Betöltés

Személyi kölcsön trükkök: így csökkentheted a költségeket!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-06-30

Váratlan kiadásainkra megtakarítások hiányában a legjobb megoldás a személyi kölcsön. Ám cseppet sem mindegy, melyik terméket választjuk. Ha alaposan szemrevételezzük a kínálatot, különleges ajánlatokra bukkanhatunk, amelyekkel akár faraghatunk is a személyi kölcsön költségeiből. Segítségül összeszedtük a legmeglepőbb banki ajánlatokat!

Budapest Bank Privát Kölcsön
  A Privát Kölcsön különlegessége a többi banki ajánlathoz képest, hogy igényléséhez
nem kell folyószámlát nyitnunk a Budapest Banknál. A legtöbb pénzintézetnél a számlanyitás alapfeltételnek számít, ami arra a hiteligénylőre, aki az adott banknál nem rendelkezik folyószámlával, némi többletterhet ró. Vagy meg kell szüntetnie a régi folyószámláját és nyitni máshol egy újat, vagy pedig több folyószámlát kell fenntartania, ami nem éppen költséghatékony.
A Privát Kölcsönnél a Budapest Bank beéri azzal, ha igazolunk legalább 2 hónapos banki múltat bármely pénzintézetnél. További elvárás a legalább nettó 60 ezer forintos jövedelem és a legalább fél éves igazolt munkaviszony. Ezzel a termékkel félmillió és 3 millió forint közötti összeghez juthatunk hozzá, amelyet 1-7 éven belül kell törlesztenünk. Félmillió forint felvétele esetén, 36 hónapos futamidővel a THM viszonylag magas, 27,1 százalékos.  
Budapest Bank Hitel Expressz Akció
  Szinte minden bank kínál olyan kölcsönt, amelyik a régebben még magasabb kamatozással felvett hitel kiváltására alkalmas. A Budapest Bank termékének különlegessége, hogy
segítségével a hitelkártya tartozást lehet kiváltani egy személyi kölcsönnel. A Hitel Expressz Akció
bárki számára igényelhető, akinek van Magyarországon jelenlévő bank által kibocsátott „dombornyomott” hitelkártyája. Ha bemutat 3 havi hitelkártya kivonatot, akkor 200 ezer és 490 ezer forint közötti személyi kölcsönt igényelhet. A futamidő 12 és 60 hónap közötti.
További feltétel a legalább 60 ezer forintos nettó jövedelem és a legalább fél éves igazolt munkaviszony is. Ha például 490 ezer forintot igényelünk és ezt 36 hónap alatt szeretnénk törleszteni, akkor a THM 27,1 százalék.  
Cofidis Megújuló Hitel
  Igazi különlegesség a piacon. Egyrészt, mert rugalmas a futamideje.
A törlesztés alatt minden hónapban fizetni kell egy minimum törlesztőrészletet, ám ha az adósnak módja van rá, akkor ennél többet is befizethet. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy lerövidülhet a törlesztési idő. A másik különlegesség a termék nevében rejlik. Megújuló hitelről lévén szó,
ha a törlesztés közben ismét szükségünk van pénzre, akkor az addig már visszafizetett összeget újabb szerződés nélkül ismét megkaphatjuk, feltéve, ha addig rendben törlesztettünk. Mindazonáltal további előnye ennek a megoldásnak, hogy a törlesztőrészleten felül a Cofidis más költséget nem számít fel és itt sincs szükség számlanyitásra. Elvárás viszont a nettó 65 ezer forintos igazolt jövedelem és a névre szóló bankszámla valamely pénzintézetnél. A Megújuló Hitellel 100-800 ezer forint közötti összeghez juthatunk, melyet 46-47 hónap alatt kell törlesztenünk. Ha félmillió forintot igényelünk 46 hónapra, akkor a THM 25,6 százalék.  
Cofidis Fapados Kölcsön   Ez a megoldás a légiközlekedésben már bevált fapados modellt ülteti át a banki gyakorlatba.
A lényege: aki hajlandó lemondani a banki kényelmi szolgáltatásokról, az rendkívül olcsón juthat személyi kölcsönhöz. Mit kell tenni? Amit csak lehet, online kell intézni, beérni elektornikus számlakivonattal, átutalással vagy bankkártyával fizetni a törlesztőrészletet, stb. (Persze van lehetőség a hagyományos megoldások igénylésére is, de azokért már külön díjat kell fizetni.)
Fontos feltétel a nettó 140 ezer forintos jövedelem és a legalább 3 hónapos munkaviszony. A Fapados Kölcsönnel 800 ezer és 2 millió forint közötti összeget kaphatunk, a THM pedig az összeg nagyságától és futamidőtől függően 15,8 és 21 százalék közötti.  
Cofidis Egészség Hitel   Legyen szó bármilyen csekély egészségügyi kezelésről, valószínűleg mindenkinek fontos, hogy az orvos, akire rábízza magát, megbízható, jól felkészült szakember legyen. Sokan ezért fordulnának inkább magánorvoshoz, ám ennek jelentős anyagi vonzatai lehetnek, főként, ha komolyabb kezelés(ek)ről van szó. A Cofidis terméke ezekre a helyzetekre kínál megoldást.
Segítségével elhárulhatnak az anyagi akadályok és elérhetővé válhatnak az eddig halogatott orvosi beavatkozások. A hitel igénylésére közvetlenül az egészségügyi szolgáltatónál (több mint 100 partnernél, a hálózat pedig folyamatosan bővül) nyílik lehetőség, ugyanúgy, ahogy például áruhitelek esetében egy műszaki cikk megvásárlásánál az áruházban. A hitel rugalmas, a felvehető összeg 30 ezer és 1,5 millió forint között lehet, a futamidő pedig 6-60 hónapig terjedhet. A referencia THM 27,0%.
A Megújuló hitelhez hasonlóan pedig a kölcsön teljes visszafizetése után az összeg akár újra igénybe vehető.
 
