Betöltés

Tömegével nyitják ezt a bankszámlát – Mi lehet a titok?

szerző: Nagy Ildikó
2017-02-22

Még mindig töretlen népszerűségnek örvend az a bankszámlacsomag, amellyel 0 Ft-ért utalhatunk, ingyenesen vehetünk fel készpénzt a bank automatáiból bármennyiszer, és amelynek 0 Ft a havi számlavezetési díja is, ha a bankszámlára legalább havi 150 ezer Ft érkezik. Mivel rengeteg kérdés érkezik hozzánk a részletek kapcsán, most egy helyen mutatjuk meg az apró betűs részeket is, valamint a költségeket!

Ezen cikk megjelenésének időpontjában legjobb ajánlatot képviselő bankszámla termék ma már nem elérhető. Az aktuális legjobb ajánlatunkat a Bankmonitoron itt érheted el: IGAZI 0 Ft-os bankszámla tranzakciós díj mentesen. Ha pedig szeretnéd látni az összes bankszámlát, kattints ide!

Amennyiben 150 000 Ft érkezik maximum 2 részletben az Erste Privilégium „L” bankszámlára, az alábbi kedvezményeket élvezheted:

 • havi számlavezetési díj 0 Ft
 • csoportos beszedés, eseti és rendszeres utalás 0 Ft (előbbi mind a NetBankon, mind a MobilBankon, utóbbi csak a NetBankon keresztül),
 • minden bankkártyás készpénzfelvétel az Erste ATM-eknél 0 Ft,
 • egy elektronikus bankkártya kibocsátása 0 Ft,
 • bankkártya SMS szolgáltatás havi díja 0 Ft.

A havi 150 ezer forintos jóváírás nem kell, hogy munkabér legyen. Bármilyen belföldi forint átutalást elfogadnak, amely más pénzintézettől, vagy bankon belülről, de más ügyfél számlájáról érkezik. Ezt a feltételt hónapról hónapra vizsgálják, és amennyiben egyik hónapban elmaradna az utalás, vagy kevesebb érkezne, abban a hónapban 1 683 Ft a havi csomagdíj.

Az előbbi feltétel teljesülése esetén az adott hónapban díjmentes minden csoportos beszedési megbízás bankon belül és kívül is (pl. villanyszámla, vízdíj, telefonszámla, stb.). Ezen felül az internetbankon keresztül díjmentes minden rendszeres és eseti átutalás is.

Az ingyenes utalásokra nincs megszabva sem összeghatár, sem darab szám, tehát korlátlan összegben és gyakorissággal lehet díjmentesen utalásokat indítani. Ha adott hónapban nem érkezik az elvárt összeg a számlára, akkor ez esetben is a magasabb, sztenderd díjak érvényesülnek a tranzakciókra, ahogy a bankszámlavezetés esetén is.

A bank saját automatáinál belföldön, valamint az Erste Bankcsoportba tartozó bankok külföldi ATM-jeinél is díjmentes minden készpénzfelvétel. Ezen felül a számlához természetesen megadható a jogszabály által biztosított díjmentes készpénzfelvételi nyilatkozat is, amellyel havonta kétszer, maximum 150 ezer Ft összeghatárig díjmentesen vehető fel készpénz más banki automatánál is. Ez utóbbi csak akkor érvényesíthető, amennyiben az adott hónapban az első két készpénzfelvételről van szó.

A számlacsomag által biztosított díjmentes készpénzfelvételek mindig a jóváírást követő hónapban érvényesülnek. Így ha az első hónapban nem érkezik az elvárt összeg, majd a másodikban igen, úgy csak a harmadik hónapban díjmentesek a készpénzfelvételek az Erste automatáknál.

A bank egy darab elektronikus – nem dombornyomott – bankkártyát 0 Ft-ért bocsát ki az ügyfélnek. A kártyának ezen felül éves díja van, amelyet a második évtől, mindig a kártya évfordulóján terhelnek a számlán. Az elektronikus kártya – amely lehet akár Maestro, akár Visa – így a második évtől évente 3 127 Ft-ba kerül.

A számlához rendelhető dombornyomott bankkártya is, azonban erre vonatkozóan nincs kedvezmény. A legolcsóbb dombornyomott kártyák kibocsátási, valamint éves díja 5 617 Ft. Ez a költség tehát már a kártya legyártásakor felmerül, utána pedig évente.

