loading

Termőföldet és tenyészállatot is vásárolhat 2021 legjobb agrárhiteléből!

A COVID okozta válság következményeinek enyhítése érdekében 2021. június végéig meghosszabbították a Széchenyi Kártya kríziskonstrukcióit. Ezek közül kifejezetten a mezőgazdaságban működő vállalkozásokat segíti az a konstrukció, amelynek keretében mindössze évi 0,5% kamattal lehet kölcsönt felvenni agrárberuházásokra – kivételes módon akár a címben említett termőföld-, vagy tenyészállat-vásárlásokra is. Nyugodtan mondhatjuk, hogy jelenleg ez a legkedvezőbb agrárhitel!

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz keretében tehát még júniusig van lehetőség arra, hogy az agrárgazdálkodók – az őstermelőktől a családi és szövetkezeti gazdálkodókon át a társas agrárcégekig – akár 6 éves futamidőre hozzájussanak fejlesztéseiket támogató kedvezményes hitelhez, ám aki élni akar a lehetőséggel, annak igencsak iparkodnia kell!

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz feltételei

A mostani, kedvezményes feltételek ugyanis csak a 2021. június 30-ig ténylegesen leszerződött hitelekre vonatkoznak, márpedig ennél a hitelfajtánál azért az átlagosnál hosszabb átfutással kell számolni. A több idő nemcsak a vállalkozók által megrohamozott KAVOSZ-irodák leterheltsége miatt kell, hanem azért is, mert egy beruházási hitel esetében nem elég csak úgy „bemondani” a hitelcélt, hanem részletesen be is kell mutatni azt. Vagyis pontosan meg kell adni a kölcsönből megvásárlandó eszközöket: ingatlanvásárlás esetén a pontos helyrajzi szám, gépberuházás esetén pedig a gyártási szám megjelölésével. Tehát komoly előkészítő munka szükséges, ami akár hosszabb időt is igénybe vehet. Akinek viszont sikerül a hitelfelvétel, azokat utána jó ideig békén hagyják, hiszen az adósok akár két év türelmi időt is kaphatnak a visszafizetésre, vagyis a törlesztést elég lesz csak a második év végén megkezdeniük.

Szinte minden célt támogatnak

Egyébiránt túlzás nélkül mondható, hogy ilyen széles körben felhasználható hitelt már régen hirdettek meg az agrárszektorban! Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz-t nemcsak gépek, technológiák beszerzésére, illetve a már említett termőföld- és tenyészállat-vásárlásokra, de akár társasági tulajdonrészek megvásárlására (tehát például generációváltás elősegítésére), sőt 2020. márciusa előtti, kedvezőtlenebb kondíciójú beruházási hitelek kiváltására is fel lehet használni. Ráadásul a hitelösszeg legfeljebb 20%-áig akár a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-vásárlás is finanszírozható. Persze, azért vannak kivételek is: lakóingatlan, üdülő és céges autó beszerzését ebben a konstrukcióban – érthető okokból – nem támogatják.

Kik vehetik igénybe?

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz-t minden, a mezőgazdaság területén működő kis- és középvállalkozás – akár 2019-es alapítású is – igénybe veheti, amelynek nincs lejárt köztartozása, vagy lejárt hiteltartozása. Természetesen minden jelentkező csak a méretével arányos nagyságrendben juthat hozzá a kölcsönhöz: annak maximális mértéke a vállalkozás előző évi árbevételének negyede, vagy a bérköltségeinek kétszerese közül a nagyobb összeg lehet. Fontos az is, hogy mekkora a tervezett beruházás, hiszen annak legfeljebb a 90%-át igényelhetjük meg hitelből, legalább 10% önerővel a hitelfelvevőnek magának kell rendelkeznie, bár a tapasztalatok szerint a pénzintézetek ennél magasabb, legalább 20%-os önerőt várnak el. További könnyítés azonban, hogy az önerőbe a már megkezdett beruházások esetében a hitelfelvételt megelőző 6 hónapban keletkezett számlák is beleszámíthatók.

Fedezet azért kell!

Természetesen az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz esetében is érvényes, hogy nincs hitel biztosíték nélkül! E konstrukciónál az is könnyítés, hogy a szükséges fedezet 90%-át (300 millió forintos hitelösszeg fölött 80%-át) intézményi garanciavállalás – az Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezessége – adja, méghozzá kedvezményes díj (3 éves futamidőig évi 0,5%, 4-6 év közötti futamidőnél 1%) mellett. Tehát mindössze a felvett hitelösszeg 10, vagy legfeljebb 20%-át kell csak lefednie a hitelfelvevőnek, amit készfizető kezességgel, illetve más, tárgyi biztosítékkal tud megtenni – utóbbi lehet akár maga a hitelből beszerzett eszköz is.

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
 • hitelösszeg:
  max. 1 Mrd Ft
 • kamat:
  max. 0.5% fix
 • futamidő:
  max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
részletes feltételek, átfutási idő,
törlesztési információk
Ft
Ft
Ha nem tudod a tényleges összegeket, elég a becsült érték!
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Az adatok alapján Az új Széchenyi hitelkártya program feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak megfelelő kedvezményes hitelkonstruckió:
  Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:
  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
  A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
  Add meg adataidat, segítünk!
  Ft
  A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
  Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
  Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot
  Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

   

   

  Kapcsolódó tartalmak
  Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

  A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

  Blogajánló
  • alapblog Legjobb külföldi és magyar podcastok

   Mi is az a podcast? A podcastet talán a rádióadás szóval lehet leginkább leírni, de valahogy úgy viszonyulnak a rádióműsorhoz, mint a Netflix a TV-műsorhoz....

  • KonyhaKontrolling Máglyára a gazdagokkal?

   A vagyon, a vagyoni különbség gyakori téma mind itthon, mind máshol a világban. Sokan ezt állítják be minden probléma okozójának. Pedig már írtam arról, hogy a legnagyobb vagyoni különbséget úgy lehet elérni, ha mindenkit visszaállítunk az alapvonalra. Iratkozz fel a youtube csatornámra (1000 feliratkozó a cél 😉 ), ott hétről-hétre tudod követni a kiadásaimat, illetve Tovább olvasom "Máglyára a gazdagokkal?"...

  • Haszon.hu Bitcoint követelnek, de magyarul nem tudnak az emailes zsarolók

   A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a napokban a kibernyomozók több bejelentést is kaptak olyan állampolgároktól, akik az emailfiókjukba történő belépést követően egy zsaroló üzenetet kaptak. A hosszú, magyar nyelven megfogalmazott - ám magyartalanságokkal tűzdelt - üzenet lényege szerint azt egy hivatásos programozó küldte, aki megszerezte az irányítást a címzett számítógépe felett. Az üzenet írója közölte:...