MKB Keretnövelő Személyi Kölcsön   Érdekes kezdeményezésről van szó, hiszen
az igényelt összeg az első 3 hónapban folyószámlahitelként működik. Ebből szabadon költekezhetünk, majd 3 hónap elteltével a bank az addig felhasznált összeget és kamatait „átalakítja” személyi kölcsönné. Így a 4. hónaptól ezt az összeget kell törlesztenünk egyenlő részletekben. Ezzel a megoldással 250 ezer és egymillió forint közötti összeget szerezhetünk, amelyet az összeg függvényében 9- 24 hónap alatt kell törlesztünk. (Itt a kamat a hitel összegétől függően 18,1 és 20,1 százalék között van, így a THM például 1 millió Ft hitelösszeg esetén, 27 hónapos futamidővel 22,43 százalék.)  
OTP Személyi Kölcsön Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagoknak   Sokan jártak már úgy, hogy átmeneti pénzzavarba kerültek, miközben Önkéntes Nyugdíjpénztári számlájukon szép összegek halmozódtak fel. Csakhogy ehhez 10 évig egyáltalán nem lehet hozzányúlni, míg a tízedik évtől is csak komoly szankciók mellett (leszámítva a befizetésekből termelt hozamra vonatkozó eltérő szabályokat). Ezt a dilemmát oldotta meg az OTP.
Ha valaki a bank Önkéntes Nyugdíjpénztárának tagja, tíz év után a megtakarításai felének megfelelő személyi kölcsönt igényelhet. Ezzel egyrészt meg lehet úszni az önkéntes pénztári pénzek 10 év utáni felhasználásakor fizetendő adókat, másrészt a felhalmozott megtakarítás továbbra is hozamot termel. Ráadásul
a futamidő alatt csak a kamatot kell fizetni, így a törlesztőrészlet más személyi kölcsönökhöz képest rendkívül alacsony. A tőke törlesztésére a futamidő végén egy összegben kell sort keríteni. Azonban arra is legyünk figyelemmel, hogy mivel tőketörlesztés nem történik, a kölcsön egy összegben történő visszafizetéséig, azaz a futamidő végéig az eredeti hitelösszeg után fizetjük a kamatot!   Ezzel a megoldással 200 ezer és 5 millió forint közötti összeget vehetünk fel, amelyet 13-133 hónap között kell törlesztenünk. A személyi kölcsön változó kamatozású, referenciaként a 3 hónapos BUBOR szolgál, az alkalmazott kamatfelár pedig az összeg függvényében 10,25-10,75 százalék között alakul. Ez a jelenlegi kamatszintek mellett igen kedvező kondíció, ami nem meglepő, hiszen a hitel összegére fedezetül szolgál a nyugdíjpénztári megtakarításunk.  
Unicredit Favorit Kölcsön   Pofonegyszerű termékről van szó. 300 ezer és 1,5 millió forint közötti összeghez juthatunk.
Ennek csak egyetlen költsége van, az igényelt összeg 10 százaléka, mint folyósítási jutalék. A kamat 0 százalék, kezelési költség nincs. A futamidő viszont rövid, 10 hónap alatt törlesztenünk kell. A Favorit Kölcsönnel akár teljesen ingyen is pénzhez juthatunk. Hogyan?
Ha a felvett összeget 3 hónapon belül visszafizetjük, akkor a bank a folyósítási jutalékot is visszatéríti. Ha ez nem sikerül, akkor 1,5 millió forint összegű, 10 hónapos futamidejű kölcsön esetén 26,27 százalékos THM-el kell számolnunk. Egy bökkenő van csupán, az adósnak Unicredit bankszámlával kell rendelkeznie, aminek természetesen külön díja van. E terméknél elvárás a legalább 6 hónapos munkaviszony (UniCredit ügyfél esetén elegendő 3 hónap) és a nettó 200 ezer forintos jövedelem is.  
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.  