A bankkártyás tranzakciókhoz kapcsolódó SMS szolgáltatás (SMS KártyaŐr) havi díja 0 Ft, azonban az üzenetek díja 16 Ft/db. A számlatulajdonos beállíthatja, hogy milyen típusú tranzakciókról szeretne SMS-ben értesülni, valamint összeghatárra vonatkozó szabályt is megadhat.

A kedvezmények csak a számlatulajdonosra és a főkártyára vonatkoznak

A felsorolt kedvezmények csak egy darab bankkártyára, a főkártyára vonatkoznak. Amennyiben valaki társkártyát is szeretne a számlához igényelni, nincs akadálya. Erre azonban nem érvényes sem kártyakibocsátási, sem SMS kedvezmény, azaz a társkártyára alapdíjak vonatkoznak.

Hűség idő nincs, azaz a bankszámla bármikor megszüntethető. A számlacsomag kizárólag forintban vezetett bankszámla, így ha deviza számla is szükséges, akkor az a bank aktuális kondíciói szerint külön nyitható.

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

30 Hozzászólás

 1. Gazsi József

  Szerintem Önök elírták a havi kártya 3127 Ft-os díját (szerintem az éves díjat takar) ha mégsem, akkor a nem dombornyomott kártya nagyon drága lenne éves szinten…

  1. bankmonitor.hu

   Köszönjük az észrevételt, valóban így van, apró elírás történt. Azonnal javítottuk.

 2. Nóra

  Ehhez a számlához rendelkehető-e, ill. van-e hozzá internetkártya, ami a netről való biztonságos vásárlást hivatott szolgálni? Sajnos nekem már visszaéltek egyszer az adataimmal és olyan számlát keresek, amihez van internetkártya. Ha igen, mennyibe kerül havi szinten? Nagyon szépen köszönöm a választ!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Nóra,
   Igen, a Visa Virtuális kártya kérhető hozzá, amelynek éves díja 1 543 Ft.

 3. Molnár Miklósné

  Ez jó ötlet-én 20 éve Erste bankos vagyok–nyugdíjasként szeretném ezt a csomagot-a feltételeknek megfelelnék…..Mi lenne a konkrét teendőm??
  Köszönettel molnarbeva@gmail.com

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Molnár Miklósné,
   Sajnos a bank nem biztosítja ezt a számlacsomagot azoknak, akik jelenleg is Erste bankszámlával rendelkeznek.

 4. Baja

  “A bank saját automatáinál belföldön, valamint az Erste Bankcsoportba tartozó bankok külföldi ATM-jeinél is díjmentes minden készpénzfelvétel.”

  Ez a díjmentes készpénzfelvétel csak a havi 150 ezer értékhatárig érvényes vagy azon túl is?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Baja,
   Az Erste ATM-ekre vonatkozó kedvezmény bármennyi és bármilyen összegű készpénzfelvételre vonatkozik.

 5. Gábor

  A leírtakat olvasva összevetettem egy külföldi bank alapszolgáltatásával.

  Havi számlavezetési díj: 3 euró

  Ezen kívül minden más teljesen ingyenes

  5-6 hónap után (amennyiben a munkabér erre a számlára kerül) automatikusan megkeresnek, és munkabértől függően akár 10.000 eurós hitelt biztosítanak. A kártyára nem kell várni, mert a számlanyitás pillanatában ingyenesen biztosítanak egy ideiglenes kártyát amíg a végleges nem érkezik meg (esetemben ez 4 nap volt).

  1. bankmonitor.hu

   Köszönjük az észrevételt. Valóban, mi is tudnánk néhány példát mondani, amikor egy külföldi bank, akár nagyon kedvező kondíciók mellett vezet számlát egy lakossági ügyfélnek. A magyar lakosság többségének azonban ez nem jelent alternatívát, mert a fizetése forintban keletkezik és ezt olyan bankkártyával kívánja elkölteni, amivel forintban lehet fizetni (esetleg olyan hitelkártyát, amire szintén ez vonatkozik). A külföldön lévő külföldi bankoknak pedig nem igazán van okuk arra, hogy forintos kártyát bocsássanak ki, mert az alapvetően elfogadott deviza az euró a közelünkben. Mondani sem kell, hogy milyen díjai vannak annak, ha a banki árfolyamokat használjuk devizák átváltására, így ezt mi nem javasolnánk. Ráadásul a legkedvezőbb itthoni bankszámla vezetése havonta töredékébe kerül, mint havi közel 1000 forint (3 euró). Egy szűkebb réteg számára lehet alternatíva, de ott már teljesen más szempontok is szóba jönnek, például egy külföldi munkavállalás esetén.

