Betöltés

Tippek egy milliomostól friss milliomosoknak, hogy milliomosok is maradjanak!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-08-28

Rövid időn belül itthon és Amerikában is elvitték a nagy nyereményt a lottózókból, ezért nem maradhat ki a mi gyűjtésünkből sem egy olyan írás, ami tanácsokkal szolgálna. Most ehhez segítségül hívtuk az egyik amerikai milliárdost, aki praktikus és filozófiai tanáccsal is szolgál a friss nyertesek számára.

A hétvégén elvitték itthon a lottóötöst, a nyertes kicsivel több mint 3 milliárd forintot kaphat meg a bankszámlájára. Érdekes egybeesés, de múlt héten Amerikában is elvitték minden idők második legnagyobb nyereményét, az ottani Powerballon 700 millió dollárt nyertek. Ez utóbbiból még sok lejön például adó formájában, így a kézhez kapott összeg 300 millió körül lehet majd (forintra átszámolva 77 milliárd volt a nyeremény).

A nagyobb nyeremények esetében olyan összegről van szó, amit el sem tudunk képzelni. ilyenkor szoktak gyakorta írni arról, hogy mit érdemes tenni a pénzzel, hogy azt még évtizedekig élvezni lehessen és ne egy anyagi csőd legyen az osztályrészünk. Egy korábbi cikkünkben már áttekintettük a fontosabb dolgokat, most viszont egy milliárdos tanácsaiból szemezgetünk.

Aki szereti az amerikai kosárlabdát, az biztos találkozott már Mark Cuban nevével, aki a Dallas Mavericks csapatának a tulajdonosa. A milliárdos jellemzően nem rejti véka alá a véleményét, egy interjúban el is árulta, hogy mi a tanácsa azoknak, akik hirtelen óriási összeget nyertek.

Íme a lista:

 • Végy fel egy adótanácsadót, aki segítségedre lesz, hogy hol parkoltasd a hihetetlen összeget kedvező adózási viszonyok mellett.
 • Lehetőleg ne kérd egy összegben a nyereményt, túl nagy a csábítás az elköltésére. Tudni kell, hogy Amerikában lehet járadékként is kérni a nyereményt, nem csak egy összegben. Itthon viszont egyösszegű utalás az általános gyakorlat, de ez utóbbi esetben is ajánlatos elgondolkozni ezen.
 • Ha nem voltál boldog tegnap, akkor holnap sem leszel az. Vagyis attól még, hogy nyertél sok pénzt, attól ez még csak pénz marad, boldogságot nem vásárolhatsz belőle.
 • Ha eddig is boldog voltál, akkor viszont még boldogabb lehetsz a nyereménynek köszönhetően. Sokkal könnyebb az élet akkor, ha nem kell aggódnod a számlák miatt.
 • A barátaidnak és rokonaidnak mondj nemet. Egészen biztosan meg fognak találni, de tudni kell nemet mondani. Persze vannak kivételek, amikor tényleg a te segítségedre lesz szükség, de akkor is tudj mértéket tartani. 1 millió vagy 100 ezer dollárra senkinek sincs azonnal szüksége, aki mégiscsak ilyet tenne, az nem igazi barát.
 • Attól még, hogy megnyerted a lottót, még nem leszel okos befektető. Ne nagyon vállalj kockázatot, inkább tartsd a pénzed a bankban és élj komfortosan. Ha valóban óriási összegről van szó, akkor a kamatai is eltarthatnak és nem lesznek álmatlan éjszakáid.

Mindegyik véleménnyel azonosulni lehet, bár az utolsóval azért vitába lehetne szállni. Persze ha több milliárd forintot nyertünk, akkor teljesen igaza van Cubannak. Gondoljunk csak bele, hogy a 3 milliárd forintból a következő 50 évben minden hónapban kivehetnénk 5 millió forintot és csak akkor fogyna el a pénzünk.

De, ha éppen nem milliárdokról van szó, hanem százmilliókról, akkor már fontossá válhat az is, hogy jó helyen kamatoztasd a pénzed. Ide sorolható a nagy biztonságáról híres lakossági állampapír, és a kiszámítható bevételt hozó befektetési ingatlan is. A lényeg, hogy mindig higgadtan döntsünk és ne féljünk segítséget kérni szakértőktől.

Ha biztonságos befektetést keresel, akkor nézd meg az állampapír kalkulátorunkat és megtalálod a számításodat. 

Állampapír kalkulátor

step-1
Mennyi időre szeretnél befektetni?
Állampapírt a magyar államkincstártól:
 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadása után az Államkincstár szakértője felhív

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Állampapír vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Kamatemelés az állampapíroknál!

2019. 01. 02.

Az alacsony kamatok és az emelkedő infláció miatt a pénzed egy részéből érdemes magyar lakossági állampapírokat venned! Ezek közül is kiemelkedő jelentőségű a prémium magyar állampapír, amelynek kamatozása minden évben...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.