e a közüzemi díjakat, stb.

Hogyan csökkentsük a kamatot?

A személyi kölcsönök kamata relatív magas, ez tény. Azonban lefaraghatjuk, ha teljesítünk néhány feltételt. Bár nem alapkövetelmény, hogy az adott banknál legyen folyószámlánk és oda is érkezzen a fizetésünk, de ha bevállaljuk, akkor azt általában alacsonyabb kamattal díjazza a bank.

Legyünk reálisak!

Személyi hitelben pár százezer forintig érdemes gondolkodni, ha nem szeretnénk ingatlant felajánlani biztosítékként. Viszonylag alacsony jövedelem és hitelösszeg, valamint rövid futamidő esetén sajnos nem ontják a bankok az ajánlatokat.

Mit mutatnak a számok?

Vegyünk egy elég gyakori esetet. Jövedelmünk 100.000 Ft, rövid időre (1 év) szeretnénk egy kisebb összeget (300.000 Ft). Fentiek tükrében van-e egyáltalán bármilyen lehetőségünk az áhított hitelt felvenni?

Válaszunk igen!

Két százalékos kamatkedvezményt kaphatunk a CIB Banknál és nem is kell lehetetlen feltételeket teljesítenünk. Mindössze 85.000 Ft havi jövedelem-jóváírásról kell gondoskodnunk. Ráadásul ezt több részletben is teljesíthetjük. Azonban vigyázzunk, mert ha egyszer elmarad a vállalt jóváírás, akkor a kamatkedvezményt a futamidő alatt többé nem nyerjük vissza.

A Sberbanknál amennyiben a havi törlesztőrészleteket maradéktalanul, szerződésszerűen és késedelem nélkül teljesítettük az adott teljes ügyleti évben, a folyósított kölcsönösszeg 10%-ának 1/7-dének megfelelő összeg kerül visszatérítésére. Sőt, 3 százalékos kamatkedvezményt is kaphatunk, amennyiben a teljes futamidő alatt legalább havi 100.000 forint jövedelem érkezik a banknál vezetett számlánkra.

Az OTP-nél picit csalóka a kép, mert a minimális futamidő 13 hónap. Viszont már minimálbér megléte esetén is igényelhetjük a kölcsönt. Engedmény a korábbiakhoz képest, hogy már nem szükséges 12 havi folyamatos munkaviszonyt igazolnunk. A bank megelégszik 6 hónappal is.

Arra azonban figyeljünk, hogy bármely bankot is választjuk, legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk, nem lehetünk próbaidőn és felmondás alatt sem állhatunk.

A személyi hitelek nagy előnye, hogy igen gyorsan a kívánt összeghez juthatunk. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számlánkon lehet a kért összeg. Az igénylést pedig még egyszerűbbé teheted, ha azt a Bankmonitor oldalán kezdeményezed.

Kalkulátorunk segítségedre lesz, hogy megtaláld a legjobb ajánlatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Durran a SPAC buborék?- De buborék ez egyáltalán?

  Reneszánszukat élik napjainkban a „biankó csekk cégek” utódjaiként ismert SPAC-ok, de sokan szkeptikusak velük kapcsolatban, egy újabb buboréktól tartanak. Az egymillió dolláros kérdés viszont az,...

 • KonyhaKontrolling Ha az interneten azt mondták, biztos igaz!

  Azt már tudjátok, hogy a könnyű pénz mindig is érdekelt. Az interneten járva pedig rendszeresen botlok bele a legnagyobb (ön-) átverésekbe (na jó, keresem őket). Benne vagyok különféle csoportokban, de lassan már a legnagyobb hirdetőportálok is megtanulják, hogy mit kell nekem mutatni. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre Tovább olvasom "Ha az interneten...

 • Haszon.hu Itt a lista, jelen állás szerint így alakul a nyári fesztiválszezon

  A Sziget Fesztivál szervezői hivatalosan is bejelentették, hogy a járvány miatt idén is elmarad a rendezvénysorozat. A VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot már korábban lefújták. A hvg.hu összegyűjtötte, hogy a jelenlegi állás szerint hogyan alakul a nyári fesztiválszezon. A listán sok a bizonytalanság, de az összesítéséből kiderül, hogy mi az, ami már biztosan elmarad, mi az, ami megmarad, illetve...