 6. AL

  Ha jól tudom, aki már Erste ügyfél nem tud ilyen számlát nyitni/ ilyenre váltani…

 7. SZABÓ Gábor

  És annak mi a titka, hogy az Erste ügyfélszolgálata telefonon vagy online szinte elérhetetlen (főleg volt Citibankos ügyfelek számára, de általánosságban is)?

 8. Sándor

  Tranzakciós adót felszámít-e a bank?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Sándor,
   Nem számít fel külön tranzakciós illetéket a bank, azaz amit ingyenesen biztosít, az valóban ingyenes.

 9. Németh Ildikó

  A Privilégium számlacsomagok nyitásának további fontos feltételei:
  1. Az igényelheti, akinek az igénylés időpontjában nincs és az igénylés időpontját megelőző 3
  hónapban nem volt élő lakossági bankszámlája az Erste-nél
  2. A bankszámlák kizárólag az Erste pénzügyi közvetítőjeként eljáró cégek közvetítésével értékesített lakossági forint bankszámlák – azaz csak közvetítőn/alkuszon keresztül lehet kötni, a bankfiókokba az “utcáról beesve” nem.

 10. Szabó János

  Van e valami hasonló az OTP-nél is?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves János,
   Érdemes kalkulálni a saját számlahasználati szokásaival, és a bankszámla kalkulátorunkban a cikkben írt bankszámlával egy listában, összehasonlíthatóan fogja látni az OTP Bank ajánlatait is.

 11. Tóth Tamás

  Önökön keresztül kötöttem meg ezt a számlacsomagot, (Salgótarjánban) az SMS szolgáltatás azonban NEM ingyenes,azért havi kb.500 forintot kértek volna, úgyhogy nagyon csalódott vagyok. Nesze neked 0 forintos számlacsomag.
  Kérem korrigálják ezt a cikkben, mert hamis az információ!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Tamás,
   A cikkben pontosan leírjuk, hogy az SMS KártyaŐr szolgáltatás havi díja 0 Ft, az SMS-ek darab díja viszont 16 Ft. Továbbá ha Ön nem csak a kártyás tranzakciókhoz kért SMS szolgáltatást, hanem például a munkabér jóváírásáról is, akkor nem a KártyaŐr, hanem a SzámlaŐr szolgáltatás igényelte, amely nem ingyenes, hanem havi 226 Ft plusz az SMS-ek darab díja. Ezen kívül a bankszámlához további SMS szolgáltatások is tartozhatnak. Javasoljuk, nézze meg, milyen szolgáltatást kért a számlához, és ha továbbra sem ért egyet a felszámított díjakkal, panaszt tehet a banknál.

 12. Nagy Márton

  “A havi 150 ezer forintos jóváírás nem kell, hogy munkabér legyen. ”

  Erre – vagyis az üzletkötő ill. önök állítására – a bankban rácáfoltak a kötés során. Összesen 3 helyen tettem fel a kérdésem miszerint “Biztosak-e abban, hogy az összegnem nem kell kötelezően munkáltatótól/nyugdíj szolgáltatótól stb. befutnia a számlára?” Erre Önök és munkatársuk igennel felelt, ahogy ezt jelen cikkben is állítják.

  A bankban erre egyértelmű nem volt a válasz, lásd ide vágó pont és ahhoz tartozó kisbetűs rész:

  “Emelt szint feltétele, hogy a vizsgált időszakban … legalább 150.000 Ft jóváírás érkezzen legfeljebb kettő összegben a bankszámlára (1) (2)”

  (1) Az emelt szint teljesítéséhez …
  A kötelező legkisebb munkabér …, az Erste Privilégium “L” Bankszámla esetén a Bank által figyelembevett nettó minimálbér 2,5-szerese (150.000 Ft) az elvárt jövedelem jóváírási feltétel.

  “elvárt jövedelem jóváírás feltétele”

  Erre az apróságra hivatkoztak. Minden esetre megkötöttem, vállalva a havi 1683Ft “büntető” számlafenntartást is, ha netán befigyelne. A bankvezető állítása szerint az ellenőrzés rendszertelen, így előfordulhat, hogy fennakad valaki, ha nem bér jellegű a beérkezett utalás, de nem jellemző. Természetesen még így is megéri.