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Peter94

  Tisztelt Cím!!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék felvenni sűrgősen személyi kölcsönt, 600.000 Ft-ot a törlesztőrészlet max 25.000 Ft lehetne, amit szívesen minden körülmények között kifizetnék minden hónapba.
  Sajnos 2 bank is elutasított (Budapest Bank, arra jön a fizetésem is, és a KHN&Bank, és OTP nem is foglalkozott velem) Munkaerő kölcsönzőnél vagyok, a jelenlegi állásomnál lassan 2 éve leszek, munkaviszony felbontása nélkül, a nettó jövedelmem 141.000 Ft, nem vagyok KHR-en se BAR listán, tudtommal.
  Hitelkártyám van, xy Ft-ot használtam le róla, nem töltöttem még vissza, ez lehetséges ok? Vagy mégis ha ez nem, akkor mi? Nem indkolja egyik bank sem.
  Köszönöm előre is a válaszát!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön trükkök: így csökkentheted a költségeket!

2014. 06. 30.

Váratlan kiadásainkra megtakarítások hiányában a legjobb megoldás a személyi kölcsön. Ám cseppet sem mindegy, melyik terméket választjuk. Ha alaposan szemrevételezzük a kínálatot, különleges ajánlatokra bukkanhatunk, amelyekkel akár faraghatunk is a...

Olcsó személyi hitel? Mutatjuk a legjobb ajánlatokat!

2014. 06. 24.

Bármelyik család életében adódhat olyan váratlan, viszonylag nagy összegű kiadással járó esemény, amelynek terheit nem lehet kigazdálkodni. Például egy váratlan betegség kezelésének költségei, egy beázás következményeinek helyreállítása vagy éppen egy...

Gyorsan pénz kell? Tippek, hogy ne fázz rá!

2014. 06. 17.

Bármelyik családban bármikor előfordulhat egy előre nem tervezett kiadás, amely alaposan felforgathatja a költségvetést. Egy csőtörés miatti beázás vagy az elromlott hűtőgép arra sarkallhat, hogy a lehető leggyorsabban oldjuk meg...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.