Betöltés

Személyi kölcsönök könnyen, gyorsan, induló költségek nélkül

szerző: Bankmonitor.hu
2015-01-26

Kisebb összegű hitelre van szükséged, amelyet ingatlan fedezete nélkül szeretnél megkapni? Mindezt a lehető leggyorsabban bonyolítanád, és még a munkáltatói igazolással sem szeretnél bajlódni? Bankot nem szívesen váltanál, de a jelenlegi nem tud megfelelő megoldást kínálni? Érdemes szétnézned a bankok személyi kölcsön kínálatában, mert ha teljesítesz pár alapvető feltételt, tényleg könnyen és gyorsan juthatsz kisebb összegű hitelhez!

Mikor forduljunk a bankhoz személyi kölcsönért?

 • Ha maximum 1-2 millió forintos hiteligényünk van, amelyhez nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, illetve egyéb típusú fedezetet biztosítani, de a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel rendelkezünk,
 • Ha meglévő kölcsönünket szeretnénk kedvezőbbre cserélni, vagy több tartozást egy hitellel kiváltani.

Mire számítsunk a hitelbírálatkor?

Szerencsére nem jár túl sok dokumentum szükséglettel egy személyi kölcsön igénylése. Találunk olyan ajánlatot is, ahol még a munkáltatói igazolás kitöltése sem szükséges. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy nem kell hozzá munkabért, vagy nyugdíj típusú jövedelmet igazolni! Bankszámlakivonat mindenképpen szükséges hozzá, amelyen egyértelműen beazonosítható jövedelemnek kell szerepelni. Mivel fedezetlen hitelről van szó, szigorú szemmel vizsgálják a bankszámlán történő mozgásokat, és hogy az esetleges egyéb hiteltörlesztések pontosan történnek-e.

A jövedelmet nem muszáj a választott bankhoz utaltatni, de legalább egy hiteltörlesztésre szolgáló bankszámlát többnyire nyitni kell. Szabadfelhasználású személyi hitel esetén az összeget is erre a bankszámlára kapjuk meg, amelyből az induló költséget jellemzően levonják. Ez lehet hitelbírálati díj, vagy folyósítási jutalék, esetleg szerződéskötési díj.

Akik nem szeretnének kötöttséget vállalni, és az induló költségektől mentes hitelajánlatok iránt érdeklődnek inkább, azoknak alábbi táblázatunk segíthet az eligazodásban:

Jelenlegi listánk első helyezettje (már ami a Teljes Hiteldíj Mutatót, valamint a dokumentum szükségletet illeti) a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne. Induló költségek nélkül juthatunk hozzá, amennyiben rendelkezünk legalább 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonnyal az aktuális munkahelyen. Cégtulajdonosok, vállalkozók esetén legalább 12 hónapos működési múlt szükséges azonos tevékenységi körben.

A minimálisan elvárt havi nettó jövedelem 85 000 Ft, adóstársak esetén személyenként 75 000 Ft. Nem szükséges hozzá munkáltatói igazolás, amennyiben a bankszámláról a jövedelem egyértelműen beazonosítható. Ha a CIB Banknál rendelkezik az adós, adóstárs bankszámlával, akkor a számlakivonatot sem kell benyújtani.

A dobogó második helyezettje a K&H Bank Forint személyi kölcsöne. A szerződéskötési díjat elengedik, a minimális jövedelem elvárás pedig havi nettó 80 000 Ft. Természetesen legalább 3 hónapos munkaviszony fogadható el, amely lehet határozott idejű is, amennyiben a hitel teljes futamidejére fennáll.

Vállalkozásból származó bér esetén 12 hónapos működési múlt, és lezárt üzleti év szükséges hozzá. Alapvetően munkáltatói jövedelem igazolás, NAV jövedelem igazolás, 3 havi bankszámlakivonat szükséges hozzá.

Harmadik helyezett a sorban az OTP Bank Akciós forint alapú személyi kölcsöne. Ehhez a kölcsönhöz az aktuális munkahelyen szintén 3, de összességében 12 hónapos folyamatos munkaviszonyt követelnek meg, maximum 2 munkahelyről. Ha az igénylő egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, szellemi szabadfoglalkozású, betéti társaság/közkereseti társaság kül-, vagy beltagja, a bank adóstárs bevonását kérheti.

A minimális jövedelem elvárás az OTP kölcsöne esetén a mindenkori aktuális minimálbér összege (jelenleg 68 775 Ft). A hitelösszeg, valamint egyéb hiteltörlesztések, és a háztartás egyéb jellemzőinek függvényében ettől magasabb összegű jövedelem igazolása lehet szükséges!

A teljes listát az alábbi kalkulátor segítségével nézheted meg! Ebben jelölheted, hogy vállalsz-e banki kapcsolatot, vagy munkabér jóváírást a bankhoz, amely esetén kamatkedvezményben is részesülhetsz a teljes futamidő alatt!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Alapvető szabályok, hogy valóban könnyen, gyorsan juss személyi hitelhez

A fent leírtak az alapvető igénylési feltételek az egyes bankoknál, azaz a minimális elvárás az adott kölcsön igényléséhez. Emellett egyéb feltételeknek is meg kell felelnünk, amely minden személyi hitel igényléskor érvényes, és elengedhetetlen, hogy egyáltalán kölcsönhöz jussunk:

 • Nem szerepelhetünk a KHR-ben negatív státusszal (Központi Hitelinformációs Rendszer, régi megfelelője BAR-lista)! A passzív státusz sem megengedett, azaz, ha már lezárták a problémás hitelt, ami miatt felkerültünk a KHR-be, a lezárást követő egy évig még nem kaphatunk semmilyen kölcsönt.
 • Legyen megfelelő összegű, igazolható jövedelmünk! A bankok által elvárt minimális jövedelem nem feltétlen lesz elegendő. Ez függ attól is, mekkora kölcsönt szeretnénk, milyen egyéb fennálló hiteleink vannak, hány fős a háztartás, tehát mennyit tesznek ki az egyéb megélhetési kiadások.
  A januárban életbe lépett jövedelemarányos törlesztés is érvényes már a 200 000 Ft-ot meghaladó személyi hitelekre is. Ez azt jelenti, hogy 400 000 Ft jövedelem alatt maximum 50%, míg felette 60% lehet az összes hiteltörlesztés a jövedelem arányában. Ettől azonban a bankok szigorúbban számolhatnak!
 • Bevételünk ne legyen túlzottan leterhelve meglévő hiteltörlesztésekkel, nyújtson kellő fedezetet a kért hitel törlesztésére! (lásd az előző pontban)
 • Ha van is egyéb hitelünk, annak havi törlesztése pontos legyen! Egy-két nap csúszás férhet maximum bele, ha például hamarabb vonják a részletet, mint ahogy a fizetésünk megérkezne. Emellett folyószámlahitelünk, hitelkártyánk nem lehet túlhúzva (amikor az engedélyezett hitelkeretnél nagyobb a tartozásunk, mert például a kölcsön kamatának levonására már nem volt fedezet).
 • Vállalkozói jövedelmeknél nem lehet NAV köztartozásunk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33949
Havi törlesztő
0.13892
THM
1222164
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. murgulyzoltan

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Egészséges paranoia

  A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.