Betöltés

Tippek egy milliomostól friss milliomosoknak, hogy milliomosok is maradjanak!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-08-28

Rövid időn belül itthon és Amerikában is elvitték a nagy nyereményt a lottózókból, ezért nem maradhat ki a mi gyűjtésünkből sem egy olyan írás, ami tanácsokkal szolgálna. Most ehhez segítségül hívtuk az egyik amerikai milliárdost, aki praktikus és filozófiai tanáccsal is szolgál a friss nyertesek számára.

A hétvégén elvitték itthon a lottóötöst, a nyertes kicsivel több mint 3 milliárd forintot kaphat meg a bankszámlájára. Érdekes egybeesés, de múlt héten Amerikában is elvitték minden idők második legnagyobb nyereményét, az ottani Powerballon 700 millió dollárt nyertek. Ez utóbbiból még sok lejön például adó formájában, így a kézhez kapott összeg 300 millió körül lehet majd (forintra átszámolva 77 milliárd volt a nyeremény).

A nagyobb nyeremények esetében olyan összegről van szó, amit el sem tudunk képzelni. ilyenkor szoktak gyakorta írni arról, hogy mit érdemes tenni a pénzzel, hogy azt még évtizedekig élvezni lehessen és ne egy anyagi csőd legyen az osztályrészünk. Egy korábbi cikkünkben már áttekintettük a fontosabb dolgokat, most viszont egy milliárdos tanácsaiból szemezgetünk.

Aki szereti az amerikai kosárlabdát, az biztos találkozott már Mark Cuban nevével, aki a Dallas Mavericks csapatának a tulajdonosa. A milliárdos jellemzően nem rejti véka alá a véleményét, egy interjúban el is árulta, hogy mi a tanácsa azoknak, akik hirtelen óriási összeget nyertek.

Íme a lista:

 • Végy fel egy adótanácsadót, aki segítségedre lesz, hogy hol parkoltasd a hihetetlen összeget kedvező adózási viszonyok mellett.
 • Lehetőleg ne kérd egy összegben a nyereményt, túl nagy a csábítás az elköltésére. Tudni kell, hogy Amerikában lehet járadékként is kérni a nyereményt, nem csak egy összegben. Itthon viszont egyösszegű utalás az általános gyakorlat, de ez utóbbi esetben is ajánlatos elgondolkozni ezen.
 • Ha nem voltál boldog tegnap, akkor holnap sem leszel az. Vagyis attól még, hogy nyertél sok pénzt, attól ez még csak pénz marad, boldogságot nem vásárolhatsz belőle.
 • Ha eddig is boldog voltál, akkor viszont még boldogabb lehetsz a nyereménynek köszönhetően. Sokkal könnyebb az élet akkor, ha nem kell aggódnod a számlák miatt.
 • A barátaidnak és rokonaidnak mondj nemet. Egészen biztosan meg fognak találni, de tudni kell nemet mondani. Persze vannak kivételek, amikor tényleg a te segítségedre lesz szükség, de akkor is tudj mértéket tartani. 1 millió vagy 100 ezer dollárra senkinek sincs azonnal szüksége, aki mégiscsak ilyet tenne, az nem igazi barát.
 • Attól még, hogy megnyerted a lottót, még nem leszel okos befektető. Ne nagyon vállalj kockázatot, inkább tartsd a pénzed a bankban és élj komfortosan. Ha valóban óriási összegről van szó, akkor a kamatai is eltarthatnak és nem lesznek álmatlan éjszakáid.

Mindegyik véleménnyel azonosulni lehet, bár az utolsóval azért vitába lehetne szállni. Persze ha több milliárd forintot nyertünk, akkor teljesen igaza van Cubannak. Gondoljunk csak bele, hogy a 3 milliárd forintból a következő 50 évben minden hónapban kivehetnénk 5 millió forintot és csak akkor fogyna el a pénzünk.

De, ha éppen nem milliárdokról van szó, hanem százmilliókról, akkor már fontossá válhat az is, hogy jó helyen kamatoztasd a pénzed. Ide sorolható a nagy biztonságáról híres lakossági állampapír, és a kiszámítható bevételt hozó befektetési ingatlan is. A lényeg, hogy mindig higgadtan döntsünk és ne féljünk segítséget kérni szakértőktől.

Ha biztonságos befektetést keresel, akkor nézd meg az állampapír kalkulátorunkat és megtalálod a számításodat. 

Állampapír kalkulátor

step-1
Mennyi időre szeretnél befektetni?
Állampapírt a magyar államkincstártól:
 • Ingyenes számlanyitás és vezetés
 • Korlátlan garancia a pénzedre
 • Sorban állás nélkül

Éves hozam

Futamidő

Adataid megadása után az Államkincstár szakértője felhív

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A legkeresettebb befektetés ma Magyarországon a lakossági állampapír, a Bankmonitor.hu Állampapír kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a hozzád illőt. Ingyenes szolgáltatásunkkal állunk a rendelkezésedre, bármilyen kérdésed is lenne, mi választ adunk és megkeressük a legolcsóbb szolgáltatót, biztosítjuk a legkényelmesebb szerződéskötést!

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Állampapír vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Az állampapír visszavág, a bankbetét új korszakra vár

2018. 10. 12.

Az utóbbi években mélyrepülésben vannak a kamatok. Ez még inkább igaz a lekötött betétekre, melynek köszönhetően a bankbetétek állományán belüli részarányuk drasztikusan lecsökkent. Köszönhető ez annak, hogy a pénzintézetek a...

babakotveny

Okos segítség az unokáknak (x)

2018. 09. 22.

Két unokám van. Míg kisebbek voltak játékokat, édességet vettem nekik, de most hogy már nagyok, szeretném valami életre szólóval megajándékozni őket. Hihetetlen büszke vagyok a nagyunokámra, Fannira, hogy sikerült a...

Blogajánló

 • alapblog

  A lakástakarék hattyúdala

  Befektetői körökben keserédes viccelődés tárgya, hogy ha egy vállalat új székháza elkészül, akkor az valószínűleg a cég életciklusának csúcsát is kijelöli. Onnan már lefelé vezet...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.