Betöltés

Társasházban élsz? Ezt jobb, ha tudod!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-11

„Minek kössek lakásbiztosítást? A háznak van biztosítása! Ha baj van, a közös képviselő majd mindent elintéz!” Gyakorta hallani ezt a gondolatmenetet a társasházak lakóitól. De ez vajon tényleg így van? A társasház biztosítása az összes lakót megvédi?

A magyar lakásállomány 70 százaléka biztosítva van, ami jó hír. Csakhogy a lakosság jelentős része társasházban él, az ilyen ingatlanok felének pedig a biztosítók tapasztalatai szerint nincs megfelelő biztosítása. Ennek legtöbbször az az oka, hogy érthető okokból a lakóközösség ott spórol, ahol csak tud. A nagy takarékosságban pedig vagy egyáltalán nem kötnek biztosítást a társasházra, vagy pedig olyan biztosítást választanak, ami csupán néhány káresemény után fizet.

Ez a helyzet veszélyes, hiszen ha valami baj történik, annak a következményeit a lakóközösségnek kell vállalnia! Ez pedig egyes lakásokra lebontva sokkal nagyobb költséget jelent, mint a biztosítás díja. Lássunk egy konkrét példát. Megtörtént esetről van szó. A társasház aljában gyakran működnek üzletek. Az egyik ilyen üzlet árukészletét eláztatta egy csőtörés. Mivel a háznak nem volt biztosítása, a többszázezres kárt a lakóknak kellett megtéríteniük.

Ám nem csak az ilyen esetek okozhatnak fejtörést a lakóknak. Sokan gondolják, hogy a ház biztosítása az ő otthonukat is védi. Ez azonban nem minden esetben van így. Gyakorta előfordul, hogy a társasház biztosítása csak a közösen használt helyiségeket és a ház tetejét, külső falait védi, a lakások belső berendezését nem. Így aztán ha mondjuk a mostanság elég gyakori viharok miatt egy fa rádől a házra és bedönti a falát, akkor a biztosító megtéríti ugyan a fal helyreállítási költségét, de a lakásokban keletkezett kárt már nem.

Az alábbi űrlap kitöltése után hamarosan te is megtudhatod, hogy mennyit tudnál megtakarítani a megfelelő biztosítás kiválasztásával!

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Ezért ha biztosra szeretnénk menni, kérjük el a közös képviselőtől a társasház biztosítási kötvényét és alaposan tanulmányozzuk át, hogy az pontosan milyen káresemények után fizet. Ha ez ügyben tisztában látunk, akkor kiegészítésként kössünk a saját lakásunkra olyan biztosítást, amelyik azok ellen a káresemények ellen is védelmet nyújt, amelyek ellen a ház biztosítása nem. Ha szerencsénk van és előrelátó volt a közös képviselő, akkor a társasház biztosítása a lakásokra is kiterjed. Ilyen esetben csak az ingóságainkra érdemes biztosítást kötni, ami lényegesen kevesebbe kerül, mint egy teljes körű lakásbiztosítás.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mindenki elfelejtette, hogy a hitelfelvétel veszélyes is lehet?

2018. 12. 11.

10 évvel a hazai lakosság jelentős részét durván megégető hitelválság kirobbanása után újra csúcson van a magánszemélyek hitelfelvétele, és a növekedés 2019-ben is szinte biztosan folytatódik. Mi történt? Mindenki elfelejtette,...

Blogajánló

  • alapblog

    Armstrong és az Uber

    Gondolom, még a profi kerékpársport iránt nem érdeklődő olvasónk is hallott már Lance Armstrong-ról. Armstrong először a rákból való felgyógyulásáról, majd az ezt követő fantasztikus...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.