  Üdv

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Márton,
   100%-os bizonyossággal állítjuk, hogy az előírt jóváírásnak nem kell munkabérből vagy nyugdíjból származnia. Az Ön által hivatkozott rész ellentmondásos, így érdemes hozzáolvasni ezt a hirdetményi pontosítást is:
   “A Bank a Magyarország határain belüli székhelyű, Erste Bankon kívüli pénzforgalmi szolgáltatótól/banktól (belföldről) vagy az Erste Bankon belülről, de nem
   saját, hanem idegen forintfizetési számláról, forint lakossági bankszámlára és forint pénznemben utalt jóváírást fogadja el az emelt szint feltétel teljesítéseként. A Bankon belüli, saját bankszámlák közötti átvezetéssel történő jóváírást és a VIBER jóváírást a Bank nem fogadja el.”

   Ezzel kapcsolatban magával az Erste bankkal egyeztettünk korábban, és megerősítették, hogy bármilyen jogcímen érkező jóváírást elfogadnak, ha a fentieknek megfelel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a Bankmonitoron keresztül már számtalan olyan bankszámla nyílt, amelynél nem munkabér, vagy nyugdíj érkezik a számlára, és a kedvezmények így is járnak. Egyetlen esetben sem kaptunk arra vonatkozóan ügyfél panaszt, hogy az ellenkező gyakorlatot folytatná a bank.
   Nem szeretünk ilyet mondani, de a banki ügyintézők nem voltak kellően felkészültek, amikor Önnek válaszoltak a kérdésre.

 13. István

  Én szeretnék ilyet!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves István,
   Kérjük, küldjön egy érdeklődést az elérhetőségeivel erre a bankszámlára, amelyet legegyszerűbben a cikk elején található Erste Privilégium “L” linkre kattintva tehet meg. Ezt követően el fogjuk Önnek küldeni a feltételeket, kondíciós listákat, és tudjuk egyeztetni a felmerülő kérdéseket, valamint segítünk a bankszámlanyitást illetően.

 14. Nádra Péterné

  Másik banknál vagyunk.,de tetszik az Erste Bank ajánlata. Békéscsabai vagyok, de nem tudom hol adnak arról tájékoztatást, hogy melyik az az ALKUSZ ahol meg lehet tudni mindent, vagy tájékoztatást bankon belül is kaphatunk, de a szerződést csak más módon köthetjük meg. Megfelelünk a feltételeknek, és az Erste Privilégium”L” érdekel, de van az itt található tájékoztatáson kívül is kérdésünk.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Nádra Péterné,
   A bankszámlával kapcsolatban a nem budapesti ügyfeleknek is tudunk segíteni, mivel nem kell személyesen megjelenni nálunk a számlanyitáshoz, csak az Önnek megfelelő bankfiókban. Ha elküldi nekünk érdeklődését, tájékoztatjuk a feltételekről és a kérdéseire is választ kap. Érdeklődését legegyszerűbben a cikken belüli Erste Privilégium “L” bankszámla linkre kattintva küldheti el nekünk.

 15. Fricska István

  Nagyobb pénzösszegem van az Ernsténél , de a bejövő nyugdíjam más bankba jön. Az viszont csak havi 117 500. Milyen lehetőség lenne, áthozni és csak itt vezetni a banki dolgaimat . Ha ezzel számlavezetési , átutalási , pénzfelvételi díjat takarítanák meg. Kérném , hogy a válaszukat az Email címemre küldjék, nem akarom a nevemet ide ki írni .

  Köszönettel !

 16. volandy

  Üdvözlöm! Ezek az adatok vállalkozói bankszámlára is érvényesek?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves volandy,
   Az Erste Privilégium bankszámla lakossági számlacsomag. Vállalkozások számlavezetésére nem érvényesek ezek a kondíciók. Utóbbiakat megtalálja a következő linken: link to bankmonitor.hu

 17. Tóth József

  Azt szeretném kérdezni, hogy KÉT névre nyitható-e ilyen számla? Pl,xy és férje?
  Ez esetben mennyi jóváírásnak kell megtörtnnie havonta, hogy ingyenes legyen.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves József,
   Az Erste Privilégium számla két névre nem nyitható, csak meghatalmazott rendelhető hozzá. Mindentől függetlenül a jóváírás havonta maximum kettő részletben érkezhet.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Amit a hitelfedezetről tudnod kell

2019. 02. 11.

A banki ügyfelek fejében gyakran megfordul, hogy a pénzintézetek miért szeretnék magukat a lehető legjobban bebiztosítani, amikor hitelt nyújtanak az ügyfeleik számára. Tudvalevő, hogy vannak olyan hitelek, melyeknél szükséges valamilyen...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.