Betöltés

Szinte az összes kedvenc nyaralási úti cél drágább lett a magyarok számára

szerző: Fülöp Norbert
2019-07-08

Jó hír a horvátországi nyaralást tervezőknek, hogy déli szomszédunknál az idei főszezonban akár 20-30 százalékkal is olcsóbbak lehetnek bizonyos szállások, mint egy éve. A Bankmonitor számításai szerint ennek ellenére drágább lett kicsivel a horvát tengerpart a magyarok számára, mint ahogy Bulgáriában is kevesebbet ér a forint. Egyiptom drágulása azonban mindent visz a kedvelt úti célok között.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Hogy olcsóbb vagy drágább egy ország a magyarok számára, az a két országban mért infláció és a devizák egymáshoz képesti árfolyamváltozása együttesen adja meg legpontosabban. Persze előfordulhat, hogy egy-egy a turisták számára érzékeny szolgáltatás ára nem az inflációval együtt mozog, ám mégis ez a legjobb módszer arra, hogy megnézzük, mennyivel ér többet vagy kevesebbet a pénzünk.

Sok százezer magyar utazik minden évben a horvát tengerpartra, ami a Bankmonitor számításai szerint 2,35%-kal drágult egy év alatt a magyarok számára. Az, hogy sokan mégis jobban kijöhetnek idén anyagilag, az annak köszönhető, hogy bizonyos kategóriákban 20-30%-kal csökkentek a szálláshelyek árai. Mégpedig azért, mert tavalyhoz képest 40 ezerrel nőtt a regisztrált szálláshelyek száma, ez pedig a kevésbé bejáratott, alacsonyabb szolgáltatási színvonalú szolgáltatók esetében túlkínálatot eredményezett. Májusban még az esős időjárásra lehetett fogni a foglalások csökkenését, ám a foglalások számának júniusi 3-7%-os csökkenése már aligha magyarázható ezzel.

A Bankmonitor számításai szerint csaknem minden magyarok körében kedvelt célország drágult 2-3 százalékkal a magyarok számára 2018-hoz képest. Egyiptom azonban extrém mértékben, 30%-kal drágult, ami az egyiptomi font 2018. május óta tartó folyamatos erősödésének tudható be. A jelenlegi szint ráadásul még mindig jelentősen elmarad a korábbi évektől, amikor 30-39 forint között mozgott az árfolyam.

A Bankmonitor által vizsgált országok közül Törökország és Tunézia lett csak olcsóbb a magyar vendégeknek, mindkettőnél kicsivel 3%-os reálértékben az árcsökkenés köszönhető a helyi deviza forinthoz képesti minimális gyengülésének.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Miért gyengül a forint? Meddig eshet az árfolyam?

2019. 10. 02.

336 forintot kell adni egy euróért. Új mélypont. Mi áll a háttérben? Meddig gyengülhet a magyar fizetőeszköz? Miért nem zavarja a gyengülés az MNB-t? Van-e pozitív hatása a forintgyengülésnek? Új...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.