Betöltés

Személyi kölcsön külföldi jövedelemmel. Lehetséges?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-10-13

Külföldi jövedelemmel vehetek fel személyi kölcsönt? Egyre több ilyen és ehhez hasonló kérdést kapunk, ezért itt az ideje, hogy tisztázzuk a részleteket. Milyen lehetőségeink vannak, ha gyorsan van szükségünk hitelre? Mekkora hitelt vehetünk fel ingatlan fedezet nélkül, ha külföldön dolgozunk?

Külföldi jövedelem esetén is van lehetőség itthon hitelt felvenni és nem csak ingatlanfedezettel, hanem anélkül is. Persze az ügyfélnek meg kell felelnie a banki előírásoknak. Külföldi jövedelemszerzés esetén is ugyanazon feltételeknek kell megfelelni, mint magyarországi jövedelem esetében. Ez azt jelenti, hogy pénzintézettől függően legalább 3-6-12 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznie az adósnak a jelenlegi munkahelyén.

Tényként kell megállapítanunk, hogy a nagy kereskedelmi bankok közül elég kevesen fogadnak be olyan személyi kölcsön hitelkérelmet, ahol az igénylő külföldi munkáltatótól, külföldi bankszámlára kapja a jövedelmét.

Te is külföldön dolgozol és szeretnéd megtudni, mely banktól vehetsz fel személyi kölcsönt? Töltsd ki az alábbi adatlapot és kollégáink hamarosan felveszik veled a kapcsolatot!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Ki igényelhet külföldi jövedelemmel személyi kölcsönt?

 • aki alkalmazottként dolgozik külföldön
 • határozatlan időre szóló munkaszerződése van
 • rendelkezik magyar adószámmal
 • van magyarországi állandó lakcíme, vagy tartózkodási helye
 • rendelkezik saját névre szóló telefon előfizetéssel                                                                            

Milyen dokumentumokra van szükség?

 • Munkavállalói engedély (ha szükséges az adott országban)
 • Tartózkodási engedély (ha szükséges az adott országban)
 • Külföldi munkaszerződés
 • Munkáltatói igazolás
 • Utolsó 3-6 havi bankszámlakivonat
 • Az adózás helye szerinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás 

Angol, vagy német nyelvű dokumentumok fordítására szerencsére ma már nincs szükség. Figyeljünk azonban, hogy a banknak jogában áll további dokumentumokat is bekérni, mint például az adózás helye szerinti adóhatóság által kiállított jövedelemigazolás.

Mindezen igazolások benyújtása után az adott bank elvégzi a hitelbírálatot a jövedelem valamint a személyi feltételek vizsgálata alapján. Kamat tekintetében a bankok nem tesznek különbséget külföldi és hazai jövedelem között. Vannak azonban olyan bankok, ahol csak magyarországi bankszámlára érkező munkabért fogadnak el. Megkötés továbbá, hogy saját, külföldi vállalkozásból származó jövedelemmel azonban nem igényelhetünk személyi hitelt.

Nézzünk egy gyors számítást!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Dolce vita!

  Születéskor várható élettartam Európában: Svájc 83,7 Spanyolország 83,5 Olaszország 83,4 Munkával töltött évek száma: Svájc 42,5, Spanyolország 35,1, legutolsó Olaszország 31,6. Forrás: Vakmajom a Facebookon

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.