loading

Személyi kölcsön: lássuk a legjobb ajánlatokat!

Szklenár Bea
szerző: Szklenár Bea

Hitelfelvételkor mindenki a legjobb, legolcsóbb terméket keresi. Ma már olyan hitelkamatokat találsz a piacon, hogy tátva marad a szád. De mit kell vállalnod, hogy valóban a legkedvezőbb hitelt kapd meg? Milyen kamatra és milyen feltételekkel vehetsz fel személyi kölcsönt?

Magasabb jövedelem, alacsonyabb kamat

Bármikor adódhat olyan helyzet, amikor hirtelen nagyobb összegre van szükséged. Ilyenkor kézenfekvő megoldás a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön. Az első gondolat természetesen az, hogy drága. Ez mára már megdőlt. Persze az attraktív kamatért körbe kell nézni a hitelpiacon. Lehet, hogy nem a számlavezető bankodnál fogod megtalálni az álomhitelt. Néha ki kell lépni a komfortzónából. A kényelem, vagy a megszokás sokba kerülhet.

Azokért az ügyfelekért, akik 250-300 ezer forint között keresnek legalább havonta, óriási verseny folyik a bankok között.

Rég nem a 10% alatti kamat a feltűnő

Sok banknál elérhető már a 10% alatti személyi kölcsön-kamat. Lassan ott tartunk, hogy egy közepes árazású, ingatlanfedezetes hitel kerül annyiba, mint egy jobb személyi kölcsön. Persze az alacsony kamathoz elengedhetetlen az átlagosnál valamivel magasabb jövedelem.

Hiszen minden bank olyan ügyfeleket céloz meg, akikről nagy biztonsággal elmondható, hogy stabil jövedelemmel rendelkeznek, relatíve magas hitelösszeget vesznek fel. Te, mint ügyfél annál értékesebb vagy a bank számára, minél stabilabb és magasabb a jövedelmed. Ezt pedig nem kevés kamatkedvezménnyel is díjazzák.

Amennyiben a nettó jövedelmed eléri legalább a 240-280 ezer forintot havonta, már 6,99%-os kamat mellett is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz.

szemkolcs20161117

Most nézzük meg ugyanezt az összeget ingatlanfedezettel!

jzh20161117

Néhány tízezer forint a különbség az ingatlanfedezetes hitelek javára a teljes visszafizetést nézve. Azonban az induló költségeket se felejtsd el számolni! Ugyan jelzáloghitel esetében az induló díjak jó részét visszakapod, de ezekért akkor is a zsebedbe kell nyúlni a hiteligénylés alkalmával.

Esetenként olyan díjakkal is találkozhatsz, amit a bank nem számít a THM-be. Ilyen lehet például az utalási díj. Éppen ezért ne vakítson el az alacsony THM, figyelj mindig a plusz költségekre is.

Kalkulátorunk segítségedre lesz a jó választásban!

Tartsd be a következőket és nem lesz gond!

 1. Számold végig mire mennyit költesz havonta és mekkora hiteltörlesztő fér még bele.
 2. Elsőként a számlavezető bankod hiteleit néz meg.
 3. Ne ugorj fejeset az első ajánlatba, NÉZZ KÖRBE MÁSHOL is
 4. A szabad felhasználás nem azt jelenti, hogy több hitelt igényelj, mint amire valóban szükséged van.
 5. Figyelj az induló költségekre.
 6. Nézd meg, változhat-e a kamat a futamidő alatt.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Ft
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
2 Hozzászólás
 1. Kedves Anett

  Éppen tegnap voltam K&H bankfiókban érdelődni erről a bizonyos 7,22 %-os személyi hitelről. Azt mondták, hogy ilyen feltétellel nálunk ugyan nincs hitel, a legkedvezőbb is 9,9%. De jelenleg 15%-ra adnak, ha odautaltatom a fizetésemet, akkor 14% – hát erről ennyit, ez nagyon érthetetlen, hogy mit reklámoznak itt, ha nem is létezik ilyen hitel a K&H-nál.
  Az ingatlanfedezetes lakáshitelük meg nagyon szuper áron adtak volna, de könnyűszerkezetesről hallani sem akarnak… Tehát ez is bukta. Szerencsére az Ersténél sokkal rugalmasabbak ebben.

  1. Szklenár Bea
   bankmonitor.hu

   Kedves Anett! A kiemelt személyi kölcsönhöz szükséges feltételek teljesítése esetén a kamat 6.9%. Talán nem a megfelelő ügyintézőhöz volt szerencséje